7 κορυφαίοι λόγοι να ξεκινήσετε μια καριέρα στη Φωτογραφία!

Career

11/12/2018

Εάν είστε έτοιμοι να πάρετε την απόφαση να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τη φωτογραφία τότε να ξέρετε ότι εισέρχεστε σε έναν τομέα που είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Είναι μια από τις πιο δύσκολες και συναρπαστικές επιλογές σταδιοδρομίας με τεράστιο εύρος και ζήτηση στην αγορά. Ένας με δημιουργικό μυαλό, καλή καλλιτεχνική και τεχνική ικανότητα μπορεί εύκολα να εισέλθει σε αυτό το επάγγελμα χωρίς καμία δεύτερη σκέψη.

Η φωτογραφία είναι μια καριέρα που είναι προκλητική αλλά δημιουργική, συναρπαστική και αξίζει τον κόπο με πολλές ευκαιρίες. Είναι επίσης ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος να αλλάξετε το χόμπι σας σε μια σταδιοδρομία.

Είστε έτοιμοι να μετατρέψετε το χόμπι σας σε ένα κερδοφόρο επάγγελμα; Διαβάστε αυτές τις συμβουλές που προσφέρει το YourStory για να ξεκινήσετε τη σταδιοδρομία σας στη φωτογραφία:

1. Βγάλτε τη δημιουργικότητα που έχετε μέσα σας
Ναι! Για να κάνετε μια λαμπρή καριέρα στη φωτογραφία, αυτό που είναι απαραίτητο είναι να βρείτε τη δημιουργικότητα που κρύβετε μέσα σας. Χρησιμοποιήστε την για να δημιουργήσετε κάποιες ευφάνταστες εικόνες. Η άσκηση και η πρακτική μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά σας να σκέφτεστε δημιουργικά. Η δημιουργικότητα έχει να κάνει με συνδέσεις ανάμεσα στις υπάρχουσες ιδέες.

2 Δημιουργήστε δίκτυα επικοινωνίας με άλλους φωτογράφους
Όσο περισσότερο συνδέεστε με τους ανθρώπους, τόσο περισσότερο μαθαίνετε από την εμπειρία τους. Μη φοβάστε να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να αρχίσετε να συστήνετε τον εαυτό σας σε άλλους επαγγελματίες φωτογράφους. Υποστηρίξτε τους και προσπαθήστε να μάθετε από αυτούς και να δίνετε κάποια επιπλέον προσοχή όταν σας καθοδηγούν για κάτι. Επίσης, ακούστε τις συμβουλές τους και εστιάστε στις δημιουργικές δεξιότητές τους.

3. Δημιουργήστε ένα portfolio
Ένα φυσικό portfolio είναι απαραίτητο για να αναδείξετε τη δουλειά σας. Θα μπορούσατε να έχετε την πιο εκπληκτική φωτογραφία στον κόσμο, αλλά αν δεν το δείξετε σωστά, δεν θα δείτε καμία επιτυχία. Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας για να δείξετε τη δημιουργικότητά σας σε άλλους και να λάβετε σχόλια από αυτούς για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την καριέρα σας και να βρείτε καλύτερες ευκαιρίες.

\

// Δείτε εδώ τα 20 καλύτερα sites με δωρεάν φωτογραφίες για να πάρετε ιδέες //

 

4. Συμμετοχή σε διαγωνισμούς φωτογραφίας
Οι διαγωνισμοί σας προσφέρουν καλή δημοσιότητα. Εάν θέλετε οι άνθρωποι να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό σας, πρέπει να λάβετε μέρες σε ένα διαγωνισμό φωτογραφίας. Λαμβάνοντας συμμετοχή σε μεγάλους ή μικρούς διαγωνισμούς οι άνθρωποι θα θελήσουν να μάθουν για εσάς και το έργο σας. Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να κερδίσετε τότε, σίγουρα θα έχετε κάποια επιπλέον αναγνώριση.

5. Ακολουθήστε γνωστούς φωτογράφους
Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι που μπορείτε να ακολουθήσετε. Ακολουθήστε τα blogs ή την ιστοσελίδα τους για να μάθετε και να εμπνευστείτε από αυτά για να δημιουργήσετε έναν κόσμο πιο όμορφο με τις εικόνες σας. Ο Darren Centofanti, η Dayanita Singh, ο Homai Vyarawalla, ο Henri Cartier-Bresson, ο Dabboo Ratnani είναι μερικοί από τους κορυφαίους φωτογράφους. Διαβάστε τις ιστορίες τους επίσης και δείτε το έργο και τη μέθοδο που δουλεύουν.

6. Μάθετε νέες τακτικές επεξεργασίας φωτογραφιών
Όπως ένας καλός φωτογράφος, έτσι και εσείς, πάντα πρέπει να είστε ανοιχτοί στο να μάθετε νέες τεχνικές. Δημιουργήστε μερικές λαμπρές ιδέες κάθε μέρα και αρχίστε να εργάζεστε για αυτά. Μην χρησιμοποιείτε πάντα το παλιό σας στυλ για να φωτογραφίζετε, να χρησιμοποιείτε νέες τακτικές ή τεχνικές. Κάντε τον κόσμο λίγο πιο όμορφο χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή σας.

7. Ενημερώστε το site σας, το blog, το προφίλ του Instagram 
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια “ξεχασμένη” ιστοσελίδα ή blog. Για να ξεχωρίσετε από το πλήθος, βεβαιωθείτε ότι το site, το blog σας, το προφίλ σας στα social media δεν είναι ποτέ αδρανές. Ένα τακτικά ενημερωμένο ιστολόγιο κλπ. είναι πάντα ένα μπόνους. Οι άνθρωποι αγαπούν να δουν πώς συμβαίνει η «μαγεία», συνεπώς οι παρασκηνιακές φωτογραφίες έχουν πάντα ενδιαφέρον. Απλά μην προδώσετε όλα τα μυστικά σας!
Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές για να ξεκινήσετε τη σταδιοδρομία σας στη φωτογραφία. Ο καθένας μπορεί εύκολα να ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του, απλώς και μόνο στέλνοντας βιογραφικό με το portfolio του σε θέσεις εργασίας σε οποιοδήποτε στούντιο, κολέγιο και σε επιχειρήσεις μόδας ή σε πολλούς άλλους τομείς. Η εργασία σας πρέπει, βασικά, να σας φέρνει ευχαρίστηση, ανταμοιβή και μεγάλη επιτυχία για το μέλλον!

 

PLUS: Δείτε πέντε συμβουλές για να ξεκινήσετε μια καριέρα στην πληροφορική!

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: