9 λόγοι να μη χάσετε την επόμενη εκδήλωση δικτύωσης για την επαγγελματική σας ανάπτυξη!

Οργάνωση & Διοίκηση

26/6/2019

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η επιχείρησή σας, ως επιχειρηματίας, πρέπει να επισκέπτεστε όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις δικτύωσης και συνέδρια που σχετίζονται με τον κλάδο σας. Επικοινωνώντας  με άλλους ομοϊδεάτες και ανθρώπους με κίνητρα βοηθάτε την επιχείρηση σας να ανέβει επίπεδο.

Θα εντυπωσιαστείτε αλλά το 30% των νέων επιχειρήσεων δεν ξεπερνούν τους πρώτους 24 μήνες λειτουργίας. Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις δικτύωσης (networking events) και συνέδρια, μπορείτε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εργαλεία για να διασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας δεν θα βρεθεί σε αυτό το ποσοστό. Ουσιαστικά, η παρακολούθηση εκδηλώσεων θα μπορούσε να σώσει την επιχείρησή σας. Επιπλέον, οι περισσότερες εκδηλώσεις δικτύωσης και συνέδρια είναι εξαιρετικά χαμηλού προϋπολογισμού.
Εάν έχετε ακόμη ενδοιασμούς, εδώ συγκεντρώσαμε 9 οφέλη για την επιχείρηση σας για να το ξανασκεφτείτε:

1. Μαθαίνετε από τους καλύτερους
Κανένας επιχειρηματίας, ανεξάρτητα από το πόσο ταλαντούχος είναι, δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα. Η παρουσία στα δίκτυα και τις διασκέψεις είναι μια ευκαιρία να αντιληφθούν από άλλους επιχειρηματίες που βρίσκονται σε παρόμοιες θέσεις και να μάθουν από τα κέρδη τους και τις απώλειές τους.

2. Δημιουργείτε επαφές
Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, όπου η επικοινωνία είναι online, δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από την αλληλεπίδραση που αφορά πρόσωπο με πρόσωπο. Τα event δικτύωσης επιτρέπουν αυτές τις πολύτιμες αλληλεπιδράσεις και δημιουργούν χρήσιμες επαφές. Το καλό για τη δικτύωση είναι ότι συχνά επιτρέπουν με ταχύτητα πολλαπλές αλληλεπιδράσεις σε μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Συμμετέχοντας, μπορείτε να επεκτείνετε μαζικά τη βάση του δικτύου σας.

3. Αποκτάτε νέους πελάτες
Ανάλογα με τον τύπο της δικτύωσης ή του τύπου της διάσκεψης, μπορείτε να βρείτε νέους πελάτες. Ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσετε πελάτες, συμμετέχοντας σε συζητήσεις για τις υπηρεσίες σας και παρουσιάζοντας τες μπροστά στα πλήθη.
"Οποιονδήποτε κι αν συναντήσετε θα ξέρει κάτι που εσείς δεν ξέρετε" - Bill Nye

4. Μαθαίνετε για τη βιομηχανία σας
Συχνά, οι επιχειρηματίες είναι πολύ απασχολημένοι με την ανάπτυξη της επιχείρησής τους που ξεχνούν τη βιομηχανία και βρίσκονται προ εκπλήξεως. Ως επιχειρηματίας, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε και να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις που μπορούν να σας προετοιμάσουν.

5. Βρίσκετε νέους συνεργάτες
Οι εκδηλώσεις δικτύωσης και τα συνέδρια έχουν συχνά ένα συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που περιμένουν το γεγονός είναι συνήθως σε μια παρόμοια βιομηχανία. Αυτή η συνθήκη είναι ιδανική για την εύρεση νέων επιχειρηματικών συνεργατών. Μπορεί να είναι χρήσιμο να μιλήσετε με τον ανταγωνισμό για να οδηγηθείτε σε μια βελτιστοποιημένη έκδοση ενός έργου σας.

6. Συναντάτε επενδυτές
Ο καλύτερος τρόπος να προσελκύσετε την προσοχή ενός επενδυτή είναι να μιλήσετε απευθείας σε αυτόν. Οι συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο μπορούν να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη και να θέσουν τη βάση για μια μελλοντική σχέση. Οι επενδυτές συχνά αναμένουν εκδηλώσεις δικτύωσης και συνέδρια στον κλάδο.

7. Μπορείτε να αποκτήσετε έμπνευση
Μόλις ξεκινήσετε τη δικτύωση με τους ομοϊδεάτες σας, είναι εύκολο να βρείτε τη δημιουργικότητα, να εμπνευστείτε και να βρείτε νέους τρόπους για να προωθήσετε την επιχείρησή σας. Θα φύγετε από την εκδήλωση με νέες ιδέες και έναν νέο ορίζοντα για την επιχείρησή σας.

8. Γίνεστε αναγνωρίσιμοι
Η αναγνώριση μπορεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για μια νεοφυή επιχείρηση. Το μάρκετινγκ στο διαδίκτυο μπορεί να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα εάν δεν χρησιμοποιηθεί για τους σωστούς λόγους. Η δικτύωση είναι μια μεγάλη ευκαιρία να συναντήσετε τους πελάτες σας. Τα περισσότερα events δικτύωσης βοηθούν στην ανάπτυξη του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

9. Επειδή δεν έχετε τίποτα να χάσετε
Ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο βρίσκεστε, μπορείτε να πάρετε κάτι όταν παρακολουθείτε μια εκδήλωση δικτύωσης. Από τη δημιουργία πολύτιμων γνωριμιών μέχρι το να μάθετε τι σκέφτονται οι πελάτες για το προϊόν σας, υπάρχουν πολλά οφέλη που έχουν αυτές οι συναντήσεις.
"Πίσω από κάθε επιτυχημένο άτομο υπάρχουν πολλές επιτυχημένες σχέσεις." - Joe Apfelbaum
Κατά τη δικτύωση, βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και επικοινωνήστε με ανθρώπους όλων των επιπέδων και όλων των βιομηχανιών. Όταν πρόκειται για μια επιχείρηση, δεν έχει σημασία αυτό που ξέρετε, αλλά το ποιον ξέρετε.

Μόλις ολοκληρωθεί το συμβάν, κρατήστε επαφή πάντα με τις νέες γνωριμίες σας μέσω email, τηλεφώνου ή φυσικά το LinkedIn. Είναι σημαντικό να έρθετε σε επαφή, ενώ είστε ακόμη φρέσκος στο μυαλό των ανθρώπων για να βάλετε το θεμέλιο μιας μελλοντικής συνεργασίας. Τέλος, να θυμάστε πάντα ότι οι εκδηλώσεις αυτές είναι διασκεδαστικές και μην τις παίρνετε πάντα τόσο σοβαρά.


Eξοπλιστείτε με τα απαραίτητα εφόδια παρακολουθώντας σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης!


Πηγή: Addicted2success

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: