5 skills που μπορείτε να καλλιεργήσετε τα σαββατοκύριακα και θα δώσουν ώθηση στην καριέρα σας!

Προσωπική Ανάπτυξη

05/06/2019

Xρειάζεστε λίγες ιδέες για να αξιοποιήσετε όσο καλύτερα γίνεται το Σαββατοκύριακο διασκεδάζοντας και χαλαρώνοντας ταυτόχρονα πριν το ξεκίνημα μιας νέας εβδομάδας;

Δοκιμάστε αυτές τις δραστηριότητες που θα σας κάνουν να αισθάνεστε ολοκληρωμένοι και παραγωγικοί, ενισχύοντας το βιογραφικό σας και εντυπωσιάζοντας το αφεντικό σας.

Μαθήματα δημιουργικής γραφής
Είτε θεωρείτε τον εαυτό σας καλό στη γραφή είτε όχι, δοκιμάστε να προκαλέσετε τον εαυτό σας μέσα από ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής ή ασκήσεις γραπτού λόγου. Η συνεργασία μαζί με άλλους που θέλουν να βελτιώσουν τη γραφή τους είναι ένα καλό εργαλείο δικτύωσης και θα σας δημιουργήσει τα κίνητρα και την έμπνευση σας.
Θα σας βοηθήσουν να εργαστείτε μέσα από προβλήματα, να αφήσετε αρνητικές σκέψεις πίσω σας, να βοηθήσετε τον εαυτό σας να βρει την αίσθηση του σκοπού. Μπορείτε είτε να γραφτείτε σε ένα μάθημα στην περιοχή σας είτε φυσικά και διαδικτυακά.

Μάθετε πώς να δημιουργήσετε έναν βασικό ιστότοπο
Είναι δυνατόν να μάθουμε κώδικα σε ένα Σαββατοκύριακο;
Το να γίνετε εξειδικευμένοι προγραμματιστές χρειάζονται πολλές εκατοντάδες ώρες πρακτικής, αλλά μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε πολύ βασικό σχεδιασμό ιστοσελίδων μέσα σε λίγες ώρες. Είτε προσπαθείτε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας είτε να επενδύσετε σε μια μελλοντική καριέρα, μάθετε να διαβάζετε και να αλλάζετε HTML, JavaScript ή CSS και ανοίξτε έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων για την παρουσία σας στο διαδίκτυο.

Κάντε εθελοντισμό
Ο εθελοντισμός είναι κερδοφόρος για όλους τους εμπλεκόμενους. Μας κάνει πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένους και θα μπορούσε να σας βάλει μέχρι και σε μια νέα καριέρα.
Πριν ξεκινήσετε να κάνετε κάτι καλό αυτό το Σαββατοκύριακο, ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις από τον συντάκτη της Idealist.org Allison Jones, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας:
Τι θέλω να δώσω; Κατασκευάστε τα δικά σας δυνατά σημεία ή επιλέξτε κάτι έξω από τη ζώνη άνεσής σας, στην οποία θέλετε να εργαστείτε βοηθώντας τους άλλους.
Τι θέλω να βγάλω από αυτό; Θα μπορέσει το να βοηθήσετε σε έναν έρανο ή κάποιον να στήσει μια επικοινωνιακή καμπάνια στα social media να σας προσφέρει κάτι ωφέλιμο για τη βασική σας εργασία;
Ποιος και τι είναι εκεί έξω; Εξερευνήστε τις επιλογές σας και ρωτήστε γύρω στο δικό σας δίκτυο για να βρείτε τη σωστή επιλογή για εσάς.

Μάθετε τα βασικά μιας νέας γλώσσας
Αυτός μπορεί να πάρει περισσότερο από ένα Σαββατοκύριακο για να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, αλλά η εκμάθηση των βασικών στοιχείων μιας νέας γλώσσας έχει πολλά οφέλη για την εργασιακή σας εβδομάδα.
Εάν είστε επιχειρηματίας, πιθανότατα θέλετε να φτάσετε σε μια νέα αγορά. Η εκμάθηση των βασικών στοιχείων μιας δημοφιλούς δεύτερης γλώσσας μπορεί να βοηθήσει εάν θέλετε να κάνετε επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Λαμβάνοντας το χρόνο να εξοικειωθείτε με τις γλωσσικές και πολιτιστικές κοινωνικές δεξιότητες των νέων πελατών σας, δείχνει σεβασμό, τουλάχιστον. Ακόμη περισσότερο, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα πολιτιστικό λάθος που σας κοστίζει πελάτες.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας προκαλεί επίσης τον εγκέφαλό σας να κάνει νέες συνδέσεις στον κόσμο. Αν κάνετε στον εαυτό σας μια γλωσσική προπόνηση για λίγες ώρες κάθε Σαββατοκύριακο, θα νιώσετε καλύτερα και θα είστε πιο προσεκτικοί με τις λεπτομέρειες στις καθημερινές συνομιλίες σας.

Μάθετε ένα μουσικό όργανο
Εκτός το να είστε πιο διασκεδαστικοί στα πάρτι, παίζοντας ένα μουσικό όργανο, σας κάνει καλύτερους και στη δουλειά σας. «Η εκμάθηση του πώς να παίξεις ένα μουσικό όργανο και να γίνεις μουσικός είναι μια άσκηση για την ανάπτυξη καλών δεξιοτήτων ακρόασης, πειραματισμού, να ξεπεράσετε την αποτυχία, να αυτοπειθαρχηθείτε και να συνεργαστείτε επιτυχώς», γράφει ο Panos Panay, ένας μεγάλος μουσικός επιχειρηματίας. Η μουσική κάνει την ακρόαση και τον αυτοσχεδιασμό μια φυσική διαδικασία, ακόμη και σε κατάσταση υψηλής πίεσης.
Η επιστήμη το υποστηρίζει αυτό: Η ακρόαση ενός οργάνου διδάσκει τον εγκέφαλό σας να κάνει νέες συνδέσεις στα μοτίβα και βελτιώνει γενικά τις γνωστικές και κινητικές δεξιότητες. Ενώ δεν θα γίνετε ειδικοί σε ένα Σαββατοκύριακο, μπορείτε να πάρετε κάποια βασικά στοιχεία και να συνεχίσετε να εργάζεστε στις ικανότητές σας τους επόμενους μήνες.

Κάντε ένα online σεμινάριο
Στο Skillbox σας παρέχουμε μια ευρεία γκάμα επιλογών για να μπορείτε σε σύντομο χρόνο να αναπτυχθείτε επαγγελματικά και προσωπικά ξεκούραστα, από την άνεση του καναπέ σας. Σεμινάρια που θα δημιουργήσουν ή θα εξελίξουν τις δεξιότητες σας. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα και ζητήστε μας πληροφορίες!

Πηγή: Fast Company

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: