Πώς να μετατρέψετε ένα χόμπι σας σε επάγγελμα!

Προσωπική Ανάπτυξη

19/11/2019

Τα χόμπι γενικά δεν σχετίζονται με την παραγωγή χρημάτων και την επιτυχία, όπως σχετίζονται οι επιχειρήσεις. Τα χόμπι σας κάνουν ευτυχισμένους στο τέλος μιας μακράς εβδομάδας ή μιας ημέρας που εργάζεστε σε μια δουλειά που ίσως δεν αγαπάτε, σε ένα μέρος που μπορεί να είναι λίγο πολύ μακριά από το σπίτι σας. Τα χόμπι σας είναι αυτά που δείχνουν τα ενδιαφέροντα και την αγάπη σας και το πάθος σας πάνω απ 'όλα.

Αλλά τι θα λέγατε αν θα μπορούσατε να μετατρέψετε το αγαπημένο σας χόμπι σε μια πραγματική επιχείρηση; Δεν θα ήταν καταπληκτικό; Λοιπόν, οι επιχειρήσεις απαιτούν περισσότερο από σκέτο πάθος. Η επιχείρηση υπάρχει σε έναν κόσμο με απρόοπτα, με προσεκτικό σχεδιασμό και δέσμευση και επιχειρηματική νοοτροπία σε σύγκριση με τη νοοτροπία του χόμπι.

Αντιληφθείτε πόσο μακριά πρέπει να πάτε
Θέλετε μια παράλληλη εργασία ή θα χρειαστεί να σταματήσετε τη δουλειά σας και να πάτε απευθείας στις επιχειρήσεις; Αυτοί οι δύο διαφορετικοί στόχοι απαιτούν διαφορετικά μονοπάτια και θα πρέπει να καταλάβετε σε ποιο είστε.
Περάστε λίγο χρόνο να σκεφτείτε και να αξιολογήσετε πόσο σημαντικό είναι το χόμπι σας σε σχέση με τη δουλειά σας και να διερευνήσετε άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με αυτήν που θα δημιουργήσετε. Είναι οι παγκόσμιες επιτυχίες ή οι γνωστές τοπικές επιχειρήσεις; Η προσέγγισή τους και η επιτυχία τους θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε πού θα πραγματοποιηθεί η επιχείρησή σας και πόσο βιώσιμα είναι τα σχέδιά σας για επέκταση.

Αν έχετε αποφασίσει ποιο χόμπι σας θα μετατρέψετε σε επιχείρηση, τότε θα πρέπει να αποφασίσετε και πώς θα το κάνετε. Ορισμένα χόμπι μπορεί να φαίνονται προφανή - αν σας αρέσει να ζωγραφίζετε, τότε προσπαθήστε να πουλήσετε την τέχνη σας κλπ. Ωστόσο, πολλά θα είναι πιο περίπλοκα και ακόμη και τα πιο προφανή μπορεί να έχουν διαφορετικές και πρωτότυπες αποχρώσεις που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε.

Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε τη διανομή έργων την οποία οι δημιουργοί αποφάσισαν ότι είναι δωρεάν για οποιονδήποτε θέλει να τα χρησιμοποιήσει, ή θα μπορούσατε να κάνετε κριτική για έργα τέχνης online και να ξεκινήσετε μια ιστοσελίδα που σχετίζεται με τις κριτικές σας. Οτιδήποτε είναι δυνατό και δεν υπάρχει κάποιο όριο σε αυτό το στάδιο. Μην αψηφάτε τη δημιουργικότητά σας και προσπαθήστε να σκεφτείτε όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους, καθώς πολλοί θα είναι μη ρεαλιστικοί ή απλώς ανεπιτυχείς. Όσο περισσότερο σκέφτεστε και παίρνετε αποφάσεις, τόσο το καλύτερο.

 

Ανακαλύψτε σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης από το SKILLBOX


Πρακτική
Για να κερδίσετε χρήματα από το χόμπι σας, θα πρέπει να είστε καλοί σε αυτό που κάνετε. Αναλαμβάνοντας το παράδειγμα τέχνης για άλλη μια φορά, εάν το μόνο που μπορείτε να ζωγραφίσετε είναι ένα πρόσωπο, τότε γιατί θα πλήρωνε κάποιος για αυτό που θα μπορούσε να επιτύχει και ο ίδιος μόνος του; Πρέπει να εξασκηθείτε και να βρείτε το χρόνο για να υπερβείτε το μέσο όρο σε αυτό που κάνετε για να μην ξεθωριάσετε στο παρασκήνιο.

Η πρακτική κάνει θαύματα ή τουλάχιστον αρκετά καλό ώστε οι άνθρωποι να αρχίσουν να εκτιμούν τι κάνετε, γι 'αυτό συνεχίστε να εξασκείστε, μέχρι να φτάσετε σε επίπεδο που θεωρείτε αποδεκτό για την έναρξη της επιχείρησής σας.

Η πρώτη πώληση
Με πολλούς τρόπους, η πρώτη σας πώληση θα είναι το πιο σημαντικό βήμα στην επιχείρησή σας, καθώς δείχνει ότι υπάρχει μια αγορά για ό, τι κάνετε και ότι υπάρχουν χρήματα για σας σε αυτήν εάν συνεχίζετε. Εργαστείτε τόσο σκληρά όσο μπορείτε για να πάρετε αυτή την πρώτη πώληση, είτε είναι από τους γείτονές σας είτε από τους παιδικούς φίλους σας, και στη συνέχεια να εργαστείτε για να φτάσετε στην επόμενη πώληση.

Με κάθε πληρωμή θα υπάρχει μια ανανεωμένη αίσθηση ότι θα μπορέσετε να «το καταφέρετε» και θα φτάσετε στο επόμενο επίπεδο, το οποίο θα κάνει την ηθική σας εργασία ακόμα καλύτερη και θα βελτιώσει την ποιότητα της δουλειάς σας. Εάν διαπιστώσετε ότι είναι αδύνατο να πάρετε αυτή την πρώτη πώληση, τότε ίσως να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αξιολογήσετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο - είναι εφικτό; Ή μήπως δεν υπάρχει η αγορά για αυτό που κάνετε;
Εάν η πρώτη πώληση απλά δεν έρχεται, πιθανότατα υπάρχει πρόβλημα με κάποιο μέρος του σχεδιασμού, της ιδέας ή της εκτέλεσης σας, οπότε προσπαθήστε να εργαστείτε αναζητώντας τα προβλήματα ή ζητώντας την άποψη κάπου που έχει την ίδια θέληση με εσάς. Σε κάθε περίπτωση, μόλις πάρετε την πρώτη σας πώληση, θα είστε στον κατάλληλο δρόμο για να μετατρέψετε το χόμπι σας σε μια νόμιμη επιχείρηση.

Να είστε συνεπής
Εάν εγκαταλείψετε τη δουλειά σας για να συνεχίσετε αυτήν την επιχείρηση, τότε γίνεται η νέα δουλειά σας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε τις ώρες που θα χρειαστούν για να πετύχει και βεβαιωθείτε ότι αυτές οι ώρες είναι οι ίδιες - ή περίπου το ίδιο - για κάθε μέρα που εργάζεστε. Αν ορίζετε το χρόνο με συνέπεια, τότε δεν μπορείτε να πάτε στραβά, αλλά αν είστε επιπόλαιοι για το πότε και αν θα εργαστείτε, τότε ποτέ δεν θα πάτε εκεί που θέλετε. Να είστε σκληροί!


Πηγή: Addicted2success

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: