Θέλετε να είστε επιτυχημένοι; Σταματήστε αυτές τις τρεις τοξικές συνήθειες!

Προσωπική Ανάπτυξη

9/8/2019

Βρίσκετε τη ζωή περισσότερο σαν έναν αγώνα; Με πολλούς περισπασμούς, λογαριασμούς και πολλές επιλογές, που κάνουν τη ζωή σας να φαίνεται σαν να μην έχει πρόοδο; Καθώς η τεχνολογία μπαίνει σε πολλές βιομηχανίες, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να χτίσουν τη δική τους επιχείρηση ή να αρχίσουν να δουλεύουν παράλληλα και σε ένα δικό τους project.

Ο αγώνας είναι πραγματικός, και μετά από λίγα χρόνια, ίσως να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε γιατί οι στόχοι μας δεν έχουν ολοκληρωθεί. Η αποτυχία μας να προχωρήσουμε συχνά οφείλεται στο ότι πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς προκειμένου να επιτύχουμε κάτι που δεν είχαμε πιο πριν.
Εάν βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση, αισθάνεστε εξαντλημένοι και αναρωτιέστε γιατί δεν παίρνετε το διάλειμμα σας, τότε ίσως είναι καιρός να αλλάξετε το ποιος είστε. Τι θα μπορούσατε να θυσιάσετε;

Εδώ είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε αμέσως εάν θέλετε να είστε πετυχημένοι:

1. Τα ρούχα κάνουν τον άνθρωπο: Σταματήστε να έχετε τόσα πολλά ρούχα.
Καταλαβαίνουμε τη δύναμη όσων φορούμε και πώς μπορεί να επηρεάσει την πρώτη εντύπωση που κάνουμε. Με τα χρόνια, οι ντουλάπες μας έχουν φτάσει στο σημείο που η ιδέα της μετακόμισης μας γεμίζει με φόβο.
Έχουμε χάσει τον αριθμό ακριβώς των ρούχων που διαθέτουμε, καθώς κάθε χρόνο από τις διάφορες αργίες και τις γιορτές που περνάνε, τα ρούχα αποτελούν μια γρήγορη και εύκολη επιλογή για σπατάλη χρημάτων. Η αγορά ρούχων μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική, και όλοι μας θέλουμε να φοράμε νέα ρούχα. Το πρόβλημα είναι ότι στις ζωές μας με τους τόσο γρήγορους ρυθμούς, οι πολλαπλές επιλογές είναι πολύ εύκολο να μας κάνουν να υποφέρουμε από την κόπωση της απόφασης.
Χρειάζεται ενέργεια για να πάρει κανείς αποφάσεις, και μπορεί να πιεστούμε από τις τόσες  επιλογές που έχουμε κάθε στιγμή της ημέρας. Πρέπει να το περιορίσουμε με τη δημιουργία συνηθειών όπως η διαδρομή προς τη δουλειά που κάνουμε το πρωί, το τι έχουμε για το πρωινό και ποια ρούχα φορούμε. Πιθανότατα έχετε ένα στυλ που σας ταιριάζει, και ένα ρούχο ή δύο που σας κάνουν να αισθάνεστε σίγουροι και ελκυστικοί. Γιατί λοιπόν να μην το αντιγράφετε κάθε μέρα;
Δεν είστε μόνοι. Στην πραγματικότητα, θα είστε στην τροχιά του πρώην προέδρου των Η.Π.Α. και του πρώην CEO της Apple. Ο Steve Jobs, ο Mark Zuckerberg και ο Μπαράκ Ομπάμα είχαν όλοι μικρές γκαρνταρόμπες που έκαναν πολλούς συνδυασμούς. Ο στόχος σας είναι να περιορίσετε την επιλογή, να ξέρετε ότι θα φανείτε καλοί και να είστε άνετοι.
«Προσπαθώ να καταλήξω σε αποφάσεις. Δεν θέλω να κάνω αποφάσεις σχετικά με το τι τρώω ή φοράω. Γιατί έχω πάρα πολλές άλλες αποφάσεις να κάνω. "- Μπαράκ Ομπάμα
 

| Ψυχολογία επιτυχίας και προσωπικής ανάπτυξης: Φύγε από το 95% |


2. Σταματήστε να πίνετε αλκοόλ
Το αλκοόλ μπορεί να θεωρηθεί ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε, να συνδέσετε με ανθρώπους ή να αντιμετωπίσετε την κακή σας ψυχολογία. Μπορεί να ηρεμήσει τα νεύρα, αισθάνεστε σαν να ενισχύει τη δημιουργικότητα και να σας βοηθήσει να διώξετε το στρες. Δυστυχώς, μπορεί να χαθεί το μέτρο, να φέρει λύπη, να σπαταλήσει τον χρόνο και το χρήμα σας.
Το αλκοόλ έχει αντίκτυπο. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι ή αγωνίζεστε να πετύχετε τους στόχους σας, ίσως είναι καιρός να σταματήσετε να πίνετε και να δείτε τι συμβαίνει. Πρόσφατα, ο 35χρονος Justin Kan που πώλησε την Twitch στον Amazon για 1 δισεκατομμύριο δολάρια δήλωσε ότι έκοψε το αλκοόλ, καθώς τον εμποδίζει να έρθει σε πλήρη επαφή με τα συναισθήματά του και την εμπειρία ζωής του.
Άλλα μεγάλα ονόματα όπως ο Warren Buffet, η Tyra Banks και η Jennifer Lopez απέχουν επίσης. Ίσως να είναι ένας αγώνας στην αρχή, αλλά θα υπάρξουν πολλά οφέλη που θα αρχίσουν να εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου.Ακόμη και βραχυπρόθεσμα, θα έχετε καλύτερη ποιότητα ύπνου, περισσότερη ενέργεια και εστίαση, καθώς και ένα ταμείο με χρήματα που θα έχετε γλιτώσει. Το να παρατήσετε το αλκοόλ μπορεί να σας δώσει ακριβώς αυτό το μικρό πλεονέκτημα που θα σας κάνει να κερδίσετε.


3. Η ζωή σας δεν είναι σαπουνόπερα, σταματήστε με το δράμα.
Ως ανθρώπινα όντα, είμαστε φυσικοί αφηγητές. Μπορούμε να είμαστε χαρούμενα παραγωγικοί και να ξεκινάμε καλά τη μέρα μας μέχρι να ακούσουμε έναν συνάδελφο να λέει μια ιστορία. Μπορεί να μην έχει νόημα και να μην έχει καμία σχέση με τη ζωή μας ή το έργο μας, όμως πρέπει να μάθουμε τι συμβαίνει!
Καθώς οι χαρακτήρες παίρνουν τη θέση τους και το δράμα ξετυλίγεται, αρχίζουμε να εμπλεκόμαστε σε μια αφήγηση που δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας ταξίδι. Θέλουμε να είμαστε μέρος του παραμυθιού, με τον κακό, τον ήρωα, την υπερπήδηση των εμποδίων. Δυστυχώς, αυτό που συχνά καταλήγουμε είναι απλά να κάνουμε κουτσομπολιά. Κουτσομπολιό που συχνά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Γνωρίζουμε τον στόχο μας και τι θέλουμε να επιτύχουμε. Το δράμα είναι μια απόσπαση της προσοχής που μας τραβάει από τον στόχο. Πρέπει να αφαιρέσουμε το δράμα από τη ζωή μας και να επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ηρεμίας, χωρίς συγκρούσεις που δίνει προτεραιότητα στην αποτελεσματική επικοινωνία και στην πραγματικότητα της κατάστασης.

Δοκιμάστε να σταματήσετε αυτά τα 3 πράγματα για ένα μήνα και να δείτε τι συμβαίνει...

Πηγή: addicted2success

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: