ONLINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Food Journalism, Blogging & Photography

Το σεμινάριο παρέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να ξεκινήσετε ως food blogger, δημοσιογράφος γαστρονομίας, δημιουργός περιεχομένου για το φαγητό.

4.3
(8 ψήφοι)
Αμεση έναρξη
Ελληνικά
100% e-learning
Υποστηρικτικό Υλικό
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Τεχνοβλαστός Α.Π.Θ.
Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
κατά το πρότυπο QTL της ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΣ Α.Π.Θ.
ΚΟΣΤΟΣ: 40€
Έκπτωση 15% για φοιτητές και ανέργους
Ενδεικτικός χρόνος παρακολούθησης 4 ώρες
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
42 γραπτές/online video (Full HD) ενότητες
Τεστ Αξιολόγησης
Επικοινωνία με την εισηγήτρια μέσω του ειδικού forum
Πρόσβαση από όλες τις συσκευές για 2 έτη
Γίνεσαι μέλος στο Skillbox Community στο Facebook
ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο καλέστε μας στο phone icon 2310 307707
Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
κατά το πρότυπο QTL της ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Τρόπος παρακολούθησης

Με την αγορά του σεμιναρίου, μπορείτε να το παρακολουθήσετε online, όποτε και όσες φορές θέλετε από το κινητό, τον υπολογιστή ή το tablet σας. Δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός στην παρακολούθηση. 

Σε ποιους απευθύνεται;

Το online σεμινάριο "Food Journalism, Blogging & Photography" απευθύνεται: 

  • Σε δημοσιογράφους που αρθρογραφούν σε εφημερίδες, περιοδικά και διαδίκτυο με θέμα το φαγητό
  • Σε bloggers
  • Σε όσους γράφουν ή θέλουν να γράψουν ένα βιβλίο μαγειρικής, έναν ταξιδιωτικό οδηγό με θέμα το φαγητό
  • Σε όσους ασχολούνται με τη μαγειρική, τους αρέσει το γράψιμο και θέλουν να επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό όσα δημιουργούν
  • Σε όσους έχουν πάθος με τη μαγειρική και διαθέτουν καλή πένα

Τι θα μάθω;

Με την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ο/η υποψήφιος/α θα έρθει σε επαφή με το νέο αυτό είδος δημοσιογραφίας, που κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος ιδιαίτερα στην εποχή του Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικών Δικτύωσης.

Ο/η υποψήφιος/α θα έχει την ευκαιρία:

  • Να γνωρίσει τα χαρακτηριστικά του
  • Να καλλιεργήσει τα προσόντα που απαιτούνται για τη γαστρονομική δημοσιογραφία (food journalism)
  • Να αποκτήσει γνώσεις για τις στρατηγικές επικοινωνίας και
  • Να μοιραστεί τις εμπειρίες του στο φαγητό (είτε ως δημιουργός αυτού είτε ως καταναλωτής)

Προϋποθέσεις Παρακολούθησης:

  • Αγάπη για το φαγητό
  • Βασική γνώση χρήσης υπολογιστή

Αποκτήστε αναγνωρισμένη πιστοποίηση από την ΑCΤΑ


Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση με ποσοστό άνω των 60% και αποκτήστε τη βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ - Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνεχής επικοινωνία με τον εισηγητή

Η εισηγήτρια θα είναι δίπλα σας κατά τη διάρκεια και μετά την παρακολούθηση του Σεμιναρίου. Θα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της καθημερινά μέσω του ειδικά διαμορφωμένου forum.

Εισηγητής

Ελένη Τσαλκατίδου

Δημοσιογράφος

Είμαι η Ελένη Τσαλκατίδου, απόφοιτη του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημοσιογραφία και στα Νέα Μέσα. Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνω τη διδακτορική μου διατριβή στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πάνω στο Instagram.

Ξεκίνησα επαγγελματικά την ενασχόλησή μου με τη δημοσιογραφία το 2002 και από τότε έως σήμερα έχω εργαστεί στα περισσότερα έντυπα, ραδιόφωνα και τις ιστοσελίδες της Θεσσαλονίκης και σε γραφεία τύπου αθλητικών και πολιτιστικών οργανισμών.

Παράλληλα, την τελευταία εξαετία διδάσκω δημοσιογραφία και φωτογραφία σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ και είμαι εισηγήτρια σε σεμινάρια σχετικά με τις νέες μορφές δημοσιογραφίας.

Περισσότερα +

Θεματολογία

1.1 Ιστορική αναδρομή
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 07:00
1.2 Food writing
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 02:11
1.2.1 Γιατί γράφουμε για το φαγητό
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 00:55
1.3 Food journalism
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 04:00
1.4 Επαγγελματικά δικαιώματα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 03:00
2.1 Πώς γράφουμε για το φαγητό
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 01:00
2.2 Προσόντα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 02:53
2.3 Τα χαρακτηριστικά ενός καλού food writer
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15:00
3.1 Η γαστρονομική δημοσιογραφία στα έντυπα μέσα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 02:36
3.2 Η γαστρονοµική δηµοσιογραφία στα περιοδικά
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 02:33
3.3 Η γαστρονομική δημοσιογραφία στην τηλεόραση
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 07:00
4.1 Η γαστρονομική δημοσιογραφία στις ιστοσελίδες
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 01:26
4.2 Τα food blogs (ιστολόγια τροφίμων)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 07:00
4.2.1 Γιατί να δημιούργησε ένα food blog
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 02:08
4.2.2 Τι να γράψετε
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 03:00
4.2.3 Κάντε μια ανάρτηση στο blog
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 03:00
4.2.4 Βήματα για να χτίσετε το αναγνωστικό σας κοινό
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 02:12
5.1 Εισαγωγή
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 03:20
5.2 Οι τάσεις του Instagram ως πηγή πληροφοριών
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 03:00
5.3 Τα έντυπα μέσα στα ΜΚΔ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 05:00
5.4 Η ελληνική πραγματικότητα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 01:00
6.1 Εισαγωγή
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 01:37
6.2 Tips για μία επαγγελματική φωτογράφιση φαγητού
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 11:00
7.1 Γενικά
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 01:00
7.2 Επάγγελμα: Κριτικός εστιατορίων
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 04:59
7.3 Πώς γράφουμε μία κριτική
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 09:00
7.4 Η λίστα του εστιατορίου
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 07:00
7.5 Ο στόχος της κριτικής
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 03:05
7.5.1 Γράφοντας μία καλή κριτική
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 01:30
7.5.2 Γράφοντας μία αρνητική κριτική
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 01:00
7.6 Οι συνέπειες μίας κριτικής
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 01:15
8.1 Εισαγωγή
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 05:00
8.2 Γράφοντας μια συνταγή
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 02:57
8.2.1 Οι τίτλοι των συνταγών
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 01:00
8.2.2 Η εισαγωγή/περιγραφή
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 01:00
8.2.3 Μερίδες και χρόνος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 00:30
8.2.4 Λίστα υλικών
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 02:00
8.2.5 Μέθοδος - Βήματα εκτέλεσης
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 01:30
8.3 Απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 01:23
9.1 Πώς να βρείτε ιδέες για ιστορίες
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 01:51
9.2 Τι είδους ιστορία να γράψετε
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 08:00
9.3 Πώς να στοχεύσετε πού θα δημοσιεύσετε την ιστορία σας
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 02:00
10.1 Αξιολόγηση Σεμιναρίου
10.2 Test αξιολόγησης - Βεβαίωση συμμετοχής Acta Advanced Certification

Βαθμολογία


4.3
(8 ψήφοι)
50%
5
38%
4
0%
3
12%
2
0%
1
Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: