6ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΔiΜΕΕ: «Digital Platforms & Social Media: Νομοθετικές Εξελίξεις & Σύγχρονες Προκλήσεις»

Digital Marketing

03/02/2020

H NOMIKH BIΒΛΙΟΘΗΚΗ και το επιστημονικό περιοδικό «Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης & Επικοινωνίας» (ΔiΜΕΕ), σε συνεργασία με τον Όμιλο Economia, διοργανώνουν το 6ο Συνέδριο Δικαίου Μέσων Ενημέρωσης & Επικοινωνίας με το πλέον επίκαιρο θέμα: «Digital Platforms & Social Media: Νομοθετικές Εξελίξεις & Σύγχρονες Προκλήσεις», την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπυργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενώ χαιρετισμό στο συνέδριο θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

21 ακαδημαϊκοί και εξειδικευμένοι νομικοί, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, ομιλούν και συνομιλούν για τα κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη και εξάπλωση αυτών, τις νομοθετικές προσπάθειες ρύθμισης του πλαισίου λειτουργίας τους και τις συνεχείς προκλήσεις που ανακύπτουν. Το Συνέδριο δομείται σε 4 ενότητες. Στην 1η Ενότητα θα αναδειχθούν οι προβληματισμοί για τη θέση ορίων στις εξουσίες των Ψηφιακών Πλατφορμών στο πλαίσιο προστασίας των ατομικών ελευθεριών. Στη 2η Ενότητα θα αναπτυχθούν ζητήματα που αφορούν στη χρήση και προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σε σχέση με τις νέες μορφές ψηφιακών εφαρμογών. Οι δύο τελευταίες Ενότητες αναφέρονται στη νέα Οδηγία για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά και ειδικότερα στα θέματα που αφορούν στη χρήση των έργων πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο, στην ευθύνη των ενδιάμεσων παρόχων και στην εμπορική εκμετάλλευση έργων μέσω του διαδικτύου.

Στους ξένους ομιλητές του συνεδρίου συγκαταλέγονται οι:

  • Anna Herold, European Commission, Head of Unit (Audiovisual and Media Services Policy)
  • Veronique Delforge, Legal officer in the Copyright Unit – DG CONNECT- European Commission
  • Paul Torremans, Καθηγητής Πνευματικής Ιδιοκτησίας, University of Nottingham
  • Ana Ramalho, Copyright Counsel, Google
  • Anna Mazgal,EU Policy Advisor at Wikimedia Deutschland e. V.
     

Για ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του Skillbox.gr ισχύει μόνο η φοιτητική τιμή για το Συνέδριο.
 

Χορηγοί του συνεδρίου: Google, QUEST GROUP – QUEST HOLDINGS, NOVA
Πληροφορίες & Συμμετοχές: εδώ ,  T 210 3678920.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: