Παράταση συμμετοχών: Διαγωνισμός διηγήματος για τους μαθητές των τμημάτων δημιουργικής γραφής του Skillbox

Skillbox News

02/11/2021

Το Skillbox.gr προκηρύσσει διαγωνισμό διηγήματος για τους συμμετέχοντες των τμημάτων δημιουργικής γραφής.


Το SKILLBOX προκηρύσσει διαγωνισμό διηγήματος για την επιλογή των 25 καλύτερων έργων που θα εκδοθούν σε φυσική μορφή και θα κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία σε μια ειδική συλλογή.


Θέμα διαγωνισμού: Η επόμενη μέρα.


Πώς φαντάζει η επόμενη μέρα στις ζωές μας; Είναι μια δυστοπία ή μια ουτοπία; Η επόμενη μέρα πάντα έρχεται για να φέρει κάτι καινούριο ή να μας βοηθήσει να αποδεχτούμε κάτι που έχει συμβεί. Μέσα από τη φαντασία ή τον απτό κόσμο η επόμενη μέρα έρχεται πάντα ως μετάβαση σε κάτι άλλο που είτε μας ξαφνιάζει ευχάριστα είτε δυσάρεστα. Πώς θα μας βρει η επόμενη ημέρα; Ποιο γεγονός θα αποτελέσει το μεταίχμιο αυτής της μετάβασης;

Το Skillbox.gr σας καλεί να γράψετε ένα διήγημα, μεταξύ 1.500 με 2.500 λέξεων, με θέμα την «επόμενη μέρα». Αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει και στείλτε μας το κείμενο σας για αξιολόγηση. Μπορείτε να πειραματιστείτε ελεύθερα με το λογοτεχνικό είδος που θα επιλέξετε. Ειδική επιτροπή θα εξετάσει τις συμμετοχές από την οποία θα προκύψουν:

  • 25 νικητές που θα δουν το διήγημα τους να εκδίδεται σε συλλογή που θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία μέσω ανερχόμενων εκδόσεων.

Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές του Skillbox.gr που έχουν παρακολουθήσει ένα από τα δυο online λογοτεχνικά σεμινάρια*:

*Επισημαίνεται ότι όσοι κάνουν την εγγραφή τους στο επόμενο τμήμα του Οκτωβρίου 2021 έχουν επίσης το δικαίωμα να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό μας.

Νέα καταληκτική ημερομηνία συμμετοχών: 30η Νοεμβρίου 2021

Τα διηγήματα υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας του Skillbox. Στο περιβάλλον του σεμιναρίου έχει δημιουργηθεί σχετική ενότητα με τίτλο «Διαγωνισμός Διηγήματος», μέσα στην οποία μπορείτε να κάνετε την αποστολή του έργου σας. Δεν θα γίνονται δεκτά διηγήματα που θα σταλούν μέσω email.
Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους συμμετοχής πριν υποβάλλετε το έργο σας.


Όροι συμμετοχής
- Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Η επόμενη μέρα».
- Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
- Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές τμημάτων δημιουργικής γραφής μέχρι και τον Οκτώβριο του 2021. Τα διηγήματα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσα από την ειδική ενότητα στο περιβάλλον του σεμιναρίου του Skillbox.gr.
- Τα διηγήματα θα πρέπει να έχουν τίτλο, διαφορετικό από το θέμα του διαγωνισμού, να έχουν έκταση μεταξύ 1.500 και 2.500 λέξεων και να συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό του διαγωνιζομένου.
- Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με ένα μόνο διήγημα, το οποίο θα είναι πρωτότυπο.
- Καταληκτική ημερομηνία υποβολής διηγήματος: 30η Νοεμβρίου 2021, ώρα 23.59.
- Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματός τους.
- Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους στον διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα στο Skillbox να συντονίσει κριτική επιτροπή που θεωρείται κατάλληλη για την αξιολόγηση των διηγημάτων. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Skillbox.gr πιθανότατα τον Ιανουάριο του 2022.
- Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, σε περίπτωση που επιλεχθεί το έργο τους, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από ανερχόμενες Εκδόσεις. Οι συγγραφείς που θα συμμετέχουν στο συλλογικό έργο διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του κειμένου που θα επιλεγεί, παραχωρούν όμως το εμπορικό δικαίωμα στις Εκδόσεις για την έκδοση του συλλογικού βιβλίου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή του κειμένου από τον συγγραφέα δίχως την άδεια των εκδόσεων.
- Οι νικητές του διαγωνισμού αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου που θα συμμετάσχουν. Θα λάβουν, ωστόσο, ένα δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου.
- Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
- Η συμμετοχή στον διαγωνισμό διηγήματος σημαίνει αυτόματα την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την κριτική επιτροπή που θα οριστεί.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: