10 απλοί τρόποι να εξοικονομείτε χρόνο καθημερινά!

Career

01/02/2019

Θα θέλατε περισσότερο χρόνο για την οικογένεια, την αναψυχή και τη ξεκούραση; Είναι πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε να βρείτε τα πιο ευχάριστα πράγματα. Ας μιλήσουμε για δέκα τρόπους για να εξοικονομείτε χρόνο κάθε μέρα σύμφωνα με το....Grammarly.

1 Παρακολουθήστε τον χρόνο σας.
"Αυτό που μετριέται γίνεται". Αν και οι ειδικοί συζητούν για το ποιος έγραψε αυτό το παλιό ρητό, λίγοι διαφωνούν με τη σοφία του. Η μέτρηση του χρόνου μπορεί να σας βοηθήσει να είστε σίγουροι ότι τον ξοδεύετε με σύνεση. Διαφορετικά, πώς θα μπορούσατε να εντοπίσετε περιοχές που χρειάζονται προσαρμογή; Επικεντρωθείτε στις χρονοβόρες διαδικασίες μια προς μια. Μόλις ξεπεράσετε το σοκ για το πόσες ώρες σπαταλάτε, μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε πού θα τις αξιοποιήσετε καλύτερα. Καθώς ελέγχετε την πρόοδό σας, η σταθερή βελτίωση σας θα σας παρακινήσει να εντοπίζετε ευκολότερα τους «κλέφτες» του χρόνου σας και να λαμβάνετε τα μέτρα σας. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του bestselling Kevin Daum, θα μπορείτε να επωφεληθείτε από το χρόνο σας.

2 Αξιοποιήστε τον κενό χρόνο
Χρησιμοποιείτε τα ΜΜΜ; Βρίσκετε τις αίθουσες αναμονής βαρετές; Αν έχετε ένα smartphone, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ώρα προς όφελός σας. Σκεφτείτε τις πιο σύντομες καθημερινές σας εργασίες. Πάρτε ό, τι χρειάζεστε για να εργαστείτε ενώ περιμένετε και θα είστε ελεύθεροι για άλλες δραστηριότητες αργότερα.

3 Βρείτε ένα μέρος χωρίς να σας τραβάει κάτι την προσοχή
Ένα μεγάλο ταξίδι με το αεροπλάνο ενέπνευσε τον Bryan Guido Hassin, Διευθύνοντα Σύμβουλο μιας παγκόσμιας startup, να ενσωματώσει τις "ημέρες του αεροπλάνου" στο πρόγραμμά του. Βάζει το τηλέφωνο και το φορητό υπολογιστή του σε λειτουργία αεροπλάνου, απενεργοποιώντας τις συνδέσεις δικτύου. Αφήνει τους συναδέλφους του να γνωρίζουν ότι δεν θα είναι διαθέσιμος σαν να ήταν εκτός γραφείου. Στη συνέχεια, ασχολείται με τις υποχρεώσεις με την υψηλότερη προτεραιότητα. Μπορεί να μην έχετε την πολυτέλεια να το κάνετε κάθε μέρα, αλλά σίγουρα μπορείτε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας και να κλείσετε την πόρτα του γραφείου σας για να κερδίσετε μερικές στιγμές χωρίς περισπασμούς.

4 Κάνετε ένα πράγμα κάθε φορά
Το multitasking θα σας κοστίσει το 40% της παραγωγικότητάς σας, σύμφωνα με τη συμπεριφορική ψυχολόγο Susan Weinschenk. Το πρόβλημα είναι ότι νομίζετε ότι κάνετε δύο δραστηριότητες ταυτόχρονα, αλλά στην πραγματικότητα πηγαίνετε από το ένα στο άλλο. Οι διακόπτες διαρκούν ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, αλλά κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, αυτά τα δευτερόλεπτα προστίθενται σε μια σημαντική απώλεια χρόνου. Κάνετε επίσης περισσότερα λάθη και εμποδίζετε τη δημιουργικότητά σας όταν κάνετε πολλαπλές εργασίες. Αντ 'αυτού,  αφιερώστε μια ώρα ή δύο για να επικεντρωθείτε στο σημαντικότερο έργο σας. Δεν μπορείς να καθίσεις για μια ώρα; Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για δεκαπέντε λεπτά και, στη συνέχεια, αναγκάστε τον εαυτό σας να συγκεντρωθεί μέχρι να ακουστεί η ειδοποίηση.

5 Μάθετε από το καλύτερο (και το χειρότερο).
Η εμπειρία είναι ένας σπουδαίος δάσκαλος, αλλά μπορείτε να μάθετε από τις επιτυχίες και αποτυχίες άλλων ανθρώπων καθώς και από τις δικές σας. Αντί να χάσετε ώρες στην έρευνα, ρωτήστε τους φίλους για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υπηρεσιών ή των προϊόντων που έχουν αγοράσει. Μην προσπαθήσετε να ανακαλύψετε ξανά τον τροχό. Είναι απλό. αντιγράφοντας τις μεθόδους των επιτυχημένων ανθρώπων και αποφεύγοντας τις αποτυχίες

6 Αποφύγετε τις περιττές συναντήσεις.
Οι συναντήσεις είναι υπεύθυνες για πολλές χαμένες ώρες. Πρώτα, ας απευθυνθούμε σε αυτούς που τις οργανώνουν. Είναι αναγκαία μια διάσκεψη; Θα μπορούσε ένα email να εξυπηρετήσει τον ίδιο σκοπό; Πρέπει ολόκληρη η ομάδα να περιμένει (επειδή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο) ή μόνο ορισμένα μέλη; Αν είστε ένας εργαζόμενος, θα μπορούσε να είναι δύσκολο να αποφύγετε συναντήσεις. Ωστόσο, μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε αργότερα αν το project που σας πιέζει αφορά τη δουλειά, οπότε και θα δώσετε τη βάση σας εκεί.

7 Μισθώστε κάποιον να το κάνει για σας.
Είστε ο μόνος που μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά καλά; Αν είστε σε ηγετική θέση, αναθέστε ορισμένα καθήκοντα σε άλλους υπεύθυνους υπαλλήλους. Ακόμα κι αν η εργασία σας δεν είναι διαχειριστική, μπορείτε να εξερευνήσετε ακόμα τη δυνατότητα πρόσληψης ενός διαδικτυακού βοηθού ή ελεύθερου επαγγελματία. Εάν δεν θέλετε προσωπική επαφή, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο προσλαμβάνοντας κάποιον άλλο. Τώρα, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το χρόνο για να χαλαρώσετε. Ένα τέτοιο βήμα μπορεί ακόμη και να σας κάνει να αισθάνεστε ευτυχισμένοι. Ένας ερευνητής του Χάρβαρντ είπε στους New York Times, «Οι άνθρωποι που δαπανούν χρήματα για να αγοράσουν χρόνο ίδιοι ανέφεραν μεγαλύτερη συνολική ικανοποίηση από τη ζωή»

8 Ολοκληρώστε ό,τι έχει σχεδόν γίνει
Για να συνεχίσετε ένα project που είναι σε εξέλιξη, θα πρέπει να επανεξετάσετε αυτό που ήδη έχει επιτευχθεί. Εάν ένα έργο είναι σχεδόν έτοιμο, γιατί να μην τελειώσει αμέσως; Σίγουρα, μπορείτε να μείνετε μισή ώρα παραπάνω, που θα έχει ως στόχο να ολοκληρωθεί και να μη σας φάει χρόνο την επόμενη μέρα. Αφήστε χρόνο στο τέλος της ημέρας Όσο περισσότερα πράγματα ολοκληρώνετε, τόσο λιγότερο χρόνο θα περάσετε ανησυχώντας γι 'αυτά.

9 Αγοράστε χρήσιμα gadgets.
Ορισμένα εργαλεία εξοικονομούν χρόνο και αυξάνουν την παραγωγικότητά σας. Φανταστείτε τη ζωή χωρίς κινητά τηλέφωνα, μικροκύματα ή άλλες σύγχρονες ανέσεις. Μια vintage γραφομηχανή μπορεί να φαίνεται όμορφη στο διαμέρισμά σας, αλλά δεν γράφετε πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια με ένα φορητό υπολογιστή;

10 Πείτε όχι.
Είναι δύσκολο να πεις ότι δεν έχεις χρόνο να βοηθήσεις, αλλά είναι απαραίτητο. Μόλις συνειδητοποιήσουν ότι το κάνετε με σεβασμό και επειδή χρειάζεστε πραγματικά προσωπικό χρόνο, θα σταματήσουν.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: