Τοπ χόμπι που θα ενισχύσουν τις πιθανότητες να προσληφθείτε

Career

27/02/2019
Είναι φανερό πως ολοένα και περισσότερες εταιρείες προσλαμβάνουν για το λεγόμενο cultural fit, δηλαδή ο υποψήφιος να ταιριάζει με την κουλτούρα τους σε μία προσπάθεια να εγείρουν υψηλότερη απόδοση των εργαζομένων. Έρευνα του Kellogg School of Management δείχνει ότι πολλοί εργοδότες χρησιμοποιούν πλέον τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα ως ενδείξεις της κουλτούρας και της προσωπικότητας των υποψηφίων. Στην πραγματικότητα, πολλοί εργοδότες ανέφεραν πως αυτά ήταν το ίδιο σημαντικά με τα προσόντα και την εργασιακή εμπειρία, όταν έκαναν την επιλογή ενός εργαζομένου. 
 
Αν αναζητάτε εργασία, αυτό σημαίνει ότι ίσως μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε κάποιο χόμπι ώστε να ενισχύσετε τις πιθανότητες πρόσληψής σας - αλλά ποια χόμπι είναι κατάλληλα για εσάς;  Όλα εξαρτώνται από το είδος των προσωπικών δυνάμεων που θέλετε να παρουσιάσετε! Παρακάτω περιγράφονται 8 συνηθισμένα χόμπι, τις δυνάμεις που παρουσιάζουν και τις βιομηχανίες όπου θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες.
 
1. Αθλήματα αντοχής
Αθλήματα όπως το τρέξιμο, η κολύμβηση κλπ. υποδηλώνουν ότι ένα άτομο έχει επιμονή και κίνητρα, που είναι ακριβώς οι ιδιότητες, που είναι επιθυμητές για ένα ρόλο πωλήσεων ή επιχειρηματικής ανάπτυξης.
 
2. Δραστηριότητες υψηλού κινδύνου
Δραστηριότητες όπως η ορειβασία, οι αγώνες ποδηλασίας σε βουνό και το sky diving μπορεί να υποδηλώνουν ότι ένα άτομο είναι στην ευχάριστη θέση να ξεπεράσει τα όρια και να πάρει υπολογισμένα ρίσκα. Αυτές οι δυνάμεις είναι επιθυμητά για ανθρώπους που πηγαίνουν σε ηγετικούς ρόλους ή ηγετικούς ρόλους σε τμήματα προϊόντων / υπηρεσιών.
 
3. Δημιουργικά χόμπι
Χόμπι όπως το μαγείρεμα, η ζωγραφική και η φωτογραφία είναι καλλιτεχνικές αναζητήσεις που δείχνουν ότι έχετε δημιουργικό μυαλό. Τέτοια χόμπι μπορεί να σας κάνουν πιο ελκυστικούς για εργοδότες σε δυναμικούς τομείς και βιομηχανίες, όπως το Marketing, τις Δημόσιες Σχέσεις, το Design κλπ.
 
4. Ομαδικά αθλήματα
Ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το σόφτμπολ, το χόκεϊ, τα μήλα κλπ δείχνουν ότι είστε σε θέση να εργαστείτε ως μέλος της ομάδας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Ενώ αυτό το χαρακτηριστικό έχει αρκετή ζήτηση στις περισσότερες βιομηχανίες, μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιβάλλοντα που βασίζονται στην ομάδα.
 
5. Στρατηγικά παιχνίδια μυαλού
Αν υπάρχει ενδιαφέρον για παιχνίδια όπως το σκάκι, το τάβλι ή το sudoku αυτό δείχνει ότι σας αρέσει να σκέφτεστε στρατηγικά. Αυτός ο τύπος δύναμης είναι επιθυμητός για θέσεις όπου η ανάπτυξη πολιτικής και η διαμόρφωση στρατηγικής είναι μείζονος σημασίας για το έργο, όπως ένας ρόλος βασισμένος στο σχεδιασμό.
 
6. Δημιουργική γραφή
Το ενδιαφέρον για τη δημιουργική γραφή - είτε μέσα από ποίηση, διηγήματα ή ένα προσωπικό ιστολόγιο - μπορεί να τονίσει τις δυνάμεις σας ως συγγραφέα ή συντάκτη. Αυτός ο τύπος δεξιοτήτων είναι ιδιαίτερα περιζήτητος για θέσεις editor, θέσεις δημοσίων σχέσεων με έμφαση στις επικοινωνίες ή τους ρόλους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.
 
7. Διάβασμα, μουσεία, βιβλιοθήκες
Τα ενδιαφέροντα που βασίζονται στην εκμάθηση δείχνουν δίψα για μάθηση - μία δεξιότητα που θα μπορούσε να σας κάνει ένα πού καλό ερευνητή.
 
8. Συμμετοχή σε ομάδες / κοινότητες
Τέτοιου είδους χόμπι μπορούν να υποδηλώσουν ότι είστε κάποιος που μπορεί να συνεργάζεται με άλλους. Επίσης, δείχνει μία ιδιαίτερα καλή προσωπικότητα κατάλληλη για διευθυντικούς ρόλους. 
 
Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι εάν ένα χόμπι σας κάνει δυστυχισμένους, μάλλον δεν πρέπει να το κάνετε - ακόμα κι αν αυτό θα εντυπωσιάσει τους εργοδότες. 
 
Πηγή: Good & Co
Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: