Τρεις κακές συνήθειες που τρώνε τον χρόνο σας!

Προσωπική Ανάπτυξη

22/3/2019

Οι σύγχρονες συνήθειες έχουν δημιουργήσει τρόπους εργασίας και διαβίωσης που είναι πιο βολικοί, αλλά μας στερούν την ικανότητα της συγκέντρωσης. Αυτή η επίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή μας, αλλά και στις σχέσεις μας.
Και αυτός ο τρόπος ζωής συνοψίζεται σε αυτές τις τρεις συνήθειες σύμφωνα με τον Praveen Tipirneni - Minutes.

1) Αποφεύγετε τα δύσκολα
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να ξεκινήσουν αμέσως την ημέρα κάνοντας τα πιο σκληρά καθήκοντά τους. Αυτές οι δύσκολες εργασίες, τα δύσκολα φαγητά για κατάποση,  αποσύρονται όσο το δυνατόν περισσότερο. Αντ 'αυτού, απαντάμε στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πηγαίνουμε σε συναντήσεις, πραγματοποιούμε κλήσεις συνδιάσκεψης ή μιλάμε με συναδέλφους.
Όλα είναι δουλειά. Ρεαλιστικά, δεν είναι, όμως, η σκληρή δουλειά - είναι απλή επικοινωνία.
Όταν ξοδεύετε πολύ χρόνο από την ημέρα σας σε δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν εύκολα, χάνετε χρόνο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Αλλά έχετε προγραμματιστεί να ανταποκριθείτε στα ερεθίσματα των μηνυμάτων, των ειδοποιήσεων και των κραδασμών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν θέλετε να ξεφύγετε από αυτόν τον κύκλο, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο περιβάλλον εργασίας. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάτι ριζοσπαστικό για να το πετύχετε.

«Για παράδειγμα, είμαι πάντα κουρασμένος από τη στιγμή που έρχομαι σπίτι από τη δουλειά και πιο επιρρεπείς να αφεθώ χωρίς να κάνω τίποτα. Αν αρχίσω να κοιτάζω το Twitter ή το LinkedIn, σε αυτή την εξασθενημένη κατάσταση, θα το παρακολουθώ για ώρες. Θα προτιμούσα να κάνω κάτι σημαντικό ή να ξοδεύω αυτή τη φορά τον χρόνο μου με τα παιδιά μου.
Έτσι, έμαθα ότι ο μόνος τρόπος να αποφύγω αυτή την παγίδα είναι η άσκηση. Αναγκάζω τον εαυτό μου να αλλάξει αμέσως τα ρούχα και να πάει για ένα τρέξιμο ή να κάνω 45 λεπτά ποδήλατο. Η άσκηση είναι ένα ισχυρό φάρμακο, και στη συνέχεια, οποιαδήποτε λαχτάρα για τα social media έχει φύγει. Είμαι ανανεωμένος και μπορώ να επικεντρωθώ σε αυτό που θέλω να περάσω χρόνο» λέει ο Praveen.
Μπορεί να χρειαστείτε μια λιγότερο ακραία συνήθεια, αλλά θα πρέπει να δοκιμάσετε πράγματα για να καταλάβετε τι λειτουργεί για σας.

2) Αποφεύγετε να δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα στη ζωή σας
Ο σημερινός σας εαυτός ενδιαφέρεται μόνο για το τώρα. Παραβλέποντας μια προπόνηση ή περιμένοντας μέχρι την επόμενη εβδομάδα να καλέσετε έναν φίλο - αυτές είναι όλες συνήθειες που συνήθως προτιμάτε να κάνετε.
Φυσικά, αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε φιλίες, αυτό που προτιμάτε να κάνετε είναι αυτή τη στιγμή η άμεση αντίθεση με τους δηλωμένους στόχους σας.
Για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να δει τη μεγαλύτερη εικόνα για την οποίο εργάζεστε, κάντε μια φιλία με τον μελλοντικό εαυτό σας.
Ωστόσο, η ανάπτυξη ενός ισχυρού οράματος για το μέλλον σας απαιτεί τη δυνατότητα παύσης. Κατεβάστε τις ταχύτητες. Ξεκινήστε παίρνοντας ένα ποτήρι κρασί, μαζί με ένα κομμάτι χαρτιού και καταγράψτε τι θέλετε να κάνετε στα επόμενα χρόνια.
Αν είστε από αυτούς που βιάζονται, θα πρέπει να προσαρμόσετε προσεκτικά το περιβάλλον σας. Βρείτε μερικές δραστηριότητες που σας αναγκάζουν να συλλογίζεστε και να συζητάτε με τον εαυτό σας, όπως οι οικιακές εργασίες ή το κούρεμα του γκαζόν.

3) Η ad hoc επικοινωνία.
Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο φθηνή επικοινωνία. Τι σας κοστίζει να στέλνετε ένα μήνυμα κειμένου, μερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Ουσιαστικά τίποτα.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα κρυφό κόστος για την ικανότητά μας να επικοινωνούμε άμεσα. Η τιμή που πληρώνουμε έρχεται με τη μορφή μιας συντριπτικής ποσότητας προβληματικής και άσκοπης επικοινωνίας.
Υπάρχουν λίγες καταστάσεις που απαιτούν συνεχείς ad hoc επικοινωνίες.
Όλα τα πράγματα επιβραδύνουν όταν στέλνουμε συνεχώς μηνύματα χωρίς σκοπό. Μεγάλα projects χρειάζονται περισσότερο χρόνο, διότι κάθε άτομο πρέπει να περάσει από μια σειρά από μηνύματα, μερικά από τα οποία περιέχουν σημαντικές πληροφορίες, άλλες που δεν περιέχουν τίποτα χρήσιμο. Υπάρχει πραγματικό κόστος για το συντονισμό.
Όταν το να επικοινωνείτε με κάποιον γίνεται αβίαστα, οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν λιγότερες προσπάθειες για αυτό.
Και αυτό ισχύει εξίσου για τις προσωπικές σχέσεις όπως και στον επιχειρηματικό κόσμο. Ένας φίλος που μπορεί να έχει λάβει μια κάρτα γενεθλίων πριν από δεκαετίες τώρα παίρνει ένα "happy bday!" στο Facebook. Η γραφή, αν και πιο βολική για εμάς, είναι ένα αναποτελεσματικό και απρόσωπο μέσο επικοινωνίας.
Η κατανομή των ημερών και των εβδομάδων σας για την αποτελεσματική επικοινωνία απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από το να παίρνετε τα πράγματα όπως έρχονται. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά θα ανταμειφθείτε αποκτώντας μεγαλύτερη αίσθηση ελέγχου της ζωής σας. Η αίσθηση της συγκέντρωσης, της ευκρίνειας και της παραγωγικότητας είναι εξαιρετικά ικανοποιητική, όπως και ο χρόνος για κάποιον που σας ενδιαφέρει.

Τελικά, όλες αυτές οι κακές συνήθειες καταλήγουν στην έλλειψη δομής και στην υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία για να κάνουν τη ζωή πιο βολική. Κάποια στιγμή, πρέπει να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας το "Μην ενοχλείτε" και να ασχολείστε με την οικοδόμηση της ζωής που θέλετε.

 

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: