Δημιουργική Γραφή: 13 μαθητές μας μιλούν για τους λόγους που αγάπησαν το πιο δημιουργικό μας σεμινάριο!

Skillbox News

24/01/2020

Ενώ ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το τρίτο μας τμήμα στη Δημιουργική Γραφή: Από τη Φαντασία στο Χαρτί, στο οποίο μπορείτε μέχρι την Κυριακή 26/1 να κλείσετε τη θέση σας με -25% έκπτωση, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τις κριτικές που αφήνουν κατά καιρούς μαθητές μας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να βαθμολογήσουν με άριστα το πέντε το σεμινάριο μας και να μας στείλουν σχόλια και παρατηρήσεις συμπληρώνοντας μια ειδική φόρμα.  Πάμε να δούμε κάποιες από αυτές που λάβαμε πρόσφατα:


Γιώτα Χ.
Βαθμολογία: 5
Ήταν ένα εξαιρετικό σεμινάριο που οργανώθηκε άψογα από την πλατφόρμα του skillbox. Ο εισηγητής μας, Κυριάκος Χαλκόπουλος, φρόντισε μέσα από τα περιεκτικά βίντεο και τις σημειώσεις να καλύψει όλες τις ενότητες δίνοντας μας παραδείγματα ώστε να γίνει η ύλη πιο κατανοητή. Όλες οι ενότητες ήταν αναλυτικές, ενώ μας δόθηκε και έξτρα βοήθεια με τα δυο pdf για το πώς θα δημιουργήσουμε τον σκελετό του συγγραφικού μας έργου και πώς θα αναπτύξουμε τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών. Επίσης, τα e-books, που φρόντισε να μας ετοιμάσει η πλατφόρμα, είναι εύχρηστα και κατάλληλα για επανάληψη. Συγχαρητήρια σε όλους! Καλύφθηκα πλήρως. Το σεμινάριο ήταν ανώτερο από τις προσδοκίες μου και με πλούσια ύλη. Στα θετικά να επισημάνω και το πόσο εύχρηστη είναι η πλατφόρμα του skillbox.



Ειρήνη Χρ. Κ.
Βαθμολογία: 5
Το σεμινάριο ήταν εξαιρετικό. Επειδή μου αρέσει πολύ το γράψιμο, δεν ήθελα να το βάλω πολύ σε νόρμες και γι'αυτό είχα αποφύγει να παρακολουθήσω ως τώρα κάποιο. Για το λόγο αυτό εκτίμησα πολύ την προσέγγιση του σεμιναρίου, να δίνονται δηλαδή κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες, ένας γενικός μπούσουλας, που δεν ήταν ενάντια στην αυθεντικότητα και το προσωπικό στίγμα του καθενός, αντιθέτως στόχευε στο να το βγάλει στην επιφάνεια. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι δόθηκε η ευκαιρία συγγραφής δυο σύντομων διηγημάτων, ώστε να εφαρμοστούν όσα παρουσιάστηκαν στις ενότητες του σεμιναρίου και να υπάρξει feedback από τον υπεύθυνο. Επίσης, πολύ ωραία ιδέα η χρήση αποσπασμάτων από γνωστά έργα ως παραδείγματα, καθότι προσωπικά βρήκα νέα βιβλία που θα ήθελα να διαβάσω, κατανόησα καλύτερα τις τεχνικές για τις οποίες γινόταν λόγος και πήρα έμπνευση για να γράψω η ίδια. Το υλικό επαρκούσε, προσωπικά δε θα ήθελα κάτι παραπάνω.



Θοδωρής Τ.
Βαθμολογία: 5
Δεν έχω παρακολουθήσει κάποιο άλλο σεμινάριο γραφής για να το συγκρίνω. Πολύ ικανοποιημένος. Το βρήκα πολύ ευχάριστο. Εύκολο και απλό στην παρακολούθηση του, ξεκούραστο. Ήταν ουσιαστικό εννοώντας ότι είχε μεστή πληροφορία και καίρια. Καλή και η όλη δια δραστική κάλυψη του σεμιναρίου. Αξιολογότατους και σοβαρός και ο Κυριάκος. Συγχαρητήρια! Το υλικό προσθέτει στο σεμινάριο. γενικότερα χρήσιμο (όταν τα ξανακοιτάξω θα έχω καλύτερη εικόνα). Θα ήθελα περισσότερα λογοτεχνικά παραδείγματα και άλλων γνωστόν συγγραφέων.
 


Δημιουργική Γραφή: Από τη Φαντασία στο Χαρτί
Κλείστε τη θέση σας σήμερα



Σοφία Δ.
Βαθμολογία: 5
Αρκετά ενδιαφέρον και βοηθητικό ειδικά για όσους έχουν πρώτη επαφή με το χώρο. Όλο το υλικό υπήρξε χρήσιμο. Οι σκελετοί για την πλοκή και τους χαρακτήρες ειδικά.



Αργυρώ Χ.
Βαθμολογία: 5
Το σεμινάριο είναι πολύ καλό, όπως και ο εισηγητής του! Είναι ωραία δομημένο, και δίνει πιστεύω τις βασικές γνώσεις σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει, σε λίγο χρόνο, γνώση για την τεχνική της συγγραφής. Καλύφθηκα σε ικανοποιητικό βαθμό. Θα ήθελα μία συνέχεια του Σεμιναρίου σε δεύτερο επίπεδο.



Ασπασία Σ. Δρ.
Βαθμολογία: 5
Σύντομο, κατανοητό, χρήσιμο. Δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά το υλικό ήταν αρκετό.



Τάσος Μ.
Βαθμολογία: 5
Πολύ καλό επίπεδο. Καλύφθηκα κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Θεωρώ ότι τα υπόλοιπα είναι θέμα (εξ) άσκησης και προσωπικής τριβής με το γράψιμο.



Μανταλένα Σ.
Βαθμολογία: 5
Πολύ καλό σεμινάριο!! Θα προτιμούσα βέβαια περισσότερα video, παρά κείμενα, διότι γέννησα προ 18ημερών και μου ήταν πολύ πιο δύσκολο να διαβάζω, από το να παρακολουθώ τα video. Θα ήθελα περισσότερη εκπαίδευση και ανάλυση στις υποενότητες 2 και 3. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε επαφή με κάποιες ορολογίες και μου φάνηκαν λίγο δυσνόητα κάποια πράγματα.



Πάκη Π.
Βαθμολογία: 5
Το σεμινάριο μου άρεσε πολύ και έμαθα αρκετά πράγματα που δεν ήξερα. Πιστεύω αν ήταν face-to-face θα μάθαινα και θα κρατούσα περισσότερα πράγματα λόγω της αλληλεπίδρασης με άλλους συγγραφείς όπως και με τον Παρουσιαστή. Σας ευχαριστώ και πάλι. Από το υλικό καλύφθηκε σε μεγάλο βαθμό, σας ευχαριστώ. Ήταν αρκετά θεωρητικό και ίσως θα μπορούσε να έχει περισσότερα απλά παραδείγματα. Ίσως ένα 2ο σεμινάριο συνέχεια αυτού; Ο παρουσιαστής διάβαζε τις σημειώσεις του και ίσως αν το μείωνε αυτό και ήταν πιο εκφραστικός, γλαφυρός θα τον κατανοούσα σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστώ.



Σοφία Σ.
Βαθμολογία: 4
Πρόκειται για ένα πολύ καλό σεμινάριο που δίνει ακριβώς ότι υπόσχεται. Είναι ένας οδικός χάρτης κατάλληλος για ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή ή αρχάριους συγγραφείς που δεν έχουν ακόμα εκδώσει έργο. Το υλικό είναι καλογραμμένο εξηγεί τα βασικά όσον αφορά τα είδη πλοκής, το ρόλο του χαρακτήρα, τα είδη αφήγησης, το ρόλο του χρόνου και του χώρου. Τα παραδείγματα είναι από συγκεκριμένους συγγραφείς κυρίως Κάφκα, Μωπασάν, Λοβκραφτ, Πόε και Χόφμαν και σε μικρότερο βαθμό Ντοστογιέφκυ και Κόλινς. Μετά από κάθε ενότητα υπάρχει τεστ αξιολόγησης που βοηθά να καταλάβει ο μαθητευόμενος εάν έχει ολοκληρώσει σωστά την ενότητα και εάν έχει κατανοήσει τα διδαχθέντα. Στα βίντεο ο κ. Χαλκόπουλος είναι συμπαθής και τον παρακολουθείς εύκολα και ευχάριστα. Η πλατφόρμα του Skillbox είναι πολύ εύχρηστη. Η επικοινωνία με τον εισηγητή κ. Χαλκόπουλο ήταν άριστη. Οι παρατηρήσεις του είχαν ευθυκρισία και ευαισθησία στο κείμενο. Απάντησε άμεσα στα ερωτήματά. Θα το σύστηνα ευχαρίστως σε αρχάριους (…)



Παντούλα Β.
Βαθμολογία: 4
Για αρχή θα ήθελα να διευκρινίσω πως είναι η πρώτη φορά που παρακολουθώ σεμινάριο εξ' αποστάσεως και ενώ αρχικά το φοβόμουν μέσω της εμπειρίας μου εδώ κατανόησα το πόσο εφικτό και εύκολο μπορεί να γίνει και για αυτό το λόγο σας ευχαριστώ. Επιπλέον οι γνώσεις που έλαβα ήταν εποικοδομητικές και με βοήθησαν να κατανοήσω πολλά κενά που είχα όσον αφορά τη δημιουργική γραφή. Ο τρόπος παρακολούθησης ήταν απλός και κατανοητός με αποτέλεσμα να ξεκαθαρίζει και να μη αφήνει επιπλέον ερωτηματικά στον εκπαιδευόμενο. Το υποστηρικτικό υλικό του σεμιναρίου ήταν ενδιαφέρον και καταρτισμένο χωρίς περιττά λόγια και σημειώσεις. Το μόνο που ίσως να έλειπε είναι μία λίστα του εισηγητή με βιβλία που θεωρεί πως είναι σκόπιμο να διαβαστούν από έναν νέο δημιουργό (εξαιρώντας βέβαια τα παραδείγματα των ενοτήτων τα οποία ήταν επαρκέστατα). Το μόνο που μου έλειψε στην διάρκεια του σεμιναρίου είναι μία ενότητα με τα ρεύματα της λογοτεχνίας, πραγματικά θεωρώ πως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον και μία τέτοια ενότητα.



Γεώργιος Τ.
Βαθμολογία: 4
Ευέλικτο, ευκολόχρηστο, περιεκτικό, πρόσφερε αρκετές γνώσεις και με βοήθησε στα συγγραφικά μου βήματα. Είναι πολύ καλό που θα δημοσιευτούν διηγήματα σε μορφή e-book. Ικανοποιήθηκα σε πολύ καλό βαθμό. Θα επιθυμούσα να εμπλουτιστεί με συγκεκριμένες τεχνικές και τρόπους γραφής για κάθε λογοτεχνικό είδος. Παραδείγματος χάριν, πως γράφουμε παραμύθια και απευθυνόμαστε στα παιδιά, ποιους "τύπους" είναι καλό να ακολουθούμε στην ποίηση ή στο διήγημα, ώστε να είναι καλό το αποτέλεσμα κλπ.



Ιωάννης Ζ.
Βαθμολογία: 4
Μου άρεσε αρκετά το σεμινάριο. Οι σημειώσεις ήταν απλές στην γλώσσα, ξεκούραστες και κατανοητές. Μου άρεσε η εισήγηση σε μορφή βίντεο. Ο εισηγητής σε κάποια σημεία μου φάνηκε λίγο αγχωμένος. Αρκετά σφαιρική κάλυψη.

 

Μεταφέρετε και εσείς τη φαντασία σας στο χαρτί. Κλείστε τη θέση σας σήμερα
ΕΝΑΡΞΗ: 03/02/20

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: