10 λόγοι για να ξεκινήσετε την εκπαίδευση σας στο Digital Marketing

Digital Marketing

15/4/2020

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 10 λόγους που κάνουν το Digital Marketing τόσο γοητευτικό και μια καλή ευκαιρία για μια νέα επαγγελματική σταδιοδρομία. Έχοντας ακόμη μεγάλη απορρόφηση, το Digital Marketing είναι ένας τομέας που αναμφίβολα δεν θα σας κάνει ποτέ να βαρεθείτε. Νέες γνώσεις, εργαλεία και πρακτικές θα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον σας.
 

 1. Οι ρυθμοί ανάπτυξης των Ψηφιακών Αγορών αυξάνονται

Το ψηφιακό marketing είναι μια ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία και οι στατιστικές αποκαλύπτουν επίσης ότι ο τομέας αυτός θα αντιμετωπίσει ταχεία αύξηση όσον αφορά  τις ευκαιρίες απασχόλησης. Ο ρυθμός ανάπτυξης μόνο στην Ινδία ήταν περίπου 12% το 2016, 14% το 2017-18 και περίπου 24% -37% αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το 2020-2021.

Από το 1990, μέχρι σήμερα, το Digital Marketing έχει καλύψει σχεδόν το μισό των μέσων διαβίωσης και των τεχνολογικών τάσεων.


 2. Έχει μια μεγάλη ποικιλία ευκαιριών σταδιοδρομίας

Το ψηφιακό marketing σας προσφέρει ένα τεράστιο πεδίο εφαρμογής και ένα πλήθος επιλογών εργασίας. Μια πρόσφατη έκθεση αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν πάνω από 75.000 θέσεις εργασίας στην πολύ γνωστή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, indeed. Αυτό το πεδίο είναι σε μεγάλη ζήτηση και παρουσιάζει και κάποιες αρκετά καλές περιπτώσεις σε θέματα αμοιβών.

Σε αντίθεση με άλλα πεδία, το Digital Marketing έχει πολλές ευκαιρίες. Όχι μόνο από την άποψη των θέσεων εργασίας, αλλά μπορεί κανείς να κερδίσει κι ως ελεύθερος επαγγελματίας και να έχει μια ικανοποιητική κερδοφορία. Το ψηφιακό μάρκετινγκ εξελίσσεται και δημιουργεί έτσι πολλές ευκαιρίες για φρέσκους και έμπειρους επαγγελματίες. 

 

Μπείτε στον κόσμο του Digital Marketing. Ξεκινήστε εδώ με τη βοήθεια του Skillbox.gr

 

3. Εύκολο να ξεκινήσετε ένα νέο δημιουργικό επιχειρηματικό έργο

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας project κάνοντας χρήση των πλατφορμών που χρησιμοποιούνται συνήθως, όπως το YouTube, η δημιουργία blog και το affiliate marketing. Αυτά αποτελούν μέρος του Ψηφιακού Μάρκετινγκ.
Μόλις καταλάβετε πώς λειτουργεί, θα ξέρετε και πού να κάνετε μεγαλύτερη προσπάθεια, ποιο κανάλι μάρκετινγκ θα πρέπει να προτιμάτε για να φτάσετε στο κοινό-στόχο σας και ούτω καθεξής. Εκτός από αυτό, θα έχετε επίσης αρκετές γνώσεις για τη βελτιστοποίηση του ιστολογίου σας και του καναλιού μάρκετινγκ της επιλογής σας, ώστε το κοινό σας να μπορεί να σας βρει.


4. Εύκολο να δημιουργήσετε πωλήσεις / leads από το digital funnel σας

Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagram, το LinkedIn, όλοι είναι υπεύθυνοι για την προώθηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας. Αυτές οι εφαρμογές συμβάλλουν ακόμη και στη διαφήμιση του προϊόντος σας και κατ’επέκταση μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις σας.
Όταν ένας χρήστης εισέρχεται σε μια συγκεκριμένη σελίδα στον ιστότοπό σας, αυτή σίγουρα δεν είναι η μοναδική του επιλογή για αυτό πρέπει να βρείτε τρόπους να  τον κρατήσετε στο site σας ή να τον κάνετε να σας θυμάται για λίγο αργότερα.


5. Ευκολία να αποκτάτε κοινό στον ιστότοπό σας από τις Ψηφιακές Αγορές

Μόλις στρέψετε το ενδιαφέρον σας στο Digital Marketing, δεν υπάρχει επιστροφή. Το να έχετε έναν ιστότοπο και να ενημερώνετε το κοινό σχετικά με το προϊόν / την υπηρεσία σας είναι ένα κουραστικό έργο και με το Digital Marketing, αυτό γίνεται εύκολα! Το ψηφιακό marketing διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη δημιουργία μιας ποιοτικής επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας. 


6. Το χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων

Υπάρχει μια τεράστια ζήτηση για άτομα με ψηφιακές δεξιότητες, ειδικά για πολύ απλά πράγματα. Συνεπώς, παραμένοντας συνεχώς σε αυτόν τον τομέα, ακόμα και αν δεν είστε γεννημένος για την τεχνολογία, θα έχετε καλές ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον.
Το χάσμα δεξιοτήτων αναφέρεται στη διαφορά μεταξύ των δεξιοτήτων που απαιτούνται για μια θέση εργασίας και των δεξιοτήτων που πραγματικά διαθέτει ο εργαζόμενος. Το κενό δεξιοτήτων είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να εκτελέσει μια πλήρη δουλειά. Έτσι, με τη χρήση του Ψηφιακού Μάρκετινγκ, μπορείτε να βελτιώσετε τις γνώσεις σας σχετικά με τις τεχνολογίες που ενσωματώνει.


 7. Ευελιξία

Μόλις κατακτήσετε τις κορυφαίες δεξιότητες για το ρόλο του Digital marketer, θα έχετε μια μεγάλη γκάμα γνώσεων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αλλάξετε τον προσανατολισμό σας αργότερα εάν αποφασίσετε να μεταβείτε σε διαφορετική ειδικότητα. Σαφώς, αν επιλέξετε μια μια συγκεκριμένη εξειδίκευση στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ και αποφασίσετε να αλλάξετε αργότερα, είναι πιθανό να χρειαστείτε μια μικρή προπόνηση.
Επίσης, θα μπορούσατε να εργαστείτε σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ. Αυτό μπορεί να κρατήσει τις ικανότητές σας αιχμηρές και το έργο σας ακόμη πιο ενδιαφέρον. Με αυτή την έννοια, μπορείτε να αναβαθμίσετε τις υπάρχουσες δεξιότητες σας, ενώ εξακολουθείτε να μαθαίνετε νέες, αλλά παραμένετε στον ίδιο τομέα. Στον τομέα αυτό υπάρχουν πολλές επιλογές και συνεχείς ευκαιρίες μάθησης, όπου διαφορετικές δεξιότητες ταιριάζουν μεταξύ τους με ποικίλους τρόπους.


8. Το ψηφιακό μάρκετινγκ εξελίσσεται

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ένα πεδίο όπου ανά πάσα στιγμή θα βρείτε κάτι νέο για να μάθετε και να ακολουθήσετε. Θα το βρείτε ενδιαφέρον και σας δίνει την ελευθερία να είστε πιο δημιουργικοί όσον αφορά το σχεδιασμό της marketing στρατηγικής σας.
Δεδομένου ότι υπάρχει μια ποικιλία ειδικών που εργάζονται σε μια συγκεκριμένη εταιρεία, πιθανότατα θα εργαστείτε μαζί με επαγγελματίες με ποικίλα υπόβαθρα και διαφορετικές στρατηγικές.


9. Σας βοηθά να μείνετε μπροστά από τους ανταγωνιστές σας

Η προσαρμογή του ψηφιακού μάρκετινγκ στον οργανισμό σας είναι απαραίτητη. Με αυτόν τον τρόπο, σας επιτρέπει να αντιληφθείτε καλύτερα τις ανάγκες της δικής σας εταιρείας και την προοπτική εξέλιξης. Παρόλο που δημιουργείτε καλό περιεχόμενο και έχετε έναν όμορφο ιστότοπο, ενδέχεται να εξακολουθείτε να μην παίρνετε αρκετούς δυνητικούς πελάτες. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν γνωρίζετε τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς.
Εάν δεν είστε ενημερωμένοι για τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς και προσπαθήσετε να τις προσαρμόσετε στην εταιρεία σας, θα έχετε δυσκολίες με  τον σχεδιασμό της στρατηγικής σας. Έτσι, το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ένας τέτοιος τρόπος με τον οποίο μπορείτε πάντα να είστε ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές σας.


10. Πιστοποιήσεις

Η κατοχή κάποιου ψηφιακού πιστοποιητικού μάρκετινγκ σίγουρα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλύτερες ευκαιρίες εργασίας σε αυτόν τον τομέα. Επίσης, το 60% των επαγγελματιών πιστεύουν ότι οι διαδικτυακές πιστοποιήσεις τους έχουν βοηθήσει πολύ στην εξειδίκευση τους στον κλάδο.

 

Το SKILLBOX μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε την αρχή σε αυτόν τον νέο υπέροχο κόσμο με το πιστοποιημένο από την ACTA και 100% online σεμινάριο «Digital Marketing Strategies». Κλείστε σήμερα τη θέση ή αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μας εδώ!


Πηγή: Edureka

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: