«11 αλήθειες που έμαθα από τότε που άφησα τη δουλειά μου πριν 2 χρόνια!»

Career

5/3/2019

O Scott Mautz μοιράζεται την ιστορία του στο INC για το ποιες αλήθειες έμαθε αφήνοντας τη σταθερή δουλειά του πριν 2 χρόνια. 

Όταν άφησα για πρώτη φορά την εταιρική μου δουλειά για να γίνω επιχειρηματίας (πραγματοποιώ ομιλίες / γράφω / διδάσκω), ήταν μια δύσκολη απόφαση.
Όμως, όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από την αμμουδιά, τόσο πιο ξεκάθαρο είναι το όραμά μας. Έτσι, με αναπτυγμένη την ενδοσκόπηση, μοιράζομαι μια διετή έκθεση προόδου της ζωής μου μετά από τη μέρα που άφησα τη δουλειά μου. Είμαι χαρούμενος που διαπιστώνω ότι τα μάτια μου δεν με έχουν εξαπατήσει - είναι μια όαση αυτό που βρήκα. Εδώ είναι 11 λόγοι για αυτό.

1. Οι αξίες μου είναι τώρα το οργανόγραμμα μου.
Συνήθιζα να σκέφτομαι το οργανόγραμμα της επιχείρησης μου και να αναρωτιέμαι πόσο ψηλά θα φτάσω. Να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους σε άλλους ρόλους. Τώρα συγκρίνομαι μόνο με το ποιος ήμουν χθες και αν είμαι ή όχι μια καλύτερη έκδοση του εαυτού μου. Είτε καλύπτω είτε όχι μια θέση που αφορά τις μη-διαπραγματεύσιμες αξίες μου. Οι αξίες μου είναι τώρα το δικό μου διοικητικό συμβούλιο.

2. Το να εργαστείτε σε όσα έχουν σημασία... έχει σημασία.
Όταν δημιουργώ, γράφω, μιλώ, επηρεάζω, αισθάνομαι ζωντανός. Αποκτώ σημασία. Η εταιρική αλυσίδα διοίκησης έχει αντικατασταθεί από ένα νήμα διοίκησης, ένα νήμα που τρέχει μέσα από τη ζωή μου, που δίνει εντολή στην ευτυχία μου - με τη μορφή μιας νόμιμης εργασίας.

3. Είμαστε χτισμένοι για πιο ευέλικτες μέρες, όχι για το 9-5.
Όταν φεύγετε από την εταιρεία, παρατηρείτε αμέσως την πιο αγνή από τις χαρές – την ευελιξία. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Είναι δύσκολο να εξηγήσετε πώς η ευελιξία αλλάζει τη ζωή μέχρι να την αποκτήσετε. Ελευθερία επιλογής. Δώστε ροή στην εργασία και ό,τι σας επιτρέπει να έχετε ροή όταν δουλεύετε. Η Βιομηχανική Επανάσταση μας έβαλε τις χειροπέδες του 9-5.
Με ευελιξία, βιώνω πολύ περισσότερα από τα κενά που έχω με την οικογένειά μου. Μερικές φορές είναι το να παίρνω την κόρη μου από το σχολείο. Άλλες φορές βοηθάει στο να ξεκινήσει ένα δείπνο. Καθετί που προσθέτει. Είναι οι ήσυχοι χώροι ανάμεσα στους δυνατούς που αντηχούν.

4. Αντί να αναρωτιέστε πού πήγε η μέρα, προσθέτω περισσότερες  από αυτές στη ζωή μου.
Δεν υπάρχουν άλλες μέρες που ξεφεύγουν από μένα. Προσθέτω χρόνο τώρα με το να είμαι δύο φορές πιο παραγωγικός. Προσθέτω χρόνο στη ζωή μου (κυριολεκτικά) δίνοντας προτεραιότητα σε περισσότερη άσκηση, λιγότερο άγχος και καλύτερη διατροφή.

5. Η επιτυχία εξακολουθεί να έχει σημασία. Η σπουδαιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία.
Ένα πράγμα που δεν έχει αλλάξει από τότε που έφυγα από την εταιρεία είναι ότι θέλω να είμαι επιτυχής. Και αποδεικνύεται ότι μπορώ πραγματικά να κάνω αυτό που κάνω σε επιχειρηματικό επίπεδο - είναι ένας τεράστιος κόσμος με άφθονες ευκαιρίες για όσους τις αναζητούν.
Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι η επιτυχία δεν αρκεί. Ζώντας μια σπουδαία ζωή είναι το νέο γωνιακό γραφείο. Αφήνοντας ένα αποτύπωμα σε κάτι μεγαλύτερο από μένα μετράει περισσότερο.

6. Η λογική μου βασίζεται στο να βλέπω δυνατότητες και όχι προαγωγές.
Δεν περιμένω να βλέπω πλέον τι καταφέρνω σε σχέση με άλλους για να δω αν θα ανέβω. Αυτό που το αφεντικό μου σκέφτεται για μένα δεν με καθορίζει πλέον. Η προσαρμογή στα πρότυπα των άλλων έχει αντικατασταθεί μόνιμα από τη δική μου ζωή.

7. Η μάθηση και η ανάπτυξη δεν είναι πλέον απομακρυσμένες, είναι σταθερές.
Σε μόλις δύο χρόνια έχω μάθει πολλά για την ομιλία, τη γραφή και τη δημιουργία πλατφορμών. Η αναγκαιότητα είναι η μητέρα των κινήτρων, εξάλλου.

8. Ελέγχω τις συναντήσεις μου, δεν με ελέγχουν εκείνες πλέον.
Μια φορά την εβδομάδα, θα πραγματοποιήσω μερικές κρίσιμες συναντήσεις. Είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθείτε τη σημασία των συναντήσεων μέχρι να νιώσετε την πραγματική ελευθερία.

9. Έχω λιγότερες αλλά βαθύτερες σχέσεις. Δεν είναι αυτό στο οποίο κατευθυνόμαστε ούτως ή άλλως;
Σίγουρα, μου λείπουν οι συνεργάτες μου (οι περισσότεροι από αυτούς). Μερικές σχέσεις ξεθωριάζουν. Μερικοί με βρίσκουν. Κανείς δεν έχει ξεχαστεί. Τους εκτιμώ όλους. Λιγότεροι έχουν «θαφτεί». Είμαι καλή με αυτό.

10. Τα έσοδα του επόμενου έτους είναι πάντα άγνωστα. Και είναι συναρπαστικό.
Το να στηρίζεστε μόνο σε εσάς για "επιβίωση" είναι ικανοποιητικό στο πιο πρωταρχικό επίπεδο. Είναι το μόνο που είχαμε αρχικά ως ανθρώπινο είδος. Ως επιχειρηματίας, είσαι κυνηγός, συλλέκτης και πολλά άλλα. Είναι μια ζωή που βασίζεται στην ποικιλία. Μεταξύ της ποικιλίας ή της ομοιομορφίας στην εργασία, επιλέγω την πρώτη. Δεν ασχολούμαι με όλες τις εταιρικές δουλειές, μόνο ό,τι έχει προκύψει από μένα.

11. Όλα με έχουν οδηγήσει σε αυτό που κάνω τώρα.
Δεν ασκώ κακή βούληση όσον αφορά τις μέρες μου στην εταιρεία. Μου έδωσαν όλα όσα έχω σήμερα. Ήταν φορές, όμως, που δεν έβλεπα τον σκοπό για όλες τις ώρες που δούλευα.

Τώρα το βλέπω όμως. Όλα με προετοίμαζαν για αυτό που έπρεπε να κάνω. Βλέπω τώρα ότι όλοι οι δρόμοι έδειξαν εκείνο που είμαι σήμερα. Μερικές φορές, η ζωή περιμένει να ενεργοποιήσεις το GPS.

Δύο χρόνια και όλα καλά. Εάν σκέφτεστε αυτό το μονοπάτι, ελπίζω ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να δείτε τη δυναμική.

Πηγή: INC

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: