10 τρόποι να κάνετε τώρα τις θετικές σκέψεις το νέο σας χόμπι!

Προσωπική Ανάπτυξη

8/3/2019

Η θετική σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε πολλές θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Η ανάπτυξη μιας αισιόδοξης προοπτικής μπορεί να είναι καλή τόσο για τη σωματική μας όσο και για την ψυχική μας υγεία.
Αλλά μερικές φορές, εμφανίζονται ορισμένες καταστάσεις στη ζωή που δυσκολεύουν να διατηρήσουν μια θετική προοπτική στα πράγματα. Κάντε τα εξής βήματα ώστε να κάνετε τη θετική σκέψη σαν δεύτερη φύση  σας και θα αποκομίσετε με αυτόν τον τρόπο σπουδαία οφέλη.

Εδώ είναι 10 συμβουλές για να κάνετε εύκολη τη θετική σκέψη σύμφωνα με το LifeHack:

1. Περάστε χρόνο με θετικούς ανθρώπους

Αν περιβάλλεστε από τοξικούς ανθρώπους, η αρνητικότητά τους είναι πιθανό να σας επηρεάσει. Περάστε χρόνο με θετικούς φίλους και μέλη της οικογένειας σας για να αυξήσετε την πιθανότητα να γίνουν οι θετικές τους σκέψεις και δικές σας. Είναι δύσκολο να είσαι αρνητικός όταν όλοι γύρω σου είναι τόσο θετικοί.

2. Αναλάβετε την ευθύνη για τη συμπεριφορά σας
Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα και δυσκολίες στη ζωή, μην παίζετε το ρόλο του θύματος. Αναγνωρίστε τον ρόλο σας στην κατάσταση και αναλάβετε την ευθύνη για τη συμπεριφορά σας. Η αποδοχή της ευθύνης μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε από τα λάθη σας και να σας αποτρέψει από το να κατηγορείτε τους άλλους αθέμιτα.

3. Συμβολή στην κοινωνία
Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αισθάνεστε καλά για το τι έχετε, είναι να εστιάσετε σε αυτό που πρέπει να δώσετε. Κάντε εθελοντισμό με κάποιο τρόπο και επιστρέψτε στην κοινωνία. Βοηθώντας τους άλλους μπορεί να αποκτήσετε μια νέα προοπτική στον κόσμο και να σας βοηθήσει με τη θετική σκέψη.

4. Διαβάστε θετικό και εμπνευσμένο υλικό
Περάστε χρόνο κάθε μέρα διαβάζοντας κάτι που ενθαρρύνει τη θετική σκέψη. Διαβάστε τη Βίβλο, άλλο πνευματικό υλικό ή αποφθέγματα για να σας βοηθήσει να εστιάσετε σε αυτό που είναι σημαντικό για εσάς στη ζωή. Μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε την ημέρα σας.

5. Αναγνωρίστε και αντικαταστήστε τις αρνητικές σκέψεις
Δεν θα έχετε επιτυχία στη θετική σκέψη, αν εξακολουθείτε να μαστίζεστε συχνά από αρνητικές σκέψεις. Μάθετε να αναγνωρίζετε και να αντικαταστείτε σκέψεις που είναι υπερβολικά αρνητικές. Συχνά, οι σκέψεις που περιλαμβάνουν λέξεις όπως "πάντα" και "ποτέ" δεν είναι ποτέ αληθινές.
Αν βρείτε τον εαυτό σας να σκεφτόμαστε κάπως έτσι, όπως το "πάντα μπερδεύω τα πάντα", αντικαταστήστε το με κάτι πιο ρεαλιστικό, όπως: "Μερικές φορές κάνω λάθη, αλλά μαθαίνω από αυτά." Δεν χρειάζεται να κάνετε τις σκέψεις σας υπερβολικές, κάντε τες ρεαλιστικές.

6. Εργαστείτε με στόχους
Είναι πιο εύκολο να είσαι θετικός σε προβλήματα και αποτυχίες όταν έχεις στόχους με τους οποίους δουλεύεις. Οι στόχοι θα σας δώσουν κίνητρο να ξεπεράσετε αυτά τα εμπόδια όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα στην πορεία. Χωρίς σαφείς στόχους, είναι πιο δύσκολο να λάβετε αποφάσεις και να μετρήσετε την πρόοδό σας.

7. Εξετάστε τις συνέπειες της Αρνητικότητας
Περάστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τις συνέπειες της αρνητικής σκέψης. Συχνά, μπορεί να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Για παράδειγμα, κάποιος που σκέφτεται, «πιθανώς δεν θα τα καταφέρω σε αυτή τη συνέντευξη εργασίας», μπορεί να κάνει λιγότερες προσπάθειες στη συνέντευξη. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να πάρει τη δουλειά.
Δημιουργήστε μια λίστα με όλους τους τρόπους με τους οποίους η αρνητική σκέψη επηρεάζει τη ζωή σας. Είναι πιθανό ότι επηρεάζει τη συμπεριφορά σας, τις σχέσεις σας και τα συναισθήματά σας. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια λίστα με τους τρόπους με τους οποίους η θετική σκέψη θα μπορούσε να είναι ευεργετική.

8. Κάντε κοπλιμέντα σε άλλους
Ψάξτε τους λόγους για να συγχαρείτε τους άλλους. Να είστε γνήσιος στον έπαινο και τα συγχαρητήριά σας, αλλά να τα προσφέρετε συχνά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναζητήσετε το καλό σε άλλους ανθρώπους.

9. Δημιουργήστε μια λίστα καθημερινής ευγνωμοσύνης
Αν αρχίσετε να διατηρείτε μια λίστα ευγνωμοσύνης καθημερινά, θα αρχίσετε να παρατηρείτε ακριβώς για πόσα πρέπει να είστε ευγνώμονες. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε στο θετικό στη ζωή σας αντί να σκέφτεστε όλα τα κακά πράγματα που έχουν συμβεί στην ημέρα. Η συνήθεια να δείχνετε μια στάση ευγνωμοσύνης καθιστά τη θετική σκέψη πιο εύκολη.

10. Φροντίστε τον εαυτό σας
Φροντίστε καλά τον εαυτό σας και θα είστε πιο εξοπλισμένοι να σκέφτεστε θετικά. Αποκτήστε αρκετή ξεκούραση και άσκηση και εξασκηθείτε καλά στο στρες σας. Η φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας σας θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια για να εστιάσετε στη θετική σκέψη.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: