Η εταιρική εκπαίδευση το κλειδί για την επιτυχία των εργαζομένων σας

Career

26/02/2021

Οι εργαζόμενοι μπορούν να αποτελέσουν το κλειδί για την επιτυχία κάθε εταιρείας που θέλει να είναι ανταγωνιστική στην αρένα της σύγχρονης αγοράς.

Οι σωστά εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι προσθέτουν στην παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης, ενώ η έλλειψη γνώσεων μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλής ποιότητας αποτέλεσμα και εξάντληση πόρων σε επίπεδο εποπτείας.

Παρά τις ολοένα και αυξανόμενες έρευνες που δείχνουν την αξία της κατάρτισης και της ανάπτυξης των εργαζομένων, πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν δίνουν τη σημασία που θα έπρεπε στις ουσιαστικές δεξιότητες και γνώσεις. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τα έξοδα. Μην κάνετε αυτό το λάθος με την επιχείρησή σας. Αντ'αυτού, ρίξτε μια ματιά στους λόγους για τους οποίους η εταιρική εκπαίδευση έχει σημασία και δείτε μερικούς τρόπους για να ξεκινήσετε να την εφαρμόζετε.


Αυξημένη ικανοποίηση και παραγωγικότητα
Οι εργαζόμενοι που είναι χαρούμενοι έχοντας λάβει γνώσεις με πρωτοβουλία της επιχείρησης τους είναι ικανοποιημένοι εργαζόμενοι. Είναι σίγουρα πιο ικανοποιημένοι από αυτούς που εργάζονται σε ένα στάσιμο περιβάλλον χωρίς περιθώρια βελτίωσης. Επομένως, ολόκληρη η εταιρεία σας θα επωφεληθεί από ένα καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό. Όχι μόνο κάθε εργαζόμενος θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται ένα ευρύτερο φάσμα ευθυνών, αλλά θα το κάνει επίσης με περισσότερο ζήλο.

Επιπλέον, η σύγχρονη γνώση και οι προηγμένες δυνατότητες των εργαζομένων σας θα προσφέρουν καινοτόμες σκέψεις και νέες λύσεις που δεν θα μπορούσατε ποτέ να βρείτε μόνοι σας. Από την άλλη πλευρά, εάν δεν δώσετε στην ομάδα σας εκπαιδευτικές ευκαιρίες, η επιχείρησή σας ενδέχεται να ζημιωθεί από τα προβλήματα παραγωγικότητας που μπορεί να δημιουργηθούν. Σκεφτείτε ότι οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και είναι δύσκολο για εσάς να είστε μονίμως up-to-date. Δώστε, λοιπόν, στο προσωπικό σας την ευκαιρία να εκπαιδευτεί κατάλληλα παρακολουθώντας σύγχρονα σεμινάρια.

 

| Ευκαιρίες εταιρικής εκπαίδευσης από το Skillbox.gr |

 

Χαμηλότερος κύκλος εργασιών
Αποφύγετε να πιστεύετε ότι η εκπαίδευση των υπαλλήλων σας τους καθιστά εύκολη λεία για υποψηφίους εργοδότες. Αντ 'αυτού, συνειδητοποιήστε ότι οι ικανοποιημένοι εργαζόμενοι γίνονται πιστοί υπάλληλοι. Τελικά, η δυνατότητα για εταιρική εκπαίδευση και ανάπτυξη θα αυξήσουν τη διατήρηση των εργαζομένων και θα επιτρέψουν στην εταιρεία σας να συσσωρεύσει μια τεράστια δεξαμενή γνώσεων που θα σας βοηθήσει να γίνετε πολύ πιο ανταγωνιστικοί.
Στην πραγματικότητα, έρευνες δείχνουν ότι το 80% των εργαζομένων που λαμβάνουν ευκαιρίες κατάρτισης και ανάπτυξης δημιουργούν μεγαλύτερη συμπάθεια προς τους εργοδότες τους και αισθάνονται καλά που ακολουθούν μια συγκεκριμένη καριέρα. Αυτό σίγουρα ακούγεται σαν το όνειρο κάθε εργοδότη.


Και τι κάνουμε τώρα;
Τώρα ξέρετε γιατί πρέπει να εφαρμόσετε την εταιρική εκπαίδευση. Σε απάντηση των παραπάνω λόγων για την επιδίωξη μιας εκπαιδευτικής στρατηγικής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες συμβουλές για να ξεκινήσετε με τα προγράμματα εταιρικής κατάρτισης και ανάπτυξης.


Εξηγήστε τα πάντα στους υπαλλήλους
Πρώτα απ 'όλα, δεσμευτείτε να δημιουργήσετε μια ανοιχτή σχέση με τους υπαλλήλους σας και να κοινοποιήσετε τις προθέσεις σας για την παρακολούθηση ενός προγράμματος κατάρτισης και εκπαίδευσης. Εξηγήστε στο προσωπικό σας τη σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και βασιστείτε στη φιλοδοξία τους για μελλοντικές προοπτικές στον χώρο εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι που κατανοούν τους λόγους και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση θα συμμετέχουν με χαρά.

Η προετοιμασία για τις εκπαιδευτικές σας προσπάθειες θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια διεξοδική ανασκόπηση κάθε εργασίας στην εταιρεία σας και τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις ικανότητες που αυτές απαιτούν για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων.


Επιλέξτε επαρκείς μεθόδους
Επιλέξτε προγράμματα σπουδών που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και μεθόδους για την καλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία των εργαζομένων σας. Εάν αυτό υπερβαίνει τους πόρους σας, επιλέξτε μια μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Εναλλακτικά, στο πλαίσιο μιας μεγάλης εταιρείας μπορείτε να στελεχώσετε ανώτερα στελέχη να εκπαιδεύσουν έμπρακτα το προσωπικό για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

Υπάρχουν, επίσης, πολλές ευκαιρίες κατάρτισης που διευκολύνονται από την τεχνολογία, όπως τα online μαθήματα και εκπαιδευτικοί ιστότοποι. Αυτοί οι διαδικτυακοί πόροι παρέχουν χαμηλού κόστους επιλογές και προσιτές εκπαιδευτικές ευκαιρίες που μπορούν να συμβάλουν στην εκπαιδευτική σας προσπάθεια.

Τέλος, η ενθάρρυνσή τους να υποβάλουν αίτηση για online MBA είναι μια ακόμη επιλογή εκπαίδευσης. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές δυνατότητες, απλώς φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας προτού επιλέξετε μια συγκεκριμένη μέθοδο.


Αξιολογήστε το πρόγραμμα και ζητήστε ανατροφοδότηση
Μην περιμένετε ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης να κάνει όλη τη δουλειά από μόνο του. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αξιολογείτε συνεχώς την αποτελεσματικότητα των διαφόρων εκπαιδευτικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται. Δώστε προσοχή στα σχόλια των εργαζομένων σας και ζητήστε ανατροφοδότηση σχετικά με την επίδοση τους. 

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα κινήτρων που παρακινεί τους υπαλλήλους σας να ολοκληρώσουν τα μαθήματα και να χρησιμοποιήσουν τις νέες δεξιότητές τους στην εργασία. Μπορείτε να ανταμείψετε τους εργαζόμενους που γίνονται πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων κατάρτισης, δίνοντας ως μπόνους μέρος από τα αυξημένα κέρδη που έχει αποκτήσει η εταιρεία σας από τις προσπάθειές τους.


Το συμπέρασμα;
Η παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών για την ομάδα σας αυξάνει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας σας, δίνοντας ταυτόχρονα στους υπαλλήλους σας την ευκαιρία να προετοιμαστούν για μελλοντικές ευκαιρίες εντός της εταιρείας σας. Σύντομα θα αναγνωρίσετε την εταιρική εκπαίδευση ως το κλειδί για την επιτυχία σας, οπότε φροντίστε να αναζητάτε συνεχώς νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και τεχνικές.
 

Δείτε πώς μπορεί να σας βοηθήσει το Skillbox.gr

Με πληροφορίες από το Gethppy

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: