Oι 4 ρόλοι της e-learning εκπαίδευσης στην ενδυνάμωση των νέων

Career

31/1/2019

Οι νέοι υιοθετούν εύκολα τις τεχνολογίες που βλέπουν να χρησιμοποιούνου οι άλλοι γύρω τους. Η φυσική τους περιέργεια τους δίνει τη δυνατότητα να διερευνήσουν νέες ιδέες και να αποκτήσουν γρήγορα νέες ιδέες. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επωφεληθούν από αυτές τις πραγματικότητες για να ενδυναμώσουν τους νέους με τα οποία εργάζονται με διάφορους τρόπους. Ας εξερευνήσουμε 4 από τους ρόλους που μπορεί να διαδραματίσει η διαδικτυακή παιδεία βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς, τους διαχειριστές, τους κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους να ενισχύσουν τη νεολαία που τους έχει ανατεθεί.

1. Η e-learning εκπαίδευση συμπληρώνει τον ρόλο της καλύτερης βιβλιοθήκης στη γη
Η ηλεκτρονική εκπαίδευση ξεπερνά γρήγορα τις τοπικές δημόσιες βιβλιοθήκες - που δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς - ως κύρια πηγή πληροφοριών. Κατά τα προηγούμενα χρόνια, ήταν απαραίτητο να δοθεί πρόσβαση στα βιβλία ώστε να καταστεί δυνατή η ακαδημαϊκή τους επιτυχία. Ακόμη και με επαρκή πρόσβαση στην βιβλιοθήκη, η ακαδημαϊκή επιτυχία των νέων εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από τη στρατηγική του τοπικού βιβλιοθηκονόμου για την κατανομή των πόρων. Υπήρχαν περιορισμοί σχετικά με τα θέματα στα οποία μπορούσαν να μάθουν οι νέοι, επειδή η βιβλιοθήκη έπρεπε να επιλέξει ποια θέματα θα καλύπτουν οι συλλογές τους. Οι περιορισμένοι πόροι οδήγησαν σε περιορισμένες ευκαιρίες μάθησης, καθώς τα παιδιά δεν ήταν σε θέση να διερευνήσουν διεξοδικά τα θέματα που τους ενδιαφέρουν που ήταν εκτός του mainstream.
Η ηλεκτρονική μάθηση αλλάζει τα δεδομένα. Κάνει όλο το υλικό της ανθρώπινης γνώσης διαθέσιμο στους σπουδαστές που το θέλουν. Αν είστε εκπαιδευτικός ή εθελοντής που συμμετέχει σε πρόγραμμα νέων, μπορείτε να ενημερώσετε τους νέους με τους οποίους εργάζεστε καθοδηγώντας τους σε διαδικτυακούς πόρους που απαντούν στις ερωτήσεις τους για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μπορείτε επίσης να τους ενθαρρύνετε να συμμετάσχουν σε online μαθήματα που θα εντείνουν τις δεξιότητες τους και τις πνευματικές τους ικανότητες.

2. Η e-learning εκπαίδευση είναι μια πιθανή πηγή κέρδους
Η ηλεκτρονική εκπαίδευση είναι σαν μια δωρεάν πανεπιστημιακή υποτροφία για νέους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Το χαμηλό κόστος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δημιουργεί αυξημένες εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τους νέους με χαμηλό εισόδημα και προωθεί την οικονομική τους ενδυνάμωση.
Ένας νεαρός ενήλικος με μειωμένη πρόσβαση σε μεγάλα κέντρα εκπαίδευσης μπορεί τώρα να αποκτήσει τις απαιτούμενες δεξιότητες εργασίας για σχεδόν οποιοδήποτε είδος καριέρας με χαμηλό κόστος ή και χωρίς κόστος, χάρη στη διαθεσιμότητα της online εκπαίδευσης κατά ζήτηση ή on demand. Ένα παράθυρο στη γνώση και στην εκπαίδευση μπορεί να συμβάλλει μέχρι και στη μείωση της εγκληματικότητας.

3. Η e-learning εκπαίδευση είναι σαν το μαγικό χαλί του Aladdin
Η ηλεκτρονική εκπαίδευση αφαιρεί τα φυσικά εμπόδια και περιορισμούς των ταξιδιών για τους σπουδαστές. Αυτό μπορεί να ενισχύσει τους νέους που ζουν σε απομακρυσμένες ή αγροτικές περιοχές. Αυτά τα παιδιά έχουν τώρα τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε θέματα που δεν προσφέρονται στις περιοχές τους. Μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις από εκπαιδευτές από όλο τον κόσμο.
Αν είστε καθοδηγητής σε μια πρωτοβουλία εκπαίδευσης νέων, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να βοηθήσετε τα παιδιά. Μπορείτε να διευρύνετε τους ορίζοντές τους και να τους εισαγάγετε στον κόσμο που υπάρχει πέρα από τις γειτονιές τους. Αρχίστε με την εισαγωγή τους σε ελεύθερους πόρους που θα τους διδάξουν δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής, γλώσσες διαφορετικές από τις δικές τους και άλλες σημαντικές πληροφορίες που θα αυξήσουν την πιθανότητα επιτυχίας τους.

4. Η ηλεκτρονική εκπαίδευση είναι το next big thing όσον αφορά τις μηχανές του χρόνου
Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, πιθανότατα θα θέλατε να έχετε περισσότερες ώρες μέσα στη μέρα. Για ορισμένους νέους, αυτή η λαχτάρα είναι καθημερινή πραγματικότητα. Υπάρχουν νεαροί ενήλικες που δεν μπορούν να φοιτήσουν στο πανεπιστήμιο επειδή είναι πολύ απασχολημένοι με την εργασία, φροντίζοντας γονείς με ειδικές ανάγκες ή βοηθώντας τους γονείς τους να φροντίσουν τα μικρότερα αδέλφια.
Η ηλεκτρονική εκπαίδευση δίνει στους εν λόγω υποσχόμενους νέους τις ευκαιρίες που τους αξίζουν να προσαρμόσουν τη μάθηση στη ζωή τους με μερική απασχόληση. Η eLearning εκπαίδευση επιτρέπει την ευελιξία προγραμματισμού και μειώνει τις προκλήσεις για τους πολυάσχολους νέους ανθρώπους.

Συνοψίζοντας τον ρόλο της εκπαίδευσης στην ενδυνάμωση της σημερινής νεολαίας
Η εκπαίδευση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση των νέων σε όλα τα εισοδήματα, από τα κατώτερα επίπεδα μέχρι τα ανώτερα. Η εκπαίδευση μπορεί να ανοίξει καλύτερες οικονομικές ευκαιρίες για αυτούς, να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους και να τους δώσει τη δυνατότητα να κάνουν τον κόσμο έναν καλύτερο χώρο για αυτούς που είναι στη σφαίρα επιρροής τους.
Η ηλεκτρονική εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για να ενθαρρύνει τους νέους φοιτητές να αποκτήσουν αυτά τα οφέλη. Η ηλεκτρονική μάθηση μπορεί να βοηθήσει τους σπουδαστές να ξεπεράσουν τους περιορισμούς των γεωγραφικών τους τοποθεσιών, να ξεπεράσουν τις οικονομικές τους δυσκολίες και τους χρονικούς περιορισμούς, να λύσουν τα προβλήματά τους και να βελτιώσουν τη ζωή τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Πηγή: eLearning Industry

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: