Το μυστικό για να δημιουργείτε νέες συνήθειες

Προσωπική Ανάπτυξη

5/2/2019

Είναι πάντα καλό να καλλιεργείτε νέες συνήθειες, ειδικά όταν μιλάμε για την αρχή μιας χρονιάς. Είναι καλό ακόμα και όταν πρέπει να σταματήσετε να κάνετε κάτι: Μελέτες δείχνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αφήσετε μια κακή συνήθεια είναι να την αντικαταστήσετε με μια καλή. Αλλά πώς ξεκινάτε;

Ο James Clear, συγγραφέας του Atomic Habits: Atomic Habits: An Easy and Proven Way to Build Good Habits and Break Bad Ones, είπε πρόσφατα το εξής:

"Πρέπει να κατακτήσετε την τέχνη του να είστε παρόντες. Μια συνήθεια πρέπει να καθιερωθεί πριν βελτιωθεί".

Αξίζει να ακούσετε τη συνέντευξη του με τον συγγραφέα Whistney Johnson. Εν τω μεταξύ, ας δούμε τι εννοεί ο Clear.

Ο Clear λέει ότι θα πρέπει να στοχεύουμε να είμαστε 1 τοις εκατό καλύτεροι κάθε φορά. Να μην το παρακάνουμε ή να αδράξουμε την ημέρα, αλλά απλώς για παράδειγμα να προσθέσετε λίγο λιγότερο αλάτι από το κανονικό στο φαγητό σας, απλά να φορέσετε τα ρούχα για τρέξιμο ή απλά να γράψετε ένα επιπλέον e-mail προσέγγισης πελατών σήμερα. Στη συνέχεια, την επόμενη μέρα, πιέζετε λίγο πιο σκληρά και κάνετε λίγη περισσότερη προσπάθεια.

Υπάρχει μια παγίδα όταν αναφερόμαστε στη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Φοβόμαστε ότι ποτέ δεν θα κάνουμε μια κίνηση, έτσι δημιουργούμε μια ακραία κατάσταση ("Τώρα ή ποτέ!") Για να παρακινηθούμε ... Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η λογική προσέγγιση είναι απείρως λιγότερο ρομαντική. Η ελεύθερη πτώση από ένα αεροπλάνο είναι η πιο συναρπαστική πρόταση, αλλά μερικές φορές θα δείτε ότι το ίδιο το αεροπλάνο κατευθύνεται προς το διάδρομο και δεν χρειάζεται να πετάξετε καθόλου.

Χαμηλός στόχος
Η συνήθεια ξεπερνά το τι πρέπει να κάνετε. Χρειάζεται επίσης να έχετε τη συνήθεια να κατακτάτε την πρόκληση.

Ο Tim Ferriss μοιράστηκε μια εξαιρετική ιστορία από τις πιο επιτυχημένες μέρες της IBM:
Ο Ferriss μιλάει για το πώς η IBM, που ήταν η πιο ισχυρή εταιρεία πληροφορικής στην Αμερική, έδωσε στους αντιπροσώπους πωλήσεών της απίστευτα χαμηλές ποσοστώσεις - και έκανε ακόμα εκπληκτικές πωλήσεις. Οι χαμηλές ποσοστώσεις έκαναν πράγματι τους αντιπροσώπους να νιώθουν αρκετά σίγουροι για να ξεκινήσουν τις πωλήσεις και, με μια νίκη στη διάθεσή τους, τους έδωσε τη δυναμική να συνεχίσουν να κάνουν κλήσεις μετά την επίτευξη της αρχικής ποσόστωσης. Αξίζει να παρακολουθήσετε όλη την συνέντευξη του Tim Ferriss εδώ.

Ο Clear λέει το ίδιο πράγμα: Στοχεύστε χαμηλά για να αποκτήσετε τη συνήθεια της επιτυχούς επίτευξης των στόχων σας. Η νίκη, λοιπόν, γίνεται η συνήθεια.

Πηγή: INC

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: