7 απλές συμβουλές που θα κάνουν τις φωτογραφίες σας να ξεχωρίσουν!

Career

19/02/2019

Μερικές φορές πολύ μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν τεράστια αποτελέσματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη φωτογραφία, και αυτό το άρθρο θα μοιραστεί επτά από τις πιο απλές συμβουλές βελτίωσης των φωτογραφιών που υπάρχουν.

1. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΑΤΗ
Είναι τόσο εύκολο να τραβήξετε μια φωτογραφία από τη στάση που βρίσκεστε, αλλά εάν παίρνετε για παράδειγμα μια φωτογραφία ενός παιδιού, θα πάρετε μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα εικόνα αν κάμπτετε στο ίδιο επίπεδο με το παιδί.
Θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε το θέμα να κοιτάζει μέσα στην κάμερα. Απλά να φτάσετε στο επίπεδο του θέματος και θα δημιουργηθεί μια εικόνα που έχει μια πιο προσωπική σύνδεση.

2. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΦΟΝΤΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ
Χρησιμοποιώντας ένα απλό φόντο, η φωτογραφία θα τονίσει το θέμα σας και θα σας δώσει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα θορυβώδες και αποσπασματικό υπόβαθρο θα τραβήξει το μάτι μακριά από το θέμα και θα κάνει ολόκληρη την εικόνα να μοιάζει ερασιτεχνική.

3. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΦΛΑΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Στις ηλιόλουστες μέρες ο ήλιος συχνά δημιουργεί σκληρές σκιές και παίρνετε εικόνες υψηλής αντίθεσης, στις οποίες είτε οι σκιές σας καίγονται είτε το θέμα σας λάμπει υπερβολικά.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διορθωθεί αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε το φλας. Δεδομένου ότι το θέμα σας είναι εντός της εμβέλειας του φλας, θα λειτουργεί ως φως πλήρωσης, φωτίζοντας τις σκιές και δίνοντας σας μια πιο ισορροπημένη εικόνα.

4. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ
Το να προσεγγίζετε πολύ το θέμα ή να χρησιμοποιείτε το ζουμ για να κάνετε το θέμα να γεμίσει το πλάνο θα σας δώσει συχνά ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο, εξαλείφετε όλες τις αποσπάσεις από το παρασκήνιο και προβάλλετε το θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνία από ό, τι συνηθίζατε.
Εάν θέλετε το θέμα να αναδυθεί πραγματικά από το φόντο, μπορείτε είτε να κάνετε μεγέθυνση στο θέμα όσο το δυνατόν περισσότερο ή / και να διευρύνετε το διάφραγμα σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό θα σας δώσει ένα ωραίο, αποσυμφορημένο υπόβαθρο.
Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσετε τη φωτογραφική σας μηχανή σε λειτουργία "macro" (συχνά υποδεικνυόμενη με ένα λουλούδι) για να το κάνετε αυτό. Επιπλέον, υπάρχει ένα όριο για το πόσο κοντά μπορείτε να φωτογραφίσετε. Αυτό εξαρτάται από το φακό της κάμεράς σας και συχνά μπορείτε να βρείτε αυτή την απόσταση γύρω από την άκρη του φακού.
 

// Βρείτε χρήσιμα tips επεξεργασίας φωτογραφίας παρακολουθώντας
το δωρεάν σεμινάριο μας "Photoshop Tips για επεξεργασία εικόνας για τα Social Media" //

 

5. ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΤΕ
Συχνά θα έχετε τις εικόνες που θέλετε ακριβώς χάρη στην προηγμένη αυτόματη εστίαση που υπάρχει στις νεότερες κάμερες.
Ωστόσο, δεν είναι πάντα τέλεια. Η κάμερα μπορεί να εστιάζει κάπου διαφορετικά από εκεί που θέλατε να είναι η εστίαση ή ίσως χάσατε την τέλεια στιγμή όταν η φωτογραφική σας μηχανή εστιάσει αυτόματα. Αν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να κάνετε αυτό:
- Τοποθετήστε τη φωτογραφική μηχανή στο θέμα έτσι ώστε το θέμα να εμφανίζεται στο κέντρο του εικονοσκοπίου (συνήθως θα δείτε ένα μικρό κουτί ή ένα σημείο όταν κοιτάξετε μέσα από το σκόπευτρο. Βεβαιωθείτε ότι το θέμα βρίσκεται μέσα σε αυτή την περιοχή).
- Πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εστίαση της φωτογραφικής μηχανής.
- Ενώ κρατάτε πατημένο το κουμπί του κλείστρου, επανασχεδιάστε την εικόνα με τον τρόπο που θέλετε.
- Πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι να πραγματοποιηθεί η φωτογράφιση.

6. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΦΛΑΣ
Λάβετε υπόψη ότι η εμβέλεια των περισσότερων φωτογραφικών μηχανών είναι περίπου 3 μέτρα. Αν προσπαθήσετε να τραβήξετε μια φωτογραφία ενός αντικειμένου μακρύτερα από αυτό, το φλας θα έχει ελάχιστη ή καθόλου επίδραση στην εικόνα.
Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να καταλήξετε να καταστρέψετε την εικόνα, καθώς το φλας θα μπορούσε να φωτίσει μόνο το προσκήνιο. Με την κάμερα να είναι στο αυτόματο, είναι πιθανό να προσπαθήσει να εκθέσει το προσκήνιο, κάνοντας το θέμα πολύ σκοτεινό.

7. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ
Η τοποθέτηση του αντικειμένου ακριβώς στη μέση της εικόνας συχνά οδηγεί σε βαρετές εικόνες. Για να περιπλέξετε λίγο τα πράγματα, φανταστείτε ότι η εικόνα που βλέπετε μέσα από το σκόπευτρο έχει τρεις κατακόρυφες και οριζόντιες γραμμές εξίσου κατανεμημένες, σχηματίζοντας ένα τέλειο πλέγμα.
Τοποθετήστε το θέμα σε μια από τις διασταυρώσεις των γραμμών και τραβήξτε τη φωτογραφία. Να θυμάστε ότι, δεδομένου ότι οι περισσότερες κάμερες θα προσπαθήσουν να εστιάσουν σε αυτό που βρίσκεται στη μέση της εικόνας, ίσως χρειαστεί να κλειδώσετε την εστίαση όπως περιγράφεται παραπάνω.

Πηγή: Picture Correct

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: