5 συμβουλές για να διαλέξετε σωστά ένα online σεμινάριο!

Career

10/5/2019

Tα online μαθήματα έφεραν την επανάσταση στην εκπαίδευση και δημιούργησαν μια νέα μορφή μάθησης και έναν ακόμη τρόπο για περισσότερη γνώση σε ανθρωπιστικά και επιστημονικά ζητήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι αντιμετωπίζουν σήμερα πολλά ζητήματα για να επιλέξουν σωστά την κατάλληλη εκπαίδευση τους. Οι παραδοσιακοί φορείς σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, ανεβάζοντας τα δίδακτρα και κάνοντας περικοπές. Αυτά τα προβλήματα έχουν πολλούς να αρχίσουν  να ψάχνουν για εναλλακτικές λύσεις.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, η ηλεκτρονική εκπαίδευση έχει γίνει σαφώς μία από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές στην εκπαίδευση. Αυτές τις μέρες, η ηλεκτρονική μάθηση θεωρείται εξίσου αποτελεσματική με την εκπαίδευση πρόσωπο με πρόσωπο.
Οι πλατφόρμες εκπαίδευσης που αναδύονται παρέχουν μια σειρά από μαθήματα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή μια κινητή συσκευή, τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα από τους χρήστες του Διαδικτύου ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε.
Από επαγγελματίες που εργάζονται μέχρι φοιτητές, όλοι έχουν βρει λόγους να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα online.
Ωστόσο, στο διαδίκτυο με την πληθώρα των μαθημάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπερδεύονται ως προς το ποιο μάθημα είναι καλύτερο για την κατάλληλη εκπαίδευσή τους.

Εδώ αναφέρουμε 5 συμβουλές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε τα online μαθήματα σας:


1) Προσδιορίστε τις δεξιότητες που θα βοηθήσουν την καριέρα σας

Είστε επαγγελματίας εργαζόμενος. Αλλά είναι ένας ανταγωνιστικός κόσμος. Όσες περισσότερες δεξιότητες έχετε, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητές σας να πετύχετε μια καλή ευκαιρία. Ποιες είναι οι δεξιότητες που σας κρατούν από την καριέρα των ονείρων σας; Προσδιορίστε τες. Αναζητήστε τις περιοχές που νομίζετε ότι πρέπει να αναπτύξετε, όπου δεν έχετε επαρκή γνώση ή δεν γνωρίζετε τις τελευταίες εξελίξεις. Μόλις εντοπίσετε αυτές τις βασικές περιοχές, θα ξέρετε ακριβώς ποιες νέες δεξιότητες πρέπει να μάθετε για να βελτιώσετε τον εαυτό σας και να προσθέσετε αξία στον επαγγελματικό εαυτό σας.


2) Ψάξτε για μαθήματα που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε αυτές τις δεξιότητες

Τώρα που έχετε εντοπίσει τα κενά στο τρέχον σύνολο δεξιοτήτων σας, περάστε λίγο χρόνο ψάχνοντας στο διαδίκτυο για μαθήματα που θα ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις σας.
Διαβάστε για κάθε μάθημα λεπτομερώς τις περιγραφές τους.
Γρήγορη συμβουλή Ι: Βρείτε κάτι που έχει μια συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία, με πληροφορίες από ειδικούς της αγοράς. Οι διαδραστικές τάξεις είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος μάθησης σε αντίθεση με τις παθητικές, απομονωμένες συνεδρίες.
Γρήγορη συμβουλή ΙΙ: Μπορείτε να μην ψάξετε πολύ αφού ήδη διαβάζετε αυτές τις γραμμές στο blog του Skillbox, που είναι μια από τις πιο εξελιγμένες πλατφόρμες online σεμιναρίων. Είναι η ώρα να δείτε τα σεμινάρια μας εδώ ή να πλοηγηθείτε στα certificates μας εδώ!


3) Παρακολουθήστε μαθήματα που χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν καλύτερα τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την εκπαίδευση σας

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που προσφέρουν μια σειρά μαθημάτων, αλλά δεν θα σας βοηθήσουν όλα να αναπτυχθείτε. Τα περισσότερα μαθήματα παραδίδονται ως μαγνητοσκοπημένες συνεδρίες. Τα μαθήματα με περιεχόμενο σχετικό με τον κλάδο των ενδιαφερομένων και μια προηγμένη πλατφόρμα εκμάθησης που σας βοηθά να αλληλεπιδράσετε ζωντανά με τον φορέα είναι πιο αποτελεσματικά για τους επαγγελματίες που εργάζονται.
Ενώ κάνετε έρευνα σχετικά με τη σωστή πορεία για την καριέρα σας, μάθετε τι σας προσφέρουν οι πλατφόρμες που επιλέγετε. Επίσης, διαβάστε για τον τρόπο παράδοσής των μαθημάτων και την πλατφόρμα εκμάθησης.
Είναι μια τεχνολογικά προηγμένη πλατφόρμα που βοηθά στη διαδραστική μαθησιακή εμπειρία; Διαβάστε προσεκτικά τις περιγραφές μαθημάτων για να καταλάβετε τι αγοράζετε.


4) Καθορίστε ποια ιδρύματα συνδέονται με αυτά τα μαθήματα και ελέγξτε την αξιοπιστία τους

Πολλές από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες μάθησης έχουν διασυνδέσεις με Ιδιωτικά και διεθνή ιδρύματα / πανεπιστήμια για πιστοποιήσεις των αντίστοιχων μαθημάτων τους. Η προσθήκη ενός φημισμένου Ινστιτούτου / πανεπιστημίου στο βιογραφικό σας σημείωμα, όπως η ACTA – Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου,  θα σας δώσει το πλεονέκτημα σε σχέση με τους συναδέλφους σας και θα επηρεάσει θετικά την καριέρα σας, οπότε να είστε σοφοί ενώ επιλέγετε.


5) Ελέγξτε για την καταλληλότητα του κόστους, τη διάρκεια και την ευελιξία του χρόνου

Κάθε μάθημα έχει κόστος και διάρκεια. Κάνετε τον υπολογισμό για το πώς θα διαχειριστείτε τη δουλειά σας και τη μελέτη μαζί. Πόσο χρόνο θα αφιερώσετε στο μάθημα; Επίσης, είναι πάντα καλή ιδέα να δοκιμάσετε και να εφαρμόσετε τις νέες δεξιότητες που μαθαίνετε από το μάθημα της εργασίας και να δείτε τη διαφορά άμεσα πέρα από την προστιθέμενη αξία στο επαγγελματικό προφίλ σας.


Πηγή: indiatoday.in

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: