Γιατί πρέπει να επενδύσετε στην προσωπική σας ανάπτυξη;

Career

4/2/2019

Πρέπει να εργαστείτε για την ανάπτυξή σας; Ήρθε η ώρα να το κάνετε προσωπικό ...

Η προσωπική ανάπτυξη είναι ένα ζωτικό μέρος της εξέλιξης ενός ατόμου. Επιτρέποντάς σας να διερευνήσετε βασικούς τομείς αυτο-βελτίωσης, είναι πιο πιθανό να αισθανθείτε εκπληρωμένοι στην προσωπική σας ζωή - και θα μπορούσατε ακόμη και να επωφεληθείτε από επαγγελματική άποψη.

Η εργασία για την προσωπική σας ανάπτυξη δεν είναι μόνο απαραίτητη για τη δική σας αυτο-βελτίωση, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ευδοκιμήσετε επαγγελματικά.

Εδώ είναι 5 βασικά οφέλη της προσωπικής ανάπτυξης σύμφωνα με το REED:

1. Θα καταλάβετε τι θέλετε να κάνετε
Με την προσπάθεια για συνεχή προσωπική ανάπτυξη, θα μάθετε περισσότερα για τις ικανότητες και τις προσδοκίες σας.
Θα διαπιστώσετε πού βρίσκονται οι αξίες, οι πεποιθήσεις και οι αξίες σας, για να μην αναφέρουμε την αποκάλυψη ενός σαφέστερου σκοπού για αυτό που κάνετε - τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

2. Θα μπορέσετε να θέσετε σαφείς στόχους
Με τον προσδιορισμό περισσότερων πραγμάτων που αφορούν τον εαυτό σας, θα είστε σε θέση να ορίσετε σαφείς και καλά ενημερωμένους στόχους.
Είτε πρόκειται για ένα μάθημα που σας βοήθησε να συνειδητοποιήσετε ποια καριέρα θέλετε να ακολουθήσετε ή να μάθετε μια νέα γλώσσα που θέλετε για να ταξιδέψετε - η επέκταση της γνώσης σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας βοηθήσουν να λαμβάνετε καλές αποφάσεις για το μέλλον σας.
Όχι μόνο θα συνειδητοποιήσετε τι θέλετε να κάνετε, θα είστε επίσης σε θέση να αποκλείσετε μονοπάτια που ίσως δεν σας ταιριάζουν όσο νομίζατε.

3. Θα έχετε κίνητρο
Με σαφείς και εφικτούς στόχους, θα είστε περισσότερο παρακινημένοι να τους εκπληρώσετε - ειδικά αν έχετε προσωπικό σχέδιο ανάπτυξης για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.
Αυτό σημαίνει ότι θα είστε πιο παραγωγικοί στην εκτέλεση των καθηκόντων που ορίσατε εσείς (είτε είναι στη δουλειά, στη μελέτη ή στο σπίτι) - και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να τα ολοκληρώσετε σε υψηλό επίπεδο.
Σε τελική ανάλυση, είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχετε τους στόχους σας.

4. Θα έχετε καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
Εάν δεν αισθάνεστε εκπληρωμένοι στην τρέχουσα δουλειά σας, αφήνοντας τον εαυτό σας λίγο χρόνο προσωπικής ανάπτυξης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την ισορροπία εργασίας-ζωής σας.
Εκτελώντας τη δική σας εκμάθηση και ανάπτυξη, όχι μόνο θα βελτιώσετε το ηθικό, την εμπιστοσύνη και τη γνώση σας, θα μπορούσατε επίσης να βελτιώσετε τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας - είτε πρόκειται για μια προαγωγή, μια νέα δουλειά ή μια αλλαγή σταδιοδρομίας.

5. Θα βελτιώσετε τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας
Ενώ η προσωπική ανάπτυξη μπορεί να φαίνεται ξεχωριστή από την επαγγελματική σας ζωή, θα μπορούσε πραγματικά να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτύχετε τους στόχους της σταδιοδρομίας σας.
Και δεν είναι μόνο αυτά που μαθαίνετε που σας βοηθούν να ευδοκιμήσετε στην εργασία. Κάνοντας γνωστή τη δέσμευσή σας στην προσωπική ανάπτυξη στους εργοδότες σας, θα είστε σε θέση να επιδείξετε αφοσίωση και ικανότητα μάθησης και ανάπτυξης στον χώρο εργασίας.
Με τους περισσότερους εργοδότες που αναζητούν υποψηφίους που είναι πρόθυμοι να προοδεύσουν μέσα σε μια βιομηχανία, θα μπορούσατε να είστε σε καλό δρόμο για να βρείτε τον ονειρικό σας ρόλο σε μια επιχείρηση.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: