Οδηγός για μικρές επιχειρήσεις: Χρησιμοποιήστε το SEO προς όφελος σας! #1

Digital Marketing

04/04/2019

Σε αυτόν τον σύντομο οδηγό θα βλέπουμε κάθε φορά και από ένα tip για να μπορέσετε να ανεβείτε στις οργανικές αναζητήσεις και να αυξήσετε τις επισκέψεις προς την ιστοσελίδα σας.Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος θα αναζητήσει κάτι σχετικό με εσάς και άρα είναι και πολύ πιθανό να μετατραπεί σε πελάτης σας. Όλες οι αλλαγές απαιτούν από ελάχιστο έως καθόλου budget. 

Tip no.1: Βελτιστοποιήστε την εμφάνιση σας για κινητά!
 

Η βελτιστοποίηση για κινητά είναι πλέον μια αναγκαιότητα, όχι μια επιλογή. Η ευκολία πρόσβασης από κινητά είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης στα αποτελέσματα της Google και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αγνοηθεί όταν μιλάμε για επιτυχία SEO. Οι ιστότοποι που έχουν σχεδιαστεί για οθόνες κινητών έχουν καλύτερη απόδοση όσον αφορά την κατάταξη σε σύγκριση με εκείνους που δεν υποστηρίζουν έκδοση για κινητά. 

Αυτό έχει προτεραιότητα στη λίστα μας, διότι 1) είναι απόλυτη αναγκαιότητα και 2) είναι αρκετά εύκολο να εφαρμοστεί. Στην πραγματικότητα, πλατφόρμες όπως το WordPress θα το κάνουν για εσάς. Διαθέτουν μια σειρά από θέματα βελτιστοποιημένα για κινητά που μπορείτε να διαλέξετε πολύ εύκολα. Επιπλέον, διαβάστε αυτόν τον γρήγορο οδηγό για να μάθετε πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για κινητές συσκευές.

Πώς όμως πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτιστοποίηση για κινητά; Ακολουθούν 8 συμβουλές

1) Χρησιμοποιήστε τα απολύτως απαραίτητα. Μην αναγκάζετε τον χρήστη να βλέπει πληροφορίες που δεν του χρειάζονται όπως στην έκδοση για υπολογιστές. Επιλέξτε συγκεκριμένα στοιχεία από τη σελίδα σας.

2) Βεβαιωθείτε ότι το κείμενο σας είναι ευανάγνωστο. Καλοί διαχωρισμοί στις καρτέλες που προβάλλετε όπως η εγγραφή στο newsletter, τα κύρια νέα σας και κυρίως καθαρό ευανάγνωστο κείμενο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο άλλος μπαίνει από το κινητό του, δεν θέλει να ζορίσει τα μάτια του.

3) Φροντίστε να ανοίγει σε 3 δευτερόλεπτα ή λιγότερο. Στον κόσμο δεν αρέσει να περιμένει και το ίδιο ισχύει και για την Google. Το να φορτώνει το site σας γρήγορα, σας δίνει μερικούς έξτρα πόντους στην κατάταξη των αποτελεσμάτων. 

4) Γράψτε καθαρά, συνοπτικά, έξυπνα. Κανείς δεν θέλει να διαβάσει ένα κείμενο που θα του πάρει πολύ ώρα από το κινητό του.

5) Όπως όμορφα περιποιείστε και προσέχετε τα κείμενα σας, έτσι θα πρέπει να κάνετε και με τις εικόνες σας και να τις χρησιμοποιείτε με φειδώ.

6) Μελετήστε τις συμπεριφορές. Οι χρήστες τηλεφώνου και tablet έχουν αναπτύξει ένα ολόκληρο λεξιλόγιο, χειρονομίες και αλληλεπιδράσεις για πλοήγηση σε ιστότοπους και εφαρμογές για κινητά, που διαφέρει από τη χρήση από υπολογιστή. Για παράδειγμα, οι χρήστες τηλεφώνου συνήθως γνωρίζουν πώς να κάνουν scroll, να επιστρέφουν στην αρχική σελίδα και να κατευθύνουν τα μάτια τους σε τυπικές τοποθεσίες για σημαντικές πληροφορίες και πολλά άλλα. Δεν χρειάζεται να ξεφύγετε από αυτό παρόλο που είναι αναγκαίο να δοκιμάζετε και καινούριες ιδέες.

7) Όσο λιγότερες κινήσεις τόσο το καλύτερο. Με το ποντίκι σίγουρα έχουμε μάθει να κάνουμε περισσότερα clicks. Με το κινητό, όμως, όχι. Προσθέστε κουμπιά και εικονίδια για να δώσετε στον πελάτη σας γρήγορες, εύκολες και σαφείς επιλογές δράσης. Αυτά μπορεί να είναι η γρήγορη πρόσβαση σε ένα video, την αγορά με τη χρήση μιας σελίδας μόνο, την εύκολη.

8) Κατευθύνετε το περιεχόμενο σας σύμφωνα με τις ανάγκες των επισκεπτών σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε και το εξαιρετικά μεγάλο bounce rate που συνοδεύει τις επισκέψεις από κινητά. Δώστε τους λόγους να μείνουν μέσα στην ιστοσελίδα σας και να περιηγηθούν.  

Μείνετε εδώ γιατί θα δούμε κι άλλες συμβουλές στο επόμενο μας άρθρο! 

Πληροφορίες από Mobile1st, Entrepreneur, Searchengineland

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: