Αυξήστε κατά 20% την παραγωγικότητα σας! Ανακαλύψτε τη δύναμη του παιχνιδιού!

Career

04/03/2019

Αύξηση της παραγωγικότητας 20% - ποιος δεν το θέλει αυτό; Σε μια νέα μελέτη, που δημοσιεύει το Forbes, οι ομάδες που έπαιξαν μαζί ένα συνεργατικό παιχνίδι για μόλις 45 λεπτά κατάφεραν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους κατά 20%.

Ίσως όλα αυτά τα ακριβά προγράμματα ομαδικότητας να είναι υπερεκτιμημένα. Ίσως το μόνο που χρειάζεστε για να οικοδομήσετε μια ομαδική κουλτούρα και να βελτιώσετε την απόδοση είναι ένα συμβούλιο παιχνιδιών και κάποιοι πρόθυμοι συνάδελφοι.

Στην πραγματικότητα, οι λόγοι που το παιχνίδι βοηθά τις ομάδες και την αποτελεσματικότητα τους - και η αιτία που είναι καλό για την επαγγελματική σας ανάπτυξη – έχει μια ισχυρή βάση. Οι εταιρικές κουλτούρες που επιτρέπουν το παιχνίδι μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα τους εργαζομένους τους και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να φέρουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο έργο τους.

Εδώ είναι τέσσερις λόγοι που πρέπει να παίζετε περισσότερο:

Το παιχνίδι ενθαρρύνει την καινοτομία.
Η παιδική χαρά συνδέεται με το χιούμορ και η απόσταση από το "Ha ha" έως το "Ah ha" είναι μικρή. Είναι συχνά η διασκέδαση του απροσδόκητου που οδηγεί στην καινοτομία των νέων ιδεών και επομένως στην καινοτομία. Το χιούμορ είναι το αποτέλεσμα της έκπληξης. Γελάμε ή διασκεδάζουμε όταν περιμένουμε ένα πράγμα και παίρνουμε κάτι άλλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αστεία που βασίζονται σε ερωταπαντήσεις έχουν πλάκα και γιατί τα κόλπα που βασίζονται στις οφθαλμαπάτες εξάπτουν το ενδιαφέρον μας. Η έκπληξη είναι ο δρόμος προς τη δημιουργικότητα, καθώς συνδυάζει ιδέες με νέους τρόπους και αγκαλιάζει το απροσδόκητο για να χτίσει κάτι που δεν έχει γίνει πριν.

Το παιχνίδι ενώνει τα μέλη της ομάδας.
Το οργανωμένο παιχνίδι τείνει να έχει κοινούς στόχους και απλούς κανόνες. Οι κοινοί στόχοι είναι καλοί για τις ομάδες και την εργασία τους, επειδή ευθυγραμμίζουν και ενώνουν τους ανθρώπους. Αυτή η ευθυγράμμιση και η εστίαση τείνουν να παρέχουν μια αίσθηση του σκοπού και της "οπτικής επαφής" στην οποία τα μέλη της ομάδας μπορούν να δουν τη σημασία των ρόλων τους και τον τρόπο με τον οποίο οι προσπάθειές τους μπορούν να συμβάλλουν στο σύνολο. Επιπλέον, οι απλοί κανόνες παιχνιδιού παρέχουν επαρκή δομή για να βοηθήσουν τα μέλη της ομάδας να αντιλαμβάνονται την αίσθηση των ορίων και τον έλεγχο της διαδικασίας που χρησιμοποιούν για να επιτύχουν το στόχο τους. Εν ολίγοις, είναι καλό να αισθανθείτε ότι το έργο σας έχει σημασία για ένα στόχο που μοιράζεστε με άλλους.

Το παιχνίδι μας επιτρέπει να βάλουμε περισσότερα από τον εαυτό μας στη δουλειά.
Το παιχνίδι τείνει επίσης να δημιουργήσει δεσμούς με άλλα μέλη της ομάδας. Όταν η δουλειά είναι μόνο επαγγελματισμός, βλέπουμε μία πλευρά των συμπαίκων μας. Αλλά υπάρχουν τεράστια οφέλη όταν μπορούμε να φέρουμε τον εαυτό μας στην εργασία μας και όταν μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τους άλλους. Ακόμα εκείνοι με τις πιο εσωστρεφείς προτιμήσεις για εργασία και διαβίωση αξιολογούν τη θεμελιώδη σχέση τους με τους άλλους και το παιχνίδι γίνεται ένας τρόπος για να δημιουργηθούν ισχυρότερες συνδέσεις. Μέσω του παιχνιδιού, έχουμε ένα νέο φακό για όσους βρίσκονται γύρω μας - τι τους ψυχαγωγεί, τι τους παρακινεί και τι έχουμε μαζί τους.

Το παιχνίδι μας βοηθά να χαλαρώσουμε.
Τελευταία, είναι εύκολο να βρεθεί έρευνα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις των αγχωτικών πρακτικών στον χώρο εργασίας και, το σημαντικότερο, στην υγεία μας. Επιπλέον, η έρευνα καταδεικνύει ότι ο χρόνος που αφιερώνετε σε μη εργατικές ασκήσεις και αφήνοντας το μυαλό να περιπλανηθεί είναι και οι δύο αυτοί τρόποι χρήσιμοι για τη γενική ευημερία και αποτελεσματικότητα. Το παιχνίδι είναι το αντίδοτο σε περιβάλλον εργασίας υψηλής πίεσης. Βοηθάει τους ανθρώπους να ξεφύγουν από την εργασία τους προσωρινά και να μειώσουν την ένταση των εργασιακών τους απαιτήσεων. Αυτό το είδος αναζωογόνησης μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη συμβολή στην ευημερία και την παραγωγικότητα.
Όλοι προσπαθούμε να είμαστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί - ως άτομα, ως ομάδες και μέσω των επιχειρήσεων μας - και ενώ η παραγωγικότητα μπορεί να μοιάζει με κάτι δύσκολο, τελικά είναι τόσο εύκολο όσο ένα παιχνίδι. Πάμε!

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: