Business: Δωρεάν online μαθήματα από Harvard, Yale, MIT και άλλα πανεπιστήμια

Δωρεάν Σεμινάρια / Εργαλεία

1/2/2019
Ρωτήστε όποιον ηγέτη ή επιτυχημένο επιχειρηματία θέλετε και θα σας πει πως είναι μείζονος σημασίας να μαθαίνετε. Πάντα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι άνθρωποι σαν το Bill Gates και την Oprah Winfrey διαβάζουν δεκάδες βιβλία ετησίως και επιχειρηματικοί γίγαντες όπως ο Warren Buffet λένε πως περνούν 6 ώρες την ημέρα διαβάζοντας ή μελετώντας.
 
Το καλό με τη δια βίου μάθηση είναι ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε υπέρογκα δίδκατρα. Υπάρχουν τόσα πολλά βιβλία και audiobooks διαθέσιμα σε δωρεάν εφαρμογές, ενώ παράλληλα πολλοί οργανισμοί - ίσως με το μεγαλύτερο prestige παγκοσμίως - προσφέρουν δωρέαν online μαθήματα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντές του.
 
Ακολουθούν μερικά δωρεάν μαθήματα από πανεπιστήμια - κολοσσούς και αφορούν την επιχειρηματικότητα, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε online.
 
Μελετά τις βασικές έννοιες του οικονομικού και διοικητικού reporting. Η άποψη είναι αυτή των αναγνωστών των οικονομικών και διαχειριστικών εκθέσεων και όχι των λογιστών που τις προετοιμάζουν. 
 
Αυτό το μάθημα διερευνά την ιστορία των ιδιωτικών και δημόσιων δικαιωμάτων στις επιστημονικές ανακαλύψεις και την εφαρμοσμένη μηχανική, οδηγώντας στην ανάπτυξη παγκόσμιων συστημάτων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Εξετάζονται οι εφευρέσεις που προστατεύονται σύμφωνα με τους νόμους περί διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών προστασίας τους στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και τα δικαστήρια. 
 
Αυτό το μάθημα παρέχει μια βασική κατανόηση των νομικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της ύπαρξής τους. Το μάθημα ξεκινά με την παροχή των βασικών στοιχείων του επιχειρηματικού δικαίου. Ο στόχος του μαθήματος δεν είναι να μεταδώσει τεχνικές νομικές δεξιότητες αλλά να ενισχύσει την κρίση που οι φοιτητές θα φέρουν υπό την ευθύνη τους ως επιχειρηματίες, διευθυντές σε εδραιωμένες εταιρείες ή σύμβουλοι.
 
Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά τις διεθνείς αγορές και τις εξαγωγές. Πρόκειται για ένα πρακτικό μάθημα, γεμάτο επιχειρηματικές πληροφορίες καθώς και παραδείγματα του πραγματικού κόσμου και χρήσιμες συμβουλές. Το μάθημα προορίζεται να αποτελέσει έναν οδηγό για τις μικρές επιχειρήσεις και θα βοηθήσει να καθοριστεί εάν η εξαγωγή - ως επιχειρηματική στρατηγική - έχει νόημα και τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται είναι έτοιμα.
 
Μια επισκόπηση των ιδεών, των μεθόδων και των θεσμών που επιτρέπουν στην ανθρώπινη κοινωνία να διαχειρίζεται τους κινδύνους και να προωθεί τις επιχειρήσεις. Περιγραφή των σημερινών πρακτικών και ανάλυση των προοπτικών για το μέλλον. Εισαγωγή στη διαχείριση των κινδύνων και στις αρχές συμπεριφοράς χρηματοδότησης για την κατανόηση της λειτουργίας των ασφαλιστικών, τραπεζικών και ασφαλιστικών βιομηχανιών. 
 
Αυτό το μάθημα είναι μια εισαγωγή στη θεωρία των παιχνιδιών και στη στρατηγική σκέψη. Ιδέες όπως η κυριαρχία, η αντίστροφη επαγωγή, η ισορροπία Nash, η εξελικτική σταθερότητα, η δέσμευση, η αξιοπιστία, οι ασύμμετρες πληροφορίες, η δυσμενής επιλογή και η σηματοδότηση συζητιούνται και εφαρμόζονται σε παιχνίδια που παίζονται στην τάξη και σε παραδείγματα που προέρχονται από την οικονομία, την πολιτική, τις ταινίες και αλλού.
 
Μέρος του προγράμματος Επαγγελματικών Πιστοποιητικών μας στο Data Science, αποτελεί αυτό το μάθημα το οποίο εξηγεί πώς να χρησιμοποιήσετε το Unix / Linux ως εργαλείο για τη διαχείριση αρχείων και καταλόγων στον υπολογιστή σας και πώς να διατηρήσετε το σύστημα αρχείων οργανωμένο.
 
Πηγή: Entrepreneur
Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: