Μπορεί ένα σεμινάριο να μου προσφέρει την ιδανική εργασία;

Career

23/03/2022

Καθημερινά στο Skillbox λαμβάνουμε ερωτήματα που αφορούν τα σεμινάρια που προσφέρουμε και αν αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην εύρεση της ιδανικής εργασίας.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια απάντηση στο φλέγον αυτό ερώτημα που απασχολεί όσους ασχολούνται με τη δια βίου εκπαίδευση τόσο μέσα από τα προγράμματα που προσφέρει ο φορέας μας αλλά και γενικότερα σε όλα τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα για δια ζώσης ή εξ αποστάσεως παρακολούθηση. Ακόμη, θα αναφερθούμε στο το αν οι αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις μπορούν να οδηγήσουν στην εύρεση απασχόλησης.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή το να αναζητήσετε μια εκπαίδευση που θα σας προσφέρει νέες γνώσεις και θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε νέες δεξιότητες είναι κάτι που μόνο να σας οφελήσει μπορεί. Τα σεμινάρια υπάρχουν ακριβώς για να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε την εκπαίδευση σας πάνω στο αντικείμενο που έχετε σπουδάσει ή να σας ανοίξουν νέες ορίζοντες στον επαγγελματικό σας προσανατολισμό. Ακόμη, υπάρχουν και οι εκπαιδεύσεις ελεύθερου χρόνου που έχουν ως στόχο να αναπτύξουν προσωπικές ικανότητες και να κάνουν πιο δημιουργικό τον χρόνο που διάθετε για τα χόμπι σας. Αν περιηγηθείτε στο Skillbox θα δείτε ότι υπάρχουν τίτλοι προγραμμάτων που αφορούν την Οργάνωση & Διοίκηση, το Marketing, το Art & Design, το Design/Photo/Video και την προσωπική ανάπτυξη. Μπορείτε να εκπαιδευτείτε μέσω επαγγελματιών του χώρου για θέσεις που υπάρχουν στην αγορά εργασίας όπως είναι ο Hotel Manager, ο Hotel Concierge, ο Digital Marketer, ο Διακοσμητής Εσωτερικών Χώρων, ο επαγγελματίας πωλητής, ο νέος επιχειρηματίας κ.ά. Οι γνώσεις μάλιστα που θα λάβετε θα σας βοηθήσουν από την επόμενη κιόλας μέρα να τις εφαρμόσετε είτε στην εταιρεία που εργάζεστε αλλά και ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Όλες αυτές οι γνώσεις, λοιπόν, ανήκουν στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης ή εκπαίδευσης.

 

Τι είναι η δια βίου μάθηση;

Ο όρος «διά βίου μάθηση» ή «δια βίου εκπαίδευση είναι η αντίληψη ότι ο άνθρωπος όσο ζει μαθαίνει. Είναι μια μακροχρόνια διαδικασία που έχει ως αφετηρία την ίδια τη γέννηση του ανθρώπου. Μέσα στον όρο αυτό εσωκλείεται η τυπική και η άτυπη εκπαίδευση που μπορεί να λάβει κάποιος. Στη σύγχρονη εποχή που η πληροφορία είναι ανεξάντλητη και η μετάδοση της γνώσης πιο εύκολη από ποτέ η επιμόρφωση και η συμπληρωματική εκπαίδευση αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες για τον άνθρωπο που εργάζεται και τον άνθρωπο που θέλει συνεχώς να εξελίσσεται. Η βελτίωση των γνώσεων μας, η ανανέωση τους, η απόκτηση νέων δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων που περιλαμβάνουν την προσωπική, την κοινωνική και την επαγγελματική μόρφωση εξηγούν ακριβώς τον όρο της δια βίου μάθησης. Η εξήγηση του όρου δείχνει και γιατί είναι τόσο σημαντικά τα σεμινάρια που υπάρχουν στην αγορά.

 

Γιατί να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο;

Μέχρι αυτό το σημείο έχετε ήδη αντιληφθεί γιατί ένα σεμινάριο είναι μια καλή επιλογή για την ανάπτυξη σας. Πράγματι, τα σεμινάρια μπορούν να πιάσουν τον παλμό των εξελίξεων όταν κάποιες από τις παγιωμένες γνώσεις που έχουμε πάρει από τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση αρχίζουν να ξεπερνιούνται με τα χρόνια. Αποτελούν μια δεξαμενή νέων ιδεών και γνώσεων που μπορούν να σας οφελήσουν στην επαγγελματική σας πορεία. Ακόμη, τα σεμινάρια διεξάγονται συνήθως από επαγγελματίες του χώρου και άρα αποτελούν μια ευκαιρία να δείτε τον τρόπο που δουλεύει κάποιος που έχει ήδη καταφέρει την επαγγελματική του εξέλιξη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ανακαλύπτετε και νέου πόρους εκπαίδευσης και πληροφόρησης με την επαφή σας με σύγχρονο υλικό που περιλαμβάνει παραπομπές για περαιτέρω μελέτη. Επιπλέον, στις εκπαιδεύσεις αυτές σας δίνεται η δυνατότητα να διευρύνετε το δίκτυο γνωριμιών σας κάνοντας γνωριμίες με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ανάγκες με εσάς. Τέλος, αναπτύσσετε εντελώς νέες δεξιότητες που μπορεί να σας οδηγήσουν σε μονοπάτια που δεν είχατε κατά νου τη στιγμή της εγγραφής σας. Συνεπώς, από όποια πλευρά κι αν το εξετάσετε θα παρατηρήσετε μόνο οφέλη μέσα από τη διαδικασία της επιμόρφωσης. Όμως, ήρθε η στιγμή για άλλο ένα κρίσιμο ερώτημα που συνήθως απασχολεί τους συμμετέχοντες όταν αποφασίζουν ότι θα παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο.

 

Πρέπει να δώσω προσοχή στη βεβαίωση παρακολούθησης που θα λάβω;

Πολλοί φορείς όπως και εμείς επιλέγουμε τα προγράμματα μας να είναι πιστοποιημένα από κάποιον φορέα κύρους που είναι αναγνωρισμένος στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό συνδέεται άμεσα και με το παρεχόμενο υλικό και με την ποιότητα του αφού πολλοί από τους φορείς πιστοποίησης θέτουν τα δικά τους μοναδικά κριτήρια για να πιστοποιήσουν τους οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης. Έτσι, λοιπόν, το να υπάρχει ένας φορέας πιστοποίησης εξασφαλίζει σε εσάς ότι έχει ελεγχθεί ο οργανισμός τον οποίο έχετε επιλέξει και παρέχει το υλικό του τηρώντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Συνεπώς, από τα παραπάνω προκύπτει ότι παίζει ρόλο η παροχή βεβαίωσης από αναγνωρισμένο φορέα καθώς μπορεί να σας προσφέρει ασφάλεια όσον αφορά την επένδυση σας. Ως προς αυτό πρέπει να δώσετε προσοχή. Υπάρχουν φυσικά και εκπαιδευτικοί φορείς που έχουν αναπτύξει πλέον το δικό τους αναγνωρίσιμο όνομα μέσα από τις πολύ προσεκτικές επιλογές τους και τη μεγάλη εξειδίκευση τους σε αυτό που παρέχουν. Είναι πιθανό μάλιστα να είναι αρκετά αναγνωρίσιμοι και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι, λοιπόν κάτι που πρέπει να ελέγξετε πρώτου προβείτε στην κράτηση μιας θέσης.

 

Μπορεί η βεβαίωση πιστοποιημένου σεμιναρίου να μου προσφέρει μια εργασία;

Και φτάνουμε στο ερώτημα που απασχολεί πολλούς από εσάς και προσπαθούμε και εμείς με τη σειρά μας να σας δώσουμε μια απάντηση αντλώντας πληροφορίες από την εμπειρία μας στην εκπαίδευση.

Όπως σημειώθηκε παραπάνω το να εγγραφείτε σε ένα σεμινάριο μόνο οφέλη έχει να σας προσφέρει. Οι παλιοί έλεγαν πως η γνώση ποτέ δεν χάνεται και κάθε επιπλέον εκπαίδευση που μπορείτε να έχετε ποτέ δεν ξέρετε πότε θα σας φανεί πολύτιμη στις μέρες που ζούμε. Από εργασιακής πλευράς ένα βιογραφικό εμπλουτισμένο πέραν της τυπικής εκπαίδευσης συμπληρώνει τις δεξιότητες σας και αυξάνει τις πιθανότητες μιας πρόσληψης. Αν εργάζεστε ήδη, ένα σεμινάριο στον κλάδο σας και συγκεκριμένα στη θέση σας μπορεί να σας εξασφαλίσει μια σταθερότητα στην εργασία σας, μπορεί να σας βοηθήσει να εργάζεστε πιο αποδοτικά και να εφαρμόζετε νέες ιδέες ή ακόμη μπορεί και να μετρήσει στην πιθανή προαγωγή σας σε κάποιο νέο πόστο. Αν δεν εργάζεστε το να συγκεντρώνετε γνώσεις μέσα από σεμινάρια σας προετοιμάζει ώστε να ανταπεξέλθετε σωστά στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Το βιογραφικό σας δείχνει έναν άνθρωπο που δεν σταματά να εκπαιδεύεται και να ενημερώνεται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του. Ακόμη, η εκμάθηση ορισμένων μεθοδολογιών και προγραμμάτων μπορεί να σας ανοίξει πιο εύκολα μια πόρτα. Με λίγα λόγια σας οπλίζει με περισσότερο θάρρος. Μην ξεχνάτε ότι σε ένα βιογραφικό που δεν εμφανίζει προϋπηρεσία, ο recruiter θα δώσει την προσοχή του στις εκπαιδεύσεις που έχετε λάβει. Αν έχετε προϋπηρεσία και ψάχνετε για μια νέα δουλειά, ο εμπλουτισμός του βιογραφικού σας με εκπαιδευτικές επιλογές θα αυξήσει και πάλι τις πιθανότητες ώστε ο υπεύθυνος προσλήψεων να σας καλέσει για μια συνέντευξη. Συνεπώς, η προσθήκη σεμιναρίων στο βιογραφικό σας συμπληρώνει το προφίλ σας. Πρέπει, όμως, να έχετε στο μυαλό σας ότι ένα και μόνο σεμινάριο ειδικά αν δεν στηρίζεται από πρότερη εκπαίδευση ή από σχετική εργασιακή προϋπηρεσία δεν μπορεί να σας εξασφαλίσει άμεσα μια θέση εργασίας και αυτό οφείλεται εν μέρει στον ανταγωνισμό που υπάρχει στην αγορά εργασίας.

Αν ενδιαφέρεστε, λοιπόν, να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας, το Skillbox μπορεί να σταθεί αρωγός στα σχέδια σας. Επιλέξτε ανάμεσα σε σεμινάρια σύντομης διάρκειας ή Advanced Certificates & Diplomas και φροντίστε για την επαγγελματική σας ανάπτυξη από σήμερα.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: