Τηλεργασία: Δωρεάν εφαρμογές για να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας!

Δωρεάν Σεμινάρια / Εργαλεία

21/05/2020

Αν δεν διαχειρίζεστε σωστά τον χρόνο σας, η δουλειά από το σπίτι μπορεί να καταλάβει όλες τις ώρες της ημέρα σας χωρίς να το καταλάβετε.

Ακόμη και να έχετε κάνει διάφορες εργασίες μέσα στη μέρα μπορεί η νέα κατάσταση που βιώνουμε να μην σας επιτρέπει να αναλογιστείτε όλα όσα κάνατε αλλά και αυτά που έχουν μείνει ακόμη να γίνουν.
Γι’ αυτό, λοιπόν, αν έχετε την ανάγκη να δουλεύετε γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά, ίσως θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν μια πειθαρχία κατά τη διάρκεια της εργασίας έτσι ώστε να περισσεύει χρόνος για την οικογένεια και τους φίλους σας χωρίς τύψεις.
 

Forest
Εάν παρασύρεστε εύκολα με τα videos στο tiktok ή τις συζητήσεις στο whatsapp τότε δοκιμάστε το Forest.
Αυτή η εφαρμογή όχι μόνο θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τον χρόνο που περνάτε με το κινητό αλλά θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε την τεχνική του Pomodoro στην καθημερινότητα σας.
Στις αρχές του 90, ο Francesco Cirillo, ένας επιχειρηματίας και συγγραφέας, ανακάλυψε αυτή την τεχνική και την ονόμασε χάρη στον χρονοδιακόπτη του που ήταν σε σχήμα τομάτας και τον βοηθούσε να οργανώνει τον χρόνο του.
Δουλεύει ως εξής: Επιλέξτε μια εργασία που πρέπει να κάνετε και βάλτε χρονόμετρο για 25 λεπτά. Δουλέψτε για αυτό απερίσπαστα μέχρι να τελειώσει ο χρόνος. Έπειτα πάρτε ένα διάλειμμα των πέντε λεπτών και έπειτα επιστρέψτε στην εργασία σας συνεχίζοντας για άλλα 25 λεπτά. Για κάθε τέσσερα 25λεπτα μπορείτε να μεγαλώνετε σταδιακά το διάλειμμα σας.
Στο Forest, ξεκινάτε με μια ρίζα που φυτεύεται. Αυτή η ρίζα μεγαλώνει ώσπου να γίνει δέντρο όσο λέτε όχι στην επιθυμία σας να ασχοληθείτε με το κινητό σας. Αν εγκαταλείψετε την εφαρμογή για να ασχοληθείτε με κάτι άλλο που αφορά το κινητό σας, το δέντρο θα αρχίσει να μαραίνεται. Μετά από 25 λεπτά η εφαρμογή θα σας στείλει ειδοποίηση για να πάρετε το διάλειμμα σας. Το app περιλαμβάνει και πληρωμένη έκδοση στην οποία φυτεύονται πραγματικά δέντρα.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και Android και μπορείτε να την αναζητήσετε στο Store του κινητού σας.
 

StayFocusd
Μήπως σας ακούγεται οικείο; Περνούν τρεις ώρες και διαπιστώνετε ότι μέσα σε αυτό το διάστημα πέρα από την εργασία σας έχετε ανεβάσει ένα status στο facebook, έχετε δει τα νέα tweets, βλέπετε videos στο youtube και το Τiktok.
Εδώ έρχεται η εφαρμογή να σας βοηθήσει με την απομόνωση των παραπάνω. Αυτό το extension στον Chrome σας βοηθά να επικεντρωθείτε πραγματικά στην εργασία σας περιορίζοντας την πρόσβαση στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες. Δημιουργήστε τη λίστα με τα sites που σας τραβούν συχνά την προσοχή και άρα κλέβουν από τον παραγωγικό σας χρόνο, ορίστε τον χρόνο επίσκεψης σε αυτά έτσι ώστε μετά να σας περιορίσει την είσοδο. Οι επιλογές είναι πολλές στο θέμα του αποκλεισμού. Μπορείτε να μπλοκάρετε όλη την αρχική σελίδα ή κάποια μεμονωμένη σελίδα του site που επισκέπτεστε. Και δεν γίνεται να «κλέψετε» και να μπείτε ακόμη και αν απενεργοποιήσετε το extension. Θα σας δοθεί και πάλι πρόσβαση όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος που έχετε ορίσει.
Το πρόσθετο υπάρχει για Chrome και Firefox περιηγητές.


Trello
Kanban είναι η κινέζικη λέξη για την πινακίδα και ένα εργαλείο διαχείρισης χρόνου στυλ Kanban χρησιμοποιεί έναν πίνακα εργασιών για να σας δώσει μια σφαιρική εικόνα των εργασιών της ημέρας, της εβδομάδας, του μήνα κλπ.
Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές που το υποστηρίζουν αυτό αλλά το Trello είναι στην αγορά από το 2011. Μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν προγραμματίζοντας την εβδομάδα σας ή τις εργασίες της ημέρας. Μπορείτε για παράδειγμα να φτιάξετε έναν Kandan πίνακα και να χωρίσετε τις ώρες της ημέρας σε τμήματα (9πμ – 11πμ, 11:15πμ – 1πμ).
Η εφαρμογή προσφέρει πολλές δυνατότητες και μπορείτε να παρακολουθήσετε video βοηθήματα για να αξιοποιήσετε όλες τις επιλογές.
Μπορείτε να την κατεβάσετε σε Android και iOS και μπορείτε να την αναζητήσετε στο Store του κινητού σας.


Πηγή: gadgetsnow

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: