18 δημιουργικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Προσωπική Ανάπτυξη

19/3/2020

Καθώς όλο και περισσότεροι #menoume_spiti παγκοσμίως λόγω των εξελίξεων στο θέμα του Covid-19, ίσως αποτελεί πρόκληση το να κλείσουμε την τηλεόραση ή να αφήσουμε το κινητό και τα Social Media από τα οποία ενημερωνόμαστε για να κάνουμε κάτι διαφορετικό που θα μας αποφορτίσει. Στο Skillbox ψάξαμε στο διαδίκτυο και συγκεντρώσαμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα που θα κάνουν τον χρόνο να περνά δημιουργικά στο σπίτι χωρίς αρνητική ενέργεια.

1) Ήρθε η στιγμή να παρακολουθήσετε εκείνο το σεμινάριο που θέλατε πάντα
Υπάρχουν εκατοντάδες μαθήματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης στο διαδίκτυο. Στο Skillbox παρέχουμε online εκπαίδευση στα ελληνικά και μπορείτε να δείτε τη λίστα των προγραμμάτων μας εδώ. Αντίστοιχα, κι άλλοι φορείς αλλά και μεγάλα πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Princeton και το Yale, προσφέρουν ενδιαφέροντα online μαθήματα που μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από την άνεση του σπιτιού σας. Από την τέχνη, το σχεδιασμό και τις επιχειρήσεις μέχρι τις κοινωνικές επιστήμες, τη μηχανική ή την ιατρική, είναι βέβαιο ότι κάτι θα βρείτε για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να σταματήσετε να σκέφτεστε αρνητικά.


2) Επισκεφτείτε μουσεία… ψηφιακά
Το Google Arts and Culture έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 2.500 μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο προκειμένου να προσφέρει εικονικές περιηγήσεις και online εκθέσεις των συλλογών τους στους διαδικτυακούς επισκέπτες του (και μπορείτε να κάνετε screenshare με έναν φίλο για να περιηγηθείτε στο μουσείο μαζί!).


3) Διαβάστε ένα βιβλίο
Πάντα βρίσκεται ψηλά στις λίστες για τον ελεύθερο χρόνο, δεν θα γινόταν να λείπει και από εδώ. Σίγουρα έχετε στη βιβλιοθήκη σας κάποιο που είχατε αγοράσει με χαρά αλλά τελικά δεν διαβάσατε!


4) Δημιουργήστε γωνιές
Καθαρίστε και οργανώστε μικρές γωνιές στο σπίτι σας που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα!


5) Καθαρίστε τις οθόνες σας 
Ήρθε η στιγμή. Καθαρίστε τις δαχτυλιές και τις βρωμιές από τις οθόνες και τα πληκτρολόγια. Εκεί να δείτε πόσα μικρόβια συγκεντρώνονται.


6) Μιλήστε στο τηλέφωνο
Αφού τώρα που όλοι επικεντρωνόμαστε στην κοινωνική απομόνωση, μπορούμε να αφιερώσουμε κάποιο χρόνο για να έρθουμε κοντά τηλεφωνικά με τα άτομα που μας ενδιαφέρουν.


Αφιερώστε χρόνο στην προσωπική και επαγγελματικη σας ανάπτυξη από την άνεση του σπιτιού σας



7) Κάντε αυτά που αφήνατε για μια φορά τον χρόνο
Αλλάξτε φορά το στρώμα για να απολαμβάνετε καλύτερα τον ύπνο σας, καθαρίστε το τηλέφωνό σας από κακές φωτογραφίες και επαφές που δεν θέλετε πια, ξεσκονίστε επιτέλους εκείνα τα ράφια, καθαρίστε την ντουλάπα των ρούχων σας και σκεφτείτε και άλλα πράγματα που δεν προλαβαίνετε να κάνετε σχεδόν ποτέ αλλά ήρθε η ώρα τους.


8) Φτιάξτε μια PLAYLIST καραντίνας
Η μουσική ανεβάζει τη διάθεση. Νιώστε ελεύθεροι και δημιουργικοί να φτιάξετε μια λίστα με video clips στο Youtube ή μια playlist με αγαπημένα τραγούδια στο Spotify.


9) Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας 
Το πιο σημαντικό. Έχετε πλέον περισσότερο χρόνο να καθίσετε να ηρεμήσετε. Κάντε μερικές εκτάσεις το πρωί. Απολαύστε ένα καλό μπάνιο. Απλώστε τα πόδια σας. Κάντε μια μάσκα προσώπου οι γυναίκες. Βάλτε λουλούδια στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε τα καλά σερβίτσια για να φάτε ένα σπιτικό δείπνο με κάποια απαλή μουσική και να θυμάστε να πίνετε άφθονο νερό.


10) Μαγειρέψτε μια νέα συνταγή
Κάντε κάτι που "δεν είχατε ποτέ χρόνο". Πολλοί Έλληνες σεφ προτείνουν συνταγές στα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα για τις μέρες αυτές. Διαλέξτε αυτή που σας φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα.


11) Μάθετε να πλέκετε 
Είναι πολύ της μόδας τελευταία. Μπορείτε να βρείτε online μαθήματα ή να ρωτήσετε τους μεγαλύτερους!


12) Πάρτε βιταμίνες 
Πάλι προσωπική φροντίδα! Οι άνθρωποι με ανεπάρκεια βιταμίνης D (και οι περισσότεροι από εμάς) χρειαζόμαστε να παίρνουμε αυτή τη βιταμίνη. Μπορεί να μειώσει κατά 70% τον κίνδυνο εμφάνισης οποιασδήποτε ιογενούς (ή βακτηριακής) αναπνευστικής νόσου. Αυτό βασίζεται σε μια αυστηρή επιστημονική με μελέτη με 10.000 άτομα. Αν δεν έχετε αρκετό ήλιο, πάρτε συμπληρώματα βιταμίνης D ή τρώτε τρόφιμα όπως τόνο και κρόκους αυγών.


13) Ώρα για παζλ ή γρίφους
Τα παραδοσιακά παζλ και τα σταυρόλεξα μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετικά για τη γνωστική σας υγεία. Μπορείτε επίσης να παίξετε online παιχνίδια trivia με καλό σκοπό. Πράγματι υπάρχουν παιχνίδια που με κάθε σωστή απάντηση μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον να πληρώσετε το φοιτητικό δάνειο ή να φυτέψετε δέντρα σε όλο τον κόσμο.


14) Μάθετε ένα μουσικό όργανο 
Αν έχετε ονειρευτεί να αγοράσετε ένα μουσικό όργανο, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκπληρώσετε αυτό το όνειρο και να αρχίσετε άμεσα online μαθήματα


Bonus προτάσεις
15) Χορέψτε
16) Γυμναστείτε (προτάσεις)
17) Μάθετε μια νέα γλώσσα (προτάσεις)
18)  Κάντε Do it yourself κατασκευές
 

Με πληροφορίες από το GoodNewsNetwork & Sociall

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: