5 οφέλη της ενασχόλησης με τη Δημιουργική Γραφή

Προσωπική Ανάπτυξη

27/09/2019

Αυτό που είναι εντυπωσιακό όσον αφορά το γράψιμο είναι ότι υπάρχει πάντα κάτι καινούριο για να μάθετε αν μόλις αρχίσατε το ταξίδι σας ή αν έχετε ήδη καιρό που γράφετε.

Πάμε να δούμε μόνο πέντε από τα πλεονεκτήματα του να παρακολουθήσετε ένα online μάθημα στη Δημιουργική Γραφή

1. Μπορείτε να γνωρίσετε ομοϊδεάτες σας
«Μεγαλώνοντας, δεν ήξερα κανέναν που ενδιαφέρεται να γράφει, να διαβάζει ή να εκτιμά την ποίηση όπως εγώ. Γνώριζα ανθρώπους που το απολάμβαναν, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήθελαν να το παραδεχτούν έξω από τον στενό κύκλο φιλίας τους. Ήμουν ο μόνος που ήμουν ευτυχισμένος και άνετος με το γεγονός ότι μου αρέσει το γράψιμο, η ανάγνωση και η ποίηση.
Όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο, όλα άλλαξαν. Ήμουν περιτριγυρισμένος από συγγραφείς. Με συγκλόνισε, αρχικά. Ήταν αναζωογονητικό και μου άνοιξε τα μάτια: η συνάντηση άλλων συγγραφέων μου έχει διδάξει νέες τεχνικές και προσεγγίσεις, καθώς μου επιτρέπει να εκτιμώ νέα είδη για τα οποία δεν γράφω εγώ, όπως η παιδική φαντασία.
Το Πανεπιστήμιο ανοίγει τα μάτια ανεξάρτητα από το τι σπουδάζετε και είναι μια καμπύλη μάθησης για όλους. Ακόμα κι αν δεν δημιουργική γραφή στο πανεπιστήμιο, η πραγματοποίηση βραχύτερων μαθημάτων μπορεί να είναι επωφελής. Εάν το σπουδάσατε στο πανεπιστήμιο, μην νομίζετε ότι τα γνωρίζετε και πάλι όλα - δεν έχει σημασία πόσο καιρό γράφετε, υπάρχουν πάντα πολλά να μάθετε», γράφει η Kristina Adams.

2. Κάνετε το βήμα προς τα έξω
Διαφορετικά μαθήματα Creative Writing θα έχουν διαφορετικά επίπεδα συμμετοχής στον λογοτεχνικό κόσμο.
Αν θα θέλατε να έχετε προσωπική άποψη θα σας συμβουλεύαμε να κάνετε την έρευνά σας πριν ξεκινήσετε. Οι συνδέσεις είναι σημαντικές σε κάθε κλάδο: αρκεί μόνο ένα άτομο για να κάνει τεράστια διαφορά στην καριέρα σας.
Η δικτύωση είναι εξίσου σημαντική με τη σημερινή γνώση, οπότε ακούστε τους δασκάλους σας και λάβετε υπόψη τις συμβουλές τους. Προσπαθήστε να παραμείνετε σε επαφή με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε, αφού τελειώσετε επειδή δεν ξέρετε ποιος θα είναι μια χρήσιμη επαφή μια μέρα (ή ποιος θα σας βοηθήσει!).

 

| Κλείστε τη θέση σας στο online σεμινάριο 4 εβδομάδων στη Δημιουργική Γραφή του Skillbox.gr |3. Αποκτάτε εμπειρία
Η εμπειρία είναι σημαντική σε ό, τι κάνουμε και η γραφή δεν είναι διαφορετική.
Μπορείτε να αυξήσετε την εμπειρία σας στο γράψιμο, καθώς και την επεξεργασία, το μάρκετινγκ, την ομαδική εργασία, την επίλυση προβλημάτων, την ηγεσία και πολλά άλλα.
Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της μελέτης δημιουργικής γραφής είναι δεν βοηθά μόνο με τις ικανότητές της γραφής σας

4. Μπορείτε να δεχθείτε συμβουλές και κριτική στο έργο σας
Η ανταλλαγή συμβουλών με τους άλλους συγγραφείς είναι ένας τρόπος διασκέδασης και σας διδάσκει πώς να είστε διακριτικοί όταν δίνετε τα σχόλιά σας. Αυτή είναι μια χρήσιμη δεξιότητα σε όλες τις γραμμές εργασίας και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν προχωρήσετε σε μια εκδοτική ή ηγετική θέση.

5. Μπορείτε να μάθετε να μην παίρνετε προσωπικά τα πράγματα
Στη ζωή, πρέπει να μάθετε να διαφοροποιείτε την προσωπική από την επαγγελματική κριτική και ένα μάθημα δημιουργικής γραφής σας βοηθά να το κάνετε αυτό.
Η παροχή και η λήψη σχολίων είναι ένα μέρος του μαθήματος και κάτι που πρέπει να μάθετε να χειρίζεστε αν πρόκειται να προχωρήσετε και να βελτιωθείτε.

Συμπέρασμα
Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη για τη μελέτη της Δημιουργικής Γραφής καθώς και μειονεκτήματα. Τελικά, εξαρτάται από εσάς για το πώς αισθάνεστε με το γράψιμο. Μελετώντας πολύ κάτι που αγαπάμε μπορεί να μειώσει την αγάπη μας γι’ αυτό, αλλά μπορεί επίσης να εμβαθύνει την αγάπη μας γι 'αυτό. Ωστόσο, αν θέλουμε να βελτιωθούμε, είναι ο καλύτερος και ο γρηγορότερος τρόπος να το κάνουμε.


Πηγή: Writers Cook Book

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: