Οι κορυφαίες καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και τα... έσοδα τους!

Infotainment

20/02/2019

Με τo Brexit να καραδοκεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, η επόμενη δεκαετία είναι πιθανό να δημιουργηθεί σε περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις ένα ευνοϊκό περιβάλλον για statups. Όπως η Βαρκελώνη, όπου οι επιχειρήσεις κυνηγούν το Badi, που βρίσκει συγκατοίκους και διαθέσιμες εκτάσεις και έχει συγκεντρώσει 45 εκατομμύρια δολάρια από τις εταιρείες Spark Capital, Mangrove Capital Partners και Goodwater Capital.

"Παθιάζομαι υπερβολικά με πράγματα ή ιδέες", λέει ο ίδιος ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Badi Carlos Pierre. "Μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει αυξηθεί κατά το ήμισυ. Καθώς η ζήτηση από τους συνεχώς αυξανόμενους αστικούς πληθυσμούς γρήγορα ξεπερνά την προσφορά, δεν υπάρχουν επαρκή σπίτια σε πόλεις με τη στέγαση να γίνεται υπερβολικά δαπανηρή. Το Badi καθιστά προσιτή την πόλη για όλους ".
Το Badi είναι ανάμεσα σε είκοσι εταιρείες στη φετινή λίστα του Forbes 30 Under 30 Europe που συγκεντρώνει πάνω από 14 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, τα χρήματα της οποίας βοηθούν από τη δημιουργία λογισμικού κατασκοπείας μέχρι την απεικόνιση υπερήχων.

Μεταξύ των υψηλότερων χρηματοδοτήσεων που ξεκίνησαν είναι οι αδελφοί Callum, 29, και Liam Negus-Fancey, 26 ετών, που εγκατέλειψαν το λύκειο για να συνεργαστούν με μια σειρά εταιριών ψυχαγωγίας πριν απογειωθούν με τη δημιουργία της δικής τους startup, την Verve. Η πλατφόρμα τους στοχεύει και ενθαρρύνει τα άτομα ηλικίας 16 έως 28 ετών να πωλούν εισιτήρια εκδηλώσεων στους φίλους τους διαφημίζοντας κυριολεκτικά από στόμα σε στόμα τις εκδηλώσεις αυτές. Με χρηματοδότηση 40 εκατομμυρίων δολαρίων, η εταιρεία ενσωματώνεται με παρόχους υπηρεσιών εισιτηρίων όπως την Ticketmaster και το Eventbrite για πελάτες όπως οι Marriott, Bonaroo, Live Nation και MGM Resorts.

Εν τω μεταξύ, ο συνιδρυτής της Chainalysis Jonathan Levin επιμένει: "Δεν είμαι κατάσκοπος." Ίσως όχι - αλλά πολλά όργανα επιβολής του νόμου, όπως το FBI, η DEA και η Europol, βασίζονται στο λογισμικό του για να εντοπίσουν την παράνομη πλευρά των κρυπτονομισμάτων. Επιπρόσθετα, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες συμμόρφωσης σε εταιρείες blockchain που επιτρέπουν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ενσωματωθούν με εταιρείες κρυπτονομισμάτων, ενώ πληρούν τα πρότυπα συμμόρφωσης. Η startup έχει συγκεντρώσει 18 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως Benchmark, Point Nine Capital και FundersClub.

Η μόνη γυναίκα που θα σπάσει τον κατάλογο αυτό το έτος είναι η επικεφαλής εμπορική διευθύντρια της what3words, Clare Jones. Η εταιρεία της κατάφερε να διαιρέσει ολόκληρο τον κόσμο σε ένα δίκτυο με 57 εκατομμύρια τετράγωνα 3x3 μέτρων. Κάθε τετράγωνο έχει μια διεύθυνση τριών λέξεων, που επιτρέπει σε όλους από τα Ηνωμένα Έθνη μέχρι τα Dominoes να κατευθύνουν με ακρίβεια τα πάντα, από τα drones μέχρι τα αυτοκίνητα. Αν και δεν είναι η ιδρύτρια, η εταιρεία της έχει συγκεντρώσει κεφάλαια άνω των 40 εκατομμυρίων δολαρίων από την ένταξή της στην εταιρεία (οι συνολικές επενδύσεις τους ανέρχονται σε πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια, από πηγές όπως το Ίδρυμα Καινοτομίας της Sony, τη Daimler και την Intel Capital).

Οι καρδιολόγοι συχνά διαγιγνώσκουν τις καρδιακές παθήσεις με εικόνες υπερήχων, αλλά αυτές οι εικόνες δεν οδηγούν πάντα στο σωστό συμπέρασμα. Με τη χρήση machine learning εφαρμογών σε μια μεγάλη εικόνα καρδιακών εικόνων υπερήχων, ο Ross Upton, 29 ετών, πιστεύει ότι η Ultromics μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια και δοκιμάζει το προϊόν της σε δεκάδες βρετανικά νοσοκομεία.

Άλλα σημαντικά σημεία περιλαμβάνουν επίσης:

  • Barney Hussey-Yeo, 29 ετών, Ιδρυτής της Cleo: 14 εκατομμύρια δολάρια (Ηνωμένο Βασίλειο)
  • Ghislain de Fonenay, 28 ετών, Florian Fournier, 26 ετών και Firmin Zocchetto, 26, συνιδρυτές του Payfit: 22 εκατομμύρια δολάρια (Γαλλία)
  • Ignacio Bachiller, 26 ετών και Francisco Hein, 28, συνιδρυτές του Fever: 39 εκατομμύρια δολάρια (Ισπανία)
  • Charlie Jardine, 27 ετών, ιδρυτής της EO Charging: 17 εκατομμύρια δολάρια (Ηνωμένο Βασίλειο)
  • Angel Versetti, 26 ετών, συνιδρυτής της Ambrosus: 36 εκατομμύρια δολάρια (Εσθονία)


Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τις καλύτερες Startup του τρέχοντος έτους σύμφωνα με το Forbes; Δείτε εδώ!

Πηγή: Forbes

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: