10 τρόποι που ένα μάθημα δημιουργικής γραφής μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες!

Career

27/08/2019

Σκέφτεστε να εγγραφείτε σε ένα μάθημα δημιουργικής γραφής, αλλά διστάζετε επειδή δεν είστε σίγουροι αν είναι μια καλή κίνηση σταδιοδρομίας;

Υπάρχουν κάποια ξεχωριστά οφέλη για την εγγραφή σε ένα από αυτά τα μαθήματα, και δεν αφορούν μόνο τη βελτίωση των γραπτών δεξιοτήτων σας. Δείτε αυτό τον κατάλογο με 10 τρόπους που ένα μάθημα δημιουργικής γραφής μπορεί να ωφελήσει τη σταδιοδρομία σας.

1. Θα βελτιώσει το λεξιλόγιό σας. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται στη λογοτεχνία δεν είναι η ίδια με εκείνη που χρησιμοποιείται συνήθως στην επαγγελματική ή προσωπική γραφή, που σημαίνει ότι μπορείτε να εξερευνήσετε νέους τρόπους να εκφραστείτε. Ο τρόπος με τον οποίο μιλάτε και γράφετε υποδηλώνει κάτι σχετικά με το ιστορικό σας και την κοινωνική σας υπόσταση για αυτό θα σας ωφελήσει στο να παρουσιάζετε τον εαυτό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εργασία σας.

2. Το μάθημα σας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξετε τη δημιουργική σας σκέψη και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων αναλύοντας διαφορετικά στυλ γραφής και δουλεύοντας στα δικά σας έργα. Αυτή η ικανότητα αξιοποιείται σε πολλές επιλογές σταδιοδρομίας.

3. Η γραφή ενέχει την αναθεώρηση και επιμέλεια της εργασίας σας από άλλους. Όσο δεν αρέσει σε κανέναν να παρεμβάλουν άλλοι στη δουλειά τους, η ικανότητα να ακούει προσεκτικά και να εφαρμόζει στο έργο του επισημάνσεις μιας εποικοδομητικής κριτικής είναι μια σημαντική δεξιότητα.

4. Ενδέχεται να έχετε επίσης την ευκαιρία να εξετάσετε το έργο των ‘’συμμαθητών’’ σας ως μέρος κάποιας δοκιμασίας. Αυτό σας βοηθά να αναπτύξετε την ικανότητά σας να αξιολογείτε το γραπτό έργο του συναδέλφου σας και να κάνετε εποικοδομητική κριτική για αυτούς.

5. Ένα μάθημα γραφής θα σας εξασκήσει στο να μάθετε να οργανώνετε τις ιδέες σας και να γράφετε ξεκάθαρα. Είτε δουλεύετε για ένα διήγημα, ένα μυθιστόρημα, ένα σενάριο ή μια παιδική ιστορία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο σκελετός σας έχει νόημα και ότι ρέει με οργανωμένο τρόπο. Αυτός ο τύπος λογικής σκέψης μεταφέρεται πολύ καλά και στο χώρο εργασίας.

6. Η παρακολούθηση ενός σχετικού μαθήματος βοηθά στη βελτίωση της ικανότητας πειθούς. Αυτή η δεξιότητα συνδέεται συνήθως με άτομα που εργάζονται στις πωλήσεις, αλλά μπορεί να ωφελήσει και εργαζόμενους σε άλλους τομείς. Η ικανότητα να πείσει ή να παρακινήσει κανείς είναι πολύ χρήσιμη για όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαφήμισης, της διδασκαλίας, της συμβουλευτικής ή των επικοινωνιών. Οποιοσδήποτε τύπος εργασίας που συνεπάγεται τη μεταφορά μηνυμάτων από ένα άτομο ή έναν οργανισμό σε έναν άλλο, όπου πρέπει να ληφθεί κάποιου είδους δράση, εντάσσεται σε αυτήν την κατηγορία. Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων θα ενταχθούν επίσης σε αυτόν τον ευρύτερο τομέα σταδιοδρομίας.

7. Η διαδικασία με την οποία μοιράζεστε ιδέες και τις συζητάτε με τους συμμαθητές σας μπορεί μόνο να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε μια πιο σφαιρική σκέψη. Κάθε φορά που έχετε την ευκαιρία να περάσετε χρόνο με μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων είτε φυσικά είτε ψηφιακά, θα φύγετε πολύ πιο πλούσιος από αυτήν.

8. Βλέποντας τα κείμενα σας τυπωμένα σε χαρτί αυτό μεταφράζεται σε αυξημένη αυτοπεποίθηση. Το να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας, σας κάνει πιο πρόθυμους να αναλάβετε έναν πιο απαιτητικό ρόλο στη δουλειά σας. Το γράψιμο είναι σκληρή δουλειά, αλλά αν μπορείτε να εντατικοποιήσετε και να θέσετε τις σκέψεις σας εκεί έξω για να τις διαβάσουν και να σχολιάσουν οι άνθρωποι, οι προκλήσεις του χώρου εργασίας σας δεν θα σας φαίνονται τόσο εκφοβιστικές.

9. Το μάθημα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ένα νέο πάθος για τη συγγραφή (ή να ανακαλύψετε ξανά ένα παλιό). Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε παρακολουθώντας ένα μάθημα και να συνειδητοποιήσετε ότι η κλίση σας είναι να γίνετε δημοσιογράφος, εκπαιδευτικός ή δικηγόρος. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε όλες αυτές τις σταδιοδρομίες μπορούν να επωφεληθούν από τη μελέτη της δημιουργικής γραφής. Εάν έχετε βάλει ποτέ το στυλό σε χαρτί και έχετε μοιραστεί τις σκέψεις σας με αυτό τον τρόπο, ίσως αξίζει να εξερευνήσετε τις επιλογές καριέρας σας, λαμβάνοντας μια πορεία για να δείτε αν το πάθος σας μπορεί να μεταφραστεί με τρόπο που μπορείτε να κερδίσετε τα προς το ζην.

10. Μπορείτε να συναντήσετε νέους ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς εργασίας είναι κρυμμένο, μην αμελήσετε την αξία της πραγματοποίησης επαφών εκτός του χώρου εργασίας. Οι συμμαθητές σας μπορούν να σας φανούν χρήσιμοι στο μέλλον.

Λοιπόν; Δεν πιστεύετε και εσείς ότι η εγγραφή σε ένα μάθημα δημιουργικής γραφής θα σας ωφελήσει; Αυτές οι 10 συμβουλές αποτελούν ένα καλό επιχείρημα για την εγγραφή σας σε ένα πρόγραμμα. Οι δεξιότητες που κερδίζετε από τη συγγραφή, την ανάλυση της εργασίας άλλων συγγραφέων και την αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους σας μπορεί να είναι ανεκτίμητες για να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στην καριέρα σας.

Στο Skillbox.gr ετοιμάζουμε κάτι καλό για εσάς το επόμενο διάστημα!

 

Πηγή: Careertipster

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: