5 συμβουλές για να αναζητήσετε μια νέα δουλειά, ενώ ακόμη εργάζεστε!

Career

26/03/2019

Εδώ είναι πέντε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το κυνήγι για μια δουλειά χωρίς να ανησυχείτε μήπως σας αντιληφθούν.

Χρησιμοποιήστε το LinkedIn διακριτικά
Η πρώτη σας στάση θα είναι πιθανότατα να ενημερώσετε το προφίλ σας στο LinkedIn και αυτό είναι έξυπνο, αλλά θέλετε να σιγουρευτείτε ότι δεν είναι υπερβολικά προφανές, λέει ο Wayne Breitbarth, συγγραφέας του The Power Formula for LinkedIn Success: Kick-start Your Business, Brand and Job Search.
Εάν στο παρελθόν χρησιμοποιήσατε το λογαριασμό LinkedIn σας με φειδώ και ξαφνικά υπάρχει μια έξαρση δραστηριότητας, αυτό θα μπορούσε να παρουσιάσει μια μεγάλη κόκκινη σημαία στο αφεντικό σας. Αλλά υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να αποφύγετε την αποστολή ειδοποίησης κάθε φορά που κάνετε μια αλλαγή. Απλώς μεταβείτε στις "Ρυθμίσεις και ιδιωτικό απόρρητό" και στο μενού "Απόρρητο", βεβαιωθείτε ότι η επιλογή που ορίζει τους άλλους να βλέπουν τη δραστηριότητά σας στο LinkedIn είναι στο "Όχι". Αυτό θα απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις στο δίκτυό σας σχετικά με τις αλλαγές προφίλ που κάνετε και μπορείτε να ενημερώσετε το προφίλ σας όσο θέλετε, άφοβα.
Επίσης, η Breitbarth συνιστά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες βοήθειας της πλατφόρμας, καθορίζοντας τις προτιμήσεις ενδιαφέροντος για την καριέρα σας στην καρτέλα Εργασίες LinkedIn και τη δημιουργία ειδοποιήσεων αναζήτησης εργασίας, όπου θα ενημερώνεστε για τις θέσεις εργασίας και τις αλλαγές στην απασχόληση.

Συνεργαστείτε με έναν recruiter
Όχι μόνο οι υπεύθυνοι προσλήψεων για συγκεκριμένους κλάδους έχουν συχνά μια γραμμή σχετικά με τις εργασίες που δεν μπορούν να σας εκθέσουν, αλλά μπορούν επίσης να αποστέλλουν διακριτικά μηνύματα για λογαριασμό σας. "Οι υπεύθυνοι προσλήψεων χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση της εμπιστευτικότητας κατά τη διάρκεια της αναζήτησης και είναι καλά εξοικειωμένοι με το πώς να επικοινωνήσουν μαζί σας στην εργασία χωρίς να προκαλέσουν καχυποψία", λέει ο προπονητής καριέρας Toni Patterson.


Αναζητήστε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης εδώ!



Συνέντευξη στα…κρυφά!
Η ενδυμασία και ο χρόνος είναι οι δυο παράγοντες που μπορούν να σας προδώσουν, λέει η Debra Boggs, συνιδρυτής του D & S Professional Coaching.
Κατ 'αρχάς, αποφύγετε να φτάσετε στη δουλειά ντυμένοι υπερβολικά. Αντ 'αυτού, συνιστά να αφήσετε ένα καλό ρούχο ή φόρεμα σε μια τσάντα ρούχων στο αυτοκίνητό σας – τοποθετημένο στο κάθισμα χωρίς να κρέμεται από κάπου και να είναι εμφανές.
Στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει άφθονο χρόνο για τη συνάντηση, υπενθυμίζει η Boggs. "Εάν κάνετε συνεντεύξεις με περισσότερα από ένα άτομα, προσπαθήστε να πάρετε άδεια τη μισή μέρα για να μην σας πέσουν όλα μαζί", συμβουλεύει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε ευέλικτοι αν η εταιρεία θέλει να επεκτείνει τη συνέντευξη σας ή να συναντήσετε άλλους ανθρώπους. Και φυσικά, τότε δεν θα αισθανθείτε ότι πρέπει να σπεύσετε στο μέρος της συνέντευξης. Θα φτάσετε έγκαιρα, θα ηρεμήσετε και θα οργανωθείτε καλύτερα.
Μια άλλη επιλογή θα ήταν να το προγραμματίσετε κοντά στο τέλος της ημέρας, όταν δεν θα χρειαστεί να επιστρέψετε στο γραφείο, προτείνει ο Patterson. Αλλά προσέξτε με τα πολλά «ραντεβού γιατρού», καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει υποψίες ... ή να κάνει τους ανθρώπους να αναρωτιούνται αν έχετε μια μυστηριώδη ασθένεια.

Μείνετε εντελώς εκτός εταιρείας
Ενώ μια συνέντευξη τηλεφώνου ή βίντεο μπορεί να είναι ένας άλλος τρόπος για να αποφύγετε πάρα πολλές συναντήσεις, βεβαιωθείτε ότι όλα γίνονται εκτός της εργασίας σας και του χώρου που αυτή επεκτείνετε. Υπάρχει περίπτωση να πέσετε πάνω σε κάποιον ή κάποιος να σας δει και να σας διακόψει.
Και μην χρησιμοποιείτε ποτέ τον υπολογιστή εργασίας σας, ούτε και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εργασίας σας, για το κυνήγι εργασίας. Ο εργοδότης σας μπορεί να διαβάζει τις επικοινωνίες ακόμα κι αν δεν το γνωρίζετε και θα μπορούσε να είναι παραβίαση της πολιτικής της εταιρείας να χρησιμοποιηθεί ο οποιοσδήποτε εξοπλισμός για προσωπική χρήση.

Τέλος, μη φύγετε προτού να είστε σίγουροι
Ακόμα κι αν έχετε ένα περιπλανώμενο μάτι, θυμηθείτε ποιος σας βάζει ακόμα τον μισθό σας. Έτσι, διατηρήστε την εστίασή σας στην τρέχουσα εργασία σας, και ποιος ξέρει ... μια νέα ευκαιρία ή αύξηση μισθού μπορεί να αναδυθεί ακριβώς εκεί που δεν το περιμένετε.

 

Πηγή: Business Insider

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: