7 τρόποι να αρχίσετε να εξοικονομείτε εύκολα χρήματα!

Infotainment

12/02/2019

Ένα χόμπι που δεν είναι για όλους, αλλά όσοι μπορούν να το κάνουν εδώ σας παραθέτουμε 7 σύντομους και απλούς τρόπους για να ξεκινήσετε.

1. Καταγράψτε τα έξοδά σας
Το πρώτο βήμα για την εξοικονόμηση χρημάτων είναι να υπολογίσετε πόσα ξοδεύετε. Παρακολουθήστε όλα τα έξοδά σας - αυτό ισχύει για κάθε καφέ, είδος οικιακής χρήσης και φιλοδορήματα. Αφού έχετε τα δεδομένα σας, οργανώστε τους αριθμούς ανά κατηγορίες, όπως το φυσικό αέριο, τα είδη σούπερ μάρκετ και πάγια έξοδα.

2. Κάντε έναν προϋπολογισμό
Μόλις έχετε μια ιδέα για το τι ξοδεύετε σε ένα μήνα, μπορείτε να αρχίσετε να οργανώνετε τις καταγεγραμμένες δαπάνες σας σε έναν λειτουργικό προϋπολογισμό. Ο προϋπολογισμός σας θα πρέπει να περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι δαπάνες σας υπολογίζονται στο εισόδημά σας - ώστε να μπορείτε να προγραμματίζετε τις δαπάνες σας και να περιορίζετε την υπερβολική δαπάνη. Εκτός από τα μηνιαία σας έξοδα, φροντίστε να υπολογίζετε τα έξοδα που προκύπτουν τακτικά αλλά όχι κάθε μήνα, όπως η συντήρηση αυτοκινήτων.

3. Σχεδιάστε την εξοικονόμηση χρημάτων
Τώρα που έχετε δημιουργήσει έναν προϋπολογισμό, δημιουργήστε μια κατηγορία αποταμίευσης μέσα σε αυτό. Προσπαθήστε να εξοικονομήσετε 10 έως 15 τοις εκατό του εισοδήματός σας. Εάν τα έξοδά σας είναι τόσο υψηλά ώστε δεν μπορείτε να το σώσετε τόσο πολύ, ίσως είναι καιρός να μειώσετε. Για να το κάνετε αυτό, προσδιορίστε τις μη απαραίτητες ανάγκες σας για τις οποίες μπορείτε να δαπανήσετε λιγότερα χρήματα, όπως ψυχαγωγία ή ένα δείπνο, και να βρείτε τρόπους για να εξοικονομήσετε σταθερά μηνιαία έξοδα.
Συμβουλή: Συμπεριφερθείτε στα χρήματα που βάζετε στην αποταμίευση σαν να είναι τακτικά έξοδα, παρόμοια με τα υπόλοιπα, για να ενισχύσετε τις καλές εξοικονομήσεις σας.

4 Επιλέξτε κάτι για να αποταμιεύσετε
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να θέσετε ένα στόχο. Ξεκινήστε με να σκεφτείτε για ποιο λόγο θέλετε να αποταμιεύσετε - ίσως να προγραμματίσετε διακοπές ή να πάρετε κάτι για εσάς. Στη συνέχεια, υπολογίστε πόσα χρήματα θα χρειαστείτε και πόσο καιρό θα μπορούσε να σας πάρει για να τα αποθηκεύσετε.
Εάν εξοικονομείτε χρήματα για τη συνταξιοδότηση ή την εκπαίδευση του παιδιού σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε αυτά τα χρήματα σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό.

5. Αποφασίστε για τις προτεραιότητές σας
Μάθετε πώς να ιεραρχήσετε τους στόχους εξοικονόμησης έτσι ώστε να έχετε μια σαφή ιδέα για το πότε να ξεκινήσετε την εξοικονόμηση. Για παράδειγμα, εάν γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητό σας στο εγγύς μέλλον, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε να βάζετε στην άκρη χρήματα για ένα τώρα.

6. Κάντε την αποταμίευση αυτόματη
Σχεδόν όλες οι τράπεζες προσφέρουν αυτοματοποιημένες μεταφορές μεταξύ των λογαριασμών σας προς αποταμίευση. Μπορείτε να επιλέξετε πότε, το ποσό και πού να μεταφέρετε τα χρήματα σας. Η δημιουργία αυτοματοποιημένων μεταφορών είναι απλοί τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων, καθώς δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε και μειώνει γενικά τον πειρασμό να ξοδέψετε τα χρήματα.

7. Παρακολουθήστε την εξοικονόμηση
Ελέγξτε τον προϋπολογισμό σας και την πρόοδό σας κάθε μήνα. Όχι μόνο αυτό θα σας βοηθήσει να επιμείνετε στο προσωπικό σας σχέδιο αποταμίευσης, αλλά σας βοηθά επίσης να εντοπίσετε και να διορθώσετε γρήγορα τα προβλήματα. Αυτοί οι απλοί τρόποι αποθήκευσης ίσως σας εμπνεύσουν ακόμη και να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα κάθε μέρα και να φτάσετε τους στόχους σας γρηγορότερα.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: