5 λόγοι για να ξεκινήσετε μια καριέρα στην ασφάλεια πληροφοριών

Career

15/02/2019

Η Ασφάλεια Πληροφοριών (IT Security) είναι πλέον μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σταδιοδρομίας. Μετά από ορισμένες παραβιάσεις ασφαλείας υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του Talk-Talk και πιο πρόσφατα του NHS, υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας πληροφορικών από ποτέ. Σε αυτό το άρθρο θα διερευνήσουμε γιατί η ασφάλεια πληροφοριών είναι μια μεγάλη επιλογή σταδιοδρομίας.

1. Οι εταιρείες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν πολύ σοβαρά το IT SECURITY
Δεν είναι μυστικό ότι υπήρξαν πολλές περιπτώσεις κατά τα τελευταία χρόνια που οι επιχειρήσεις έχασαν ή είδαν τα δεδομένα τους να έχουν κλαπεί, γεγονός που τους έφερε σε μια δύσκολη κατάσταση. Το NHS πρόσφατα έπεσε θύμα μιας επίθεσης ransomware που τελικά μόλυνε περισσότερους από 200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες. Οι χάκερ είναι έξυπνοι και παρόλο που η τεχνολογία γίνεται πιο προηγμένη από ποτέ, τα άτομα αυτά πάντα προσαρμόζουν νέες μεθόδους επίθεσης. Εξ ου και η συνεχής ζήτηση για επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα.
Για να αποδείξει κανείς πόσο προηγμένο hacking έχει γίνει με την πάροδο των χρόνων, σκεφτείτε τι συνέβη με την εταιρεία TalkTalk τον Οκτώβριο του 2015. Οι έφηβοι χάκερ έκλεψαν πάνω από 20.000 στοιχεία πελατών από την εταιρεία και παρόλο που τους έπιασαν, το TalkTalk έμεινε με μια απώλεια ύψους 25 εκατ. λόγω των εκατομμυρίων που έκαναν φτερά από την τιμή της μετοχής. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους £400.000 από το Γραφείο Επιτρόπων Πληροφόρησης για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων.

2. Η Ασφάλεια Πληροφοριών βρίσκεται εκεί που βρίσκονται και τα χρήματα
Η τεχνολογία απαιτεί πολλή τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και υπάρχει τεράστια ζήτηση για επαγγελματίες πληροφορικής που μπορούν να βασιστούν στις εταιρείες για να φροντίζουν όλα τα δεδομένα τους. Αυτός ο κλάδος είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους λόγω της έλλειψης καταρτισμένου προσωπικού.
Στην Αγγλία για παράδειγμα τα ποσά είναι τα εξής:
Αναλυτής Ασφάλειας Πληροφοριών - £ 40K - £ 60K / χρόνο
Μηχανικός Ασφαλείας - £ 42K - £ 65K / χρόνο
Αρχιτέκτονας Ασφαλείας - £ 65K - £ 90K / χρόνο
Για κάποιον που θέλει να εισέλθει στη βιομηχανία, η επένδυση σε προσόντα και εμπειρία θα αποδώσει, αλλά χρειάζεται υπομονή.

3. Πολλές κατευθύνσεις για να διαλέξετε
Είτε είναι κρυπτογραφία ή να γράφετε πολιτικές και διαδικασίες που αφορούν την ασφάλεια πληροφοριών, υπάρχουν πολλές ειδικότητες στον κλάδο που κάποιος μπορεί να επιλέξει.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η επιλογή να εξειδικεύεστε σε μια περιοχή ή να επικεντρωθείτε σε αρκετές. Η βιομηχανία επιφυλάσσει πολλές διαφορετικές προκλήσεις και εμπόδια, γεγονός που διατηρεί το ρόλο συναρπαστικό και δεν σας κάνει να βαριέστε.

4. Η ανεργία δεν θα είναι ποτέ η ανησυχία σας
Οι χάκερς θα υπάρχουν πάντα και πάντα θα σκέφτονται νέους τρόπους πρόσβασης στα δεδομένα και στο να κλέβουν χρήματα. Καθώς ο αριθμός των απειλών υψηλού προφίλ συνεχίζει να αυξάνεται, όλα τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί μια επίμονη απειλή για τις επιχειρήσεις που προχωρούν. Αλλά και οι προγραμματιστές Web θα είναι πάντα απαραίτητοι, καθώς οι εργοδότες θα αναζητούν πάντα ανθρώπους που μπορούν να διατηρήσουν τα δεδομένα και την υποδομή τους ασφαλή

5. Αλληλεπίδραση με όλους στην εταιρεία
Η ασφάλεια IT δεν είναι ένα μοναχικό επάγγελμα. Θα αλληλεπιδράτε με ανθρώπους από πολλά τμήματα και θα παρέχετε μια υπηρεσία που επηρεάζει ολόκληρη την επιχείρηση. Θα έχετε περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση, καθώς και την ευκαιρία να αποδείξετε τις γνώσεις και τις ικανότητές σας σε όσους βρίσκονται γύρω σας. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας σας θα συναντήσετε πολλούς άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι θα μπορούσαν απλά να σας οδηγήσουν στον επόμενο ρόλο σας στον τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριών.

Δείτε ακόμη:
5 λόγοι να ξεκινήσετε μια καριέρα στο Digital Marketing!
5 λόγοι να ξεκινήσετε μια καριέρα στην Πληροφορική!
7 λόγοι να ξεκινήσετε μια καριέρα στη Φωτογραφία!

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: