Σύντομος οδηγός για να ξεκινήσετε στο Youtube!

Digital Marketing

6/2/2019

Θέλετε να γίνετε διάσημοι στο YouTube; Τα καλά νέα είναι ότι οι σημερινοί φορητοί υπολογιστές και ταμπλέτες έρχονται με webcams και φρέσκο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που είναι ήδη ενσωματωμένο. Δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιες κακές ειδήσεις: οι εκατοντάδες χιλιάδες βίντεο που φορτώνονται στο YouTube καθημερινά μπορούν να θάψουν το βίντεο σας πριν καν μπορέσετε να το δείτε. Ωστόσο, αν μάθετε πώς μπορείτε να σχεδιάσετε το περιεχόμενό σας, να βελτιστοποιήσετε το κανάλι σας και να αυξήσετε το κοινό σας, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για την επίτευξη του στόχου σας.

1. Οργανώνοντας το περιεχόμενο σας
Δημιουργήστε ένα κανάλι στο YouTube. Πρώτα απ 'όλα, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε έναν βασικό λογαριασμό για να μπορείτε να ανεβάσετε το video σας. Αν έχετε λογαριασμό στο Google, έχετε ήδη λογαριασμό YouTube! Πληκτρολογήστε το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο Gmail, στο Google+ κ.λπ.

2. Επιλέξτε τη φωτογραφική μηχανή σας.
Οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή θα λειτουργήσει στην αρχή και έχετε πολλές επιλογές. Οι κάμερες dslr, οι κάμερες κινητών τηλεφώνων ή οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είναι καλές επιλογές. Αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά ή θέλετε μια εικόνα υψηλότερης ποιότητας, σκεφτείτε να αγοράσετε κάτι πιο εξελιγμένο. Κάμερες video σε επίπεδο καταναλωτών μπορούν να βρεθούν κάτω από €300.
Εάν είστε πραγματικά σοβαροί, επενδύστε σε μια βιντεοκάμερα HD/Full HD/4K ή ακόμα και μια καλή DSLR. Αυτές οι κάμερες παράγουν καθαρά, υψηλής ποιότητας βίντεο που θα κάνουν τους θεατές να επιστρέφουν για περισσότερα.
Οι υπολογιστές, τα laptop και τα tablet έχουν συνήθως εγκατεστημένο τουλάχιστον ένα δωρεάν πρόγραμμα εγγραφής. Για χρήστες Mac, αυτό είναι το Quicktime. Για τους χρήστες των Windows, αυτό είναι το Windows Media Maker. Επιπλέον, έχουν και κάποια δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας video. Για επαγγελματικό αποτέλεσμα μπορείτε να ξεκινήσετε να μαθαίνετε το Adobe Premiere

3. Εστιάστε στα καλύτερα σημεία σας.
Κάντε μια λίστα των καλύτερων χαρακτηριστικών σας. Μην είστε μετριοπαθείς - γράψτε τα όλα κάτω!  Επωφεληθείτε από τις δεξιότητές σας. Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο, προσπαθήστε να επιλέξετε μια ιδιότητα σας που θα χρησιμοποιήσετε ως το χαρακτηριστικό σας. Αν έχετε καλή φωνή τραγουδήστε, αν είστε καθηγητής κάντε μαθήματα κ.ο.κ.

4. Πάρτε μια γεύση από αυτά που είναι δημοφιλή.
Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας ανοίγοντας ένα παράθυρο σε λειτουργία Ιδιωτικού ή Ανώνυμου χρήστη για να δείτε τα βίντεο που παρουσιάζονται και δεν βασίζονται στις προηγούμενες συνήθειες προβολής σας. Στην αριστερή πλευρά της σελίδας, κάντε κλικ στο "Trending", που είναι ο δεύτερος σύνδεσμος. Άλλοι τρόποι για να μάθετε τι είναι δημοφιλές περιλαμβάνουν:
• Ζητώντας τους φίλους σας να σας πουν τι παρακολουθούν. Οι φίλοι μπορούν να είναι ένας μεγάλος πόρος και θα χαρούν να βοηθήσουν.
• Ελέγχοντας  τα social media για να δείτε τι συμβαίνει.
• Αναζητώντας φράσεις όπως "δημοφιλή βίντεο  στο YouTube" χρησιμοποιώντας μηχανές αναζήτησης όπως το Google ή το Bing για να δείτε τα αποτελέσματα.

5. Σκεφτείτε κάτι μοναδικό.
Τώρα που ξέρετε τι συμβαίνει εκεί έξω, ήρθε η ώρα να πάρετε το παιχνίδι στα χέρια σας στο YouTube. Ανεξάρτητα από το τι αποφασίζετε να κάνετε, θα έχετε ανταγωνισμό. Βάλτε τη δημιουργική σκέψη σας και προσπαθήστε να σκεφτείτε μια πτυχή που μπορεί να κάνει το κανάλι σας να ξεχωρίζει. Εξετάστε την ηλικιακή ομάδα και τα ενδιαφέροντα του κοινού-στόχου σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν το όνομα του καναλιού σας είναι μοναδικό. Σκεφτείτε τι θέλετε να δείτε στο YouTube, αλλά δυσκολεύεστε να το βρείτε;
Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κάνετε πολλά βίντεο για την ιδέα σας. Ένα κανάλι με ένα βίντεο δεν θα γίνει ένα μεγάλο κανάλι.

6. Αναζητήστε άλλους χρήστες του YouTube.
Βρείτε αστέρες του YouTube, που τα κανάλια τους είναι παρόμοια με τα δικά σας και ρωτήστε τους εάν θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί σας σε μερικά βίντεο. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά εκφοβιστικό, αλλά βγάζοντας τον εαυτό σας εκεί έξω είναι σημαντικό να χτίσετε το κανάλι σας. Μπορείτε να το κάνετε! Πείτε τους ότι σας αρέσει πολύ το περιεχόμενό τους και ότι θα θέλατε να συνεργαστείτε μαζί τους σε ένα έργο. Μοιραστείτε όποιες ιδέες έχετε. Μπορείτε να στείλετε ένα ιδιωτικό μήνυμα μέσα από τα προφίλ τους στο Youtube.

Πηγή: WikiHow

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: