10 λόγοι για να ξεκινήσετε μια καριέρα στον τουρισμό!

Career

20/11/2019

Ο κόσμος της φιλοξενίας είναι ζωντανός και γεμάτος ενδιαφέρον. Εάν δεν εργάζεστε ήδη στη βιομηχανία αυτή, εδώ θα βρείτε κάποιους λόγους για να το κάνετε!

Η Ελλάδα σαν τουριστικός προορισμός έχει ξεκάθαρη δυναμική και θα συνεχίσει να αποτελεί βασική επιλογή για κάποιον τουρίστα, ώστε να την επισκεφθεί.
Ένας επαγγελματίας του τουρισμού ή ένας επιχειρηματίας του κλάδου, δύσκολα θα μείνει χωρίς δουλειά.
Η άμεση συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ εκτιμάται σε 8,4-9,5%, ενώ με τον συνυπολογισμό της πολλαπλασιαστικής επίπτωσης, η συνολική συνεισφορά εκτιμάται μεταξύ 18% και 22%.

Αν, λοιπόν, μέχρι σήμερα δεν είχατε εργαστεί στον τουρισμό είναι ευκαιρία να εξετάσετε δέκα λόγους για τους οποίους αποτελεί μια καλή ευκαιρία.

1. Δημιουργείτε την ημέρα των ανθρώπων
Είτε είστε υπάλληλος σε ένα ξενοδοχείο, είτε ένας υπάλληλος κουζίνας που εργάζεται στο παρασκήνιο, ή ακόμα και αν συμμετέχετε στη διαχείριση μιας επιχείρησης φιλοξενίας, κάθε φορά που θα πηγαίνετε στη δουλειά, φτιάχνετε τη μέρα κάποιου άλλου. Η επιχείρησή σας αφορά τους ανθρώπους. Δεν πρόκειται για γραφικά ή υπολογιστικά φύλλα. πρόκειται για την ευχαρίστηση των ανθρώπων.


2. Είναι δημιουργικό
Εκτός από προσανατολισμένη στον άνθρωπο, η βιομηχανία του τουρισμού είναι δημιουργική. Δημιουργείτε ένα προϊόν - ένα φαγητό, ένα ποτό ή μια εμπειρία - και πάντα υπάρχει το περιθώριο να ονειρευτείτε νέους τρόπους να το κάνετε πιο ευχάριστο για τους πελάτες σας.


3. Ανοίγει μια πόρτα στον κόσμο
Κάθε χώρα στον κόσμο έχει ξενοδοχεία και υπηρεσίες τουρισμού και οι δεξιότητες που μαθαίνετε εδώ είναι εύκολα μεταβιβάσιμες, πράγμα που σημαίνει ότι μια καριέρα στη φιλοξενία μπορεί πολύ εύκολα να είναι το κλειδί για την ανακάλυψη νέων χωρών, νέων πολιτισμών και νέων ανθρώπων.


4. Δεν χρειάζεται να κολλήσετε
Υπάρχει ένα τέτοιο τεράστιο πεδίο εντός της βιομηχανίας του τουρισμού και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να κολλήσετε σε μια θέση. Θα μπορούσατε πολύ εύκολα να μείνετε στον ίδιο εργοδότη και μέσα σε λίγα χρόνια, να ανελιχθείτε μεταξύ των θέσεων εργασίας του ρεσεψιονίστ, του διαχειριστή των κρατήσεων μέχρι manager ξενοδοχείου κλπ. Πού αλλού θα μπορούσατε να βρείτε τέτοια ποικιλία θέσεων;


5. Μπορείτε να αναλάβετε έγκαιρα ευθύνες
Ακριβώς επειδή υπάρχει η δυνατότητα για ταχεία οριζόντια κίνηση, μπορείτε επίσης να φτάσετε σε υψηλές θέσεις πολύ γρήγορα στη φιλοξενία. Εάν εργάζεστε σκληρά, αποκτάτε τα απαραίτητα προσόντα, τα βγάζετε πέρα με τους πελάτες και τους συναδέλφους σας και παίρνετε πρωτοβουλίες.


| Σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με τον τουρισμό επαγγελματικά; Ξεκινήστε εδώ! |


6. Όχι 9-5
Εάν είστε το είδος του ατόμου που του αρέσει να σηκώνεται την ίδια ώρα το πρωί, να έχει το ίδιο πρωινό, να ετοιμάζεται στα γρήγορα και στη συνέχεια να παίρνει το ίδιο τρένο στο ίδιο γραφείο, μέρα με τη μέρα, τότε ο τουρισμός πιθανώς δεν είναι για σας. Περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία, όχι μόνο όσον αφορά τις ώρες εργασίας, αλλά και την εργασία που κάνετε κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.


7. Ξεκάθαρη διαδρομή
Υπάρχει ένα σαφές σύνολο προσόντων για τον τουριστικό κλάδο που είναι αποδεκτά σε ολόκληρη τη βιομηχανία και υπάρχουν εκατοντάδες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα όπου μπορείτε να λάβετε μέρος για να κατακτήσετε αυτά τα προσόντα.


8. Μεγάλα προνόμια
Εάν εργάζεστε σε ένα γραφείο, τότε τα προνόμια πιθανότατα δεν πηγαίνουν πολύ πέρα από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι με φτηνά ποτά, τρομερή μουσική και άβολες καταστάσεις. Στη φιλοξενία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Επαφές με διασημότητες και γαστρονομικά γεύματα είναι μόνο μερικά από τα προνόμια που θα μπορούσαν να απολαύσουν οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.


9. Καλή ατμόσφαιρα
Σε κάθε χώρο εργασίας υπάρχουν πάντα συνάδελφοι που δεν συμπαθείτε και ένας ή δύο που είναι λίγο εχθρικοί, αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν εργάζονται πολλοί στη φιλοξενία. Δεν προσλαμβάνει κάποιος άτομα που δεν είναι φιλικά προς τους πελάτες, γι 'αυτό και η βιομηχανία φιλοξενίας περιέχει μερικούς από τους πιο ζωντανούς και διασκεδαστικούς ανθρώπους που θα συναντήσετε ποτέ.


10. Είναι ένα ασφαλές στοίχημα
Οι άνθρωποι χρειάζονται πάντα φαγητό, κάτι να πιουν και κάπου να κοιμηθούν, έτσι δεν είναι; Έτσι, ακόμη και σε ασταθείς οικονομικές συνθήκες, όπως η πρόσφατη πιστωτική κρίση, ο κλάδος της φιλοξενίας είναι σχετικά ασφαλής.


Αν θέλετε να μπείτε και εσείς στον κλάδο του τουρισμού αλλά δεν γνωρίζετε τον τρόπο, στο SKILLBOX ετοιμάσαμε μια εκπαιδευτική εμπειρία για εσάς που θα σας προσφέρει όλα τα εφόδια! Δείτε εδώ το νέο μας σεμινάριο: Hotel Manager & Σύγχρονη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Μονάδων

*Με πληροφορίες από Caterer

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: