4 τρόποι να δείξετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Προσωπική Ανάπτυξη

14/2/2019

Πολλοί άνθρωποι μεγαλώνουν σε σπίτια όπου τα συναισθήματα, οι επιθυμίες ή τα κίνητρά τους δεν ενθαρρύνονται...
Καθώς γίνονται ενήλικες, μεταφέρουν μαζί τους την ενοχή και τη ντροπή των 10χρονων εαυτών τους, περιορίζοντας την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων τους.

Εάν έχετε δει τον εαυτό σας ως "μεσαίο" κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, μάθετε ότι μπορείτε να λειτουργήσετε κι αλλιώς. Ήρθε η ώρα να ξεφύγετε από αυτό.
Το να είσαι εκπληκτικός δεν σημαίνει ότι έχεις την ιδιότητα ενός rock star στη δική σου εργασία, σκοτώνοντας τον ανταγωνισμό με τις τέλειες δεξιότητες σου και τις διαπραγματευτικές σου ικανότητες...

Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να είστε καταπληκτικοί από πρόθεση και επιλογή μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι και έπειτα. Αυτό είναι εν μέρει που ο ψυχολόγος Carol Dweck αποκαλεί «νοοτροπία ανάπτυξης» και ακόμη και ο υποτιθέμενος μέσος Joe ή Jane έχει πρόσβαση σε αυτό.

Εδώ είναι 4 ασυνήθιστοι τρόποι να αναγνωρίσετε τη δική σας εκπληκτική προσωπικότητα.

1. Αποδεχτείτε τις αποτυχίες σας.
Κανείς δεν θέλει να αποτύχει, αλλά η αποτυχία είναι το μυστικό της επιτυχίας. Ο Sir Richard Branson, ιδρυτής της Virgin Group, ενθαρρύνει και μάλιστα γιορτάζει την αποτυχία επειδή ξέρει ότι, χωρίς να προσπαθεί κάτι νέο και αποτυχημένο, είναι σχεδόν αδύνατο να καινοτομήσει και να αναπτυχθεί. Ο δισεκατομμυριούχος Branson λέει: "Μη ντρέπεστε για τις αποτυχίες σας, μάθετε από αυτές και ξεκινήστε ξανά, το να γίνονται λάθη και να αντιμετωπίζονται εμπόδια είναι μέρος του DNA κάθε επιτυχημένου επιχειρηματία και δεν είμαι η εξαίρεση". Οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, αναγνωρίστε ότι η αποτυχία είναι κοινή, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε να την αποφύγετε. Και αυτό είναι εκπληκτικό.

2. Αποφύγετε τις μικρές επιφανειακές συζητήσεις.
Προβλέψιμες ερωτήσεις όπως «τι κάνετε; και πού μένετε» γεμίζουν άβολες κοινωνικές στιγμές καθώς οι άνθρωποι σας προσπερνούν σε ένα πάρτι δικτύωσης. Τι θα γινόταν αν κάνετε ερωτήσεις όπως "πείτε μου την ιστορία σας" ή "τι σας ενθουσιάζει τώρα;" Για να εμβαθύνετε τις συνομιλίες και να εμπλέξετε την καρδιά; Όπως αποδεικνύεται, η επιστήμη έχει διαπιστώσει ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν πιο γνήσιες συνομιλίες και όχι επιφανειακές σύντομες ομιλίες. Η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν, αλλά δεν το εφαρμόζουν στην πράξη: η σύντομη ομιλία δεν δημιουργεί σχέσεις

3. Αγκαλιάστε την εσωστρέφεια σας.
Οι πιθανότητες είναι, αν μεγαλώσατε ως αυτό το ήσυχο και κρατημένο παιδί με κοινωνικό άγχος, αυτό πιθανότατα να μην το γνώριζες. Μελέτες λένε ότι το 60% των χαρισματικών παιδιών είναι εσωστρεφή. Και γίνεται καλύτερο. Ως ενήλικες, οι εσωστρεφείς εμπλέκουν τη δύναμή τους αυτή για επεξεργασία, σκέψη και ιδέες πάνω στα πράγματα, που είναι ένα χαρακτηριστικό των πολύ ευφυών ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, εάν είστε κι εσείς έτσι, πάνω από το 75% των ανθρώπων με IQ άνω των 160 είναι εξίσου εσωστρεφείς. Αυτό κάνει κάθε μέσο άτομο απλά εκπληκτικό.

4. Μοιραστείτε μια καλή ιστορία.
Μόλις αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας και έχετε επιλέξει μια στενή ομάδα φίλων που θα σας αγαπήσουν χωρίς να σας κρίνουν, οι πιθανότητες είναι καλές για να θελήσουν να γνωρίσουν τον πραγματικό σας εαυτό. Είναι η σειρά σας να λάμψετε και αδράξτε τη στιγμή! Αντί να τους κάνετε να βαρεθούν με τα συνηθισμένα που σχετίζονται με την εργασία αφηγηθείτε μια ιστορία - κάτι αστείο, διασκεδαστικό, ενημερωτικό - μπορείτε να κρατήσετε τους ανθρώπους αιχμαλωτισμένους, μία φορά έχετε την προσοχή τους. Δοκιμάστε το με άλλα ακροατήρια, τα οποία μπορούν να εγγυηθούν γι 'αυτό πριν τα ξεκινήσετε με τους γνωστούς. Ο Scott Adams, συγγραφέας του How to Fail at Almost Everything and Still Win Big, προτείνει να εστιάσετε την προσοχή σας σε ιστορίες για άλλους ανθρώπους και όχι για πράγματα, επειδή οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουν την ανθρώπινη συμπεριφορά συναρπαστική. Αυτό ... θα μετατρέψει τον «μέσο» εαυτό σας σε "απλά καταπληκτικό".

Πηγή: Inc

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: