10 πράγματα που πρέπει να κάνετε άμεσα για να βγείτε κερδισμένοι τη νέα χρονιά!

Career

27/12/2019

Λίγο πριν αφήσουμε το παλιό έτος πίσω μας και προχωρήσουμε στο καινούριο αυτό που πρέπει να αναλογιστούμε είναι ότι κάθε χρόνος κάτι φέρνει και κάτι μας παίρνει. Πάντα, όμως, σε όλους τους τομείς όσο στραβά ή καλά έχουν πάει τα πράγματα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης τόσο στην προσωπική μας ανάπτυξη όσο και στην επαγγελματική. Πρέπει να εντοπίσουμε αυτά τα περιθώρια και αυτή τη χρονιά να κάνουμε τη διαφορά και να ασχοληθούμε μαζί τους περνώντας από τη θεωρία στην πράξη!

Εδώ είναι 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να βγείτε κερδισμένοι τη νέα χρονιά:


1. Κάνετε μια εβδομαδιαία λίστα κάθε Κυριακή

Ακούγεται πολύ βαρετό. Δε μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο σημαντικό είναι μέχρι να αρχίσετε να το κάνετε. Τι υποχρεώσεις έχετε; Ποιοι είναι οι στόχοι που πρέπει να καλύψετε; Οργανώστε την εβδομάδα σας κάθε Κυριακή βράδυ, ώστε να ξέρετε ήδη τι πρέπει να κάνετε. Μην παραγεμίζετε το ημερολόγιό σας. Αφήστε χώρο να υπάρχει για απροσδόκητες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που - μεταξύ μας - πολύ συχνά προκύπτουν

.
2. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους αυτή τη φορά

Σοβαρά, κάντε το να είναι ρεαλιστικό! Μη σημειώνετε "πρόκειται να αγοράσω μια Lamborghini μέχρι τον Ιούλιο του 2020" στο χάρτη του νου σας αν πραγματικά δεν νομίζετε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Εσείς απλώς προετοιμάζετε τον εαυτό σας για την επόμενη απογοήτευση. Μην το κάνετε αυτό! Ρεαλιστικά και σοβαρά!

 

3. Ξεκινήστε να λέτε ΝΑΙ σε περισσότερα πράγματα

Σταματήστε να λέτε ΟΧΙ στις προσκλήσεις για να πάτε σε εκδηλώσεις, δείπνα και άλλες κοινωνικές συγκεντρώσεις. Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και αρχίστε να λέτε «ναι» στα πράγματα και να συναντάτε νέους ανθρώπους. Έτσι μεγαλώνουμε. Και εκτός αυτού, ποτέ δεν ξέρετε ποιον μπορεί να συναντήσετε, που μπορεί να γίνει ο νέος σας φίλος και ο επόμενος επιχειρηματικός σας συνεργάτης. Άρα περισσότερα «ΝΑΙ»!


4. Ξεκινήστε να λέτε ΟΧΙ

Σας μπερδέψαμε; Αυτά τα «όχι» καλύπτουν άλλες πτυχές της ζωής σας. Πείτε περισσότερα «ΟΧΙ» σε ανθρώπους που συνεχίζουν να κάνουν τοξική τη ζωή σας. Πείτε όχι όταν κάποιος σας ζητά να κάνετε κάτι, όπως να χρησιμοποιήσετε όλο τον πολύτιμο χρόνο σας. Είναι καλό να είστε καλοί και χρήσιμοι, αλλά όχι εις βάρος σας. Πείτε «όχι» και αφήστε κάποιον άλλον να σας βοηθήσει. Δεν είστε υπεράνθρωποι και η ζωή και η ευτυχία σας είναι επίσης πολύ σημαντικές!
 

5. Ορίστε ένα χρονοδιακόπτη

Για όλους εκείνους που εργάζονται από το σπίτι, αυτό είναι για εσάς. Πριν ξεκινήσετε ένα έργο ή μια εργασία, βάλτε ένα χρονόμετρο στα 90 λεπτά. Όταν σταματάει ο χρονομετρητής, το κάνετε και εσείς. Σηκωθείτε, τεντωθείτε, κάντε ένα διάλειμμα 15 λεπτών, κάντε ό, τι θέλετε, αλλά σταματήστε να εργάζεστε.
 

6. Ζητήστε βοήθεια πιο συχνά

Διαβάσατε παραπάνω: δεν είστε υπεράνθρωποι. Σταματήστε να προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Είναι πολύ ωραίο να ζητάτε βοήθεια. Οι άνθρωποι πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν. Μη φοβάστε να έρχεστε σε επαφή με κάποιον πού και πού για τέτοιους λόγους.


7. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Βγάλτε τον εαυτό σας έξω για δείπνο ή σινεμά ή κεράστε τον κάτι ωραίο, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Είτε κάνατε τα πάντα από την λίστα Κυριακής σας είτε όχι, δεν έχει σημασία. Πρέπει να ανταμείψετε τον εαυτό σας για την καλή δουλειά ούτως ή άλλως.

 

8. Αποσυνδεθείτε από τα κοινωνικά μέσα

Αυτό είναι απαραίτητο. Για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα, δεν υπάρχει Facebook, Instagram, Twitter ή το ναρκωτικό των μέσων ενημέρωσης της επιλογής σας. Βγείτε για μια βόλτα αντ 'αυτού, διαβάστε ένα βιβλίο, παίξτε με κουτάβια (που μας οδηγεί στο επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε), κάνετε οτιδήποτε για μια ώρα, εκτός από το check στα social media.
 

9. Πηγαίνετε εθελοντικά κάπου

Οπουδήποτε. Βρείτε έναν οργανισμό που αντηχεί στην καρδιά σας και πηγαίνετε εθελοντικά για μια ώρα την εβδομάδα (ή περισσότερο αν έχετε χρόνο). Όταν κάνουμε πράγματα για άλλους που μας φέρνουν χαρά, είμαστε πιο ευτυχισμένοι, με λιγότερο άγχος και αισθανόμαστε πιο παραγωγικοί. Πηγαίνετε να παίξετε με κουτάβια σε ένα καταφύγιο (ναι, αυτό είναι κάτι), περάστε χρόνο σε ένα γηροκομείο. Ξέρατε ότι πολλοί ηλικιωμένοι δεν έχουν οικογένεια που να τους επισκέπτονται; Πηγαίνετε εκεί και ακούστε μερικές ιστορίες.
 

10. Το πιο δύσκολο το πρωί

Ναι! Ξεκινάτε με το project που πραγματικά δε θέλετε να κάνετε, αλλά πρέπει, ως το πρώτο μέλημα σας το πρωί! Εάν δεν το κάνετε το πρωί, θα καθίσει, σαν μαϊμού στην πλάτη σας, για όλη την υπόλοιπη μέρα και θα σας βαραίνει. Δοκιμάστε το και πού ξέρετε!
 

Από όλους εμάς, να έχετε ένα ευτυχισμένο 2020!

 

Πηγή: addicted2success
Επιμέλεια: Skillbox.gr

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: