Πέντε αλλαγές που θα τονώσουν την παραγωγικότητα σας άμεσα!

Προσωπική Ανάπτυξη

13/2/2020

Όλοι θέλουν περισσότερο χρόνο, κάτι που σχεδόν όλους μας βρίσκει σύμφωνους. Ο χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος πόρος και όταν μαθαίνετε πώς να εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας προς όφελος σας και πώς να τον αξιοποιήσετε στο έπακρο, βιώνετε διαφορετικά τη ζωή.
Η βελτίωση του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεστε το χρόνο σας είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας, είναι μια εντελώς νέα οπτική που αφορά την επιχείρησή σας και την προσωπική σας ζωή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε μεγαλύτερη παραγωγικότητα και να κάνετε τα σωστά πράγματα νωρίτερα, αλλά δεν είναι όλα προφανή ή δε φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα.


Εδώ είναι 5 αλλαγές παραγωγικότητας που θα ήταν καλό να κάνετε αν προσπαθείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ζωή σας:


1. Αφήστε στην άκρη τη λίστα σας
Οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν τηρούν καταλόγους υποχρεώσεων, προγραμματίζουν ό, τι χρειάζεται να κάνουν στο ημερολόγιό τους και εργάζονται απευθείας από το ημερολόγιό τους! Οι λίστες υποχρεώσεων είναι αναποτελεσματικές και εμποδίζουν την παραγωγικότητά σας. Μια λίστα των υποχρεώσεων που δεν τελειώνει ποτέ σας αφήνει απλώς συγκλονισμένους και με μια ψευδή αίσθηση «παραγωγικότητας». Εάν προγραμματίζετε τη to-do λίστρα απευθείας στο ημερολόγιό σας κάθε φορά, δεσμεύεστε καλύτερα σε αυτό και είναι πιθανότερο να το πετύχετε. Το λιγότερο είναι περισσότερο - δεν χρειάζεστε ξεχωριστή λίστα για να σας υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνετε.


2. Αφήστε το κίνητρο στην άκρη
Οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν πρέπει πάντα να έχουν κίνητρα πριν ξεκινήσουν κάτι. Εξισορροπούν την πειθαρχία με τα κίνητρα και κάνουν ό, τι πρέπει να κάνουν, ανεξάρτητα από τα κίνητρα. Όταν αντιστεκόμαστε στο να αναλάβουμε δράση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είχαμε τα κατάλληλα κίνητρα και ότι για να λειτουργήσουμε σωστά πρέπει να έχουμε κίνητρα.
Εάν θέλετε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας, θα πρέπει να βλέπετε τις εργασίες περισσότερο ως πρόκληση. Κάντε ό,τι χρειαστεί για να πάρετε τα αποτελέσματα που θέλετε στο μέλλον. Μην παίρνετε αποφάσεις με βάση το πώς αισθάνεστε τώρα, να τις παίρνετε με βάση το αποτέλεσμα που πραγματικά κυνηγάτε στο μέλλον.


3. Κατακτήστε τα πρωινά σας
Ξυπνήστε νωρίς και μπείτε στην παραγωγική νοοτροπία με τη ρουτίνα και τη διατροφή σας! Οι παραγωγικοί άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα με κάποιο είδος ρουτίνας, είτε πρόκειται για διαλογισμό, άσκηση κλπ. Και έχουν ένα υγιεινό πρωινό για να αποκτήσουν ενέργεια για την ημέρα. Η υγεία σας είναι τα πάντα όταν πρόκειται για παραγωγικότητα. Αυτό που τρώτε επηρεάζει άμεσα την παραγωγικότητά σας. Δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε την άμεση σύνδεση. Χτίστε τη σωστή νοοτροπία για να ξεκινήσετε την ημέρα σας και να τροφοδοτήσετε το μυαλό και το σώμα σας, ώστε να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο. Ξεκινώντας την ημέρα σας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο υπονομεύεται η επιτυχία σας - δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.


4. Προγραμματίστε ανάλογα με την ενέργεια
Οι παραγωγικοί άνθρωποι γνωρίζουν τους ενεργειακούς τους κύκλους και σχεδιάζουν εργασίες γύρω από το ενεργειακό τους επίπεδο. Γιατί σχεδιάζετε κάτι σε μια εποχή που ξέρετε ότι θα είναι δύσκολο να το καταφέρετε; Προγραμματίστε τις εργασίες που απαιτούν εστίαση και συγκέντρωση για εκείνες τις ώρες της ημέρας που αισθάνεστε. Προσδιορίστε ποιες συνήθειες σας, σας ανεβάζουν την ενέργεια και θυμηθείτε τες όταν η ενέργεια σας πέσει. Να είστε πιο ρεαλιστικοί όταν προγραμματίζετε τα καθήκοντά σας και ορίστε τον εαυτό σας στην τροχιά της νίκης.


Online σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης από το Skillbox.gr


5. Εργασία προς τα πίσω
Οι παραγωγικοί άνθρωποι επικεντρώνονται πάντοτε σε εκείνες τις δραστηριότητες που θα τις μεταφέρουν στο επόμενο επίπεδο. Σχεδιάζουν προς τα πίσω, εξετάζουν τους στόχους τους και στη συνέχεια προσδιορίζουν τα καθήκοντα που πρέπει να κάνουν για να υποστηρίξουν αυτούς τους στόχους. Τα καθήκοντα αυτά κατανέμονται σε εβδομαδιαίες ενέργειες. Έτσι σχεδιάζουν…

Μη σχεδιάζετε μόνο τις εργασίες που έρχονται ή εκείνες που «αισθάνεστε» ή «σκέφτεστε» ότι πρέπει να κάνετε. Η μέρα σας πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον μία δραστηριότητα που υποστηρίζει άμεσα τους μακροπρόθεσμους στόχους σας, το μεγάλο έργο σας. Αυτό που μοιάζει με την κοινή λογική δεν είναι σίγουρα κοινή πρακτική.

Δημιουργήστε τις σωστές συνήθειες για να επιτύχετε τους στόχους σας, να εργαστείτε για την υιοθέτηση εύκολων συμβουλών και τεχνικών ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε το χρόνο σας και τον εαυτό σας καλύτερα και να κάνετε τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν.


Πηγή: Αddicted2success

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: